Πέμπτη 25 Μαΐου 2017

Το πρόγραμμα του Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων στην Αθήνα

Στην Αθήνα θα βρίσκεται το διήμερο 25 & 26 Μαΐου 2017 ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Θεόδωρος Γαλιατσάτος για σειρά επαφών και προγραμματισμένων συναντήσεων.

Το πρωί της Πέμπτης 25 Μαΐου 2017 θα λάβει μέρος στη συνεδρίαση του Δ.Σ. της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝΠΕ) και το απόγευμα της ίδιας ημέρας έχει προγραμματιστεί συνάντηση με τα διοικητικά συμβούλια των οργανώσεων αποδήμων: Ομοσπονδία Κεφαλλονίτικων και Ιθακησίων Σωκματείων (ΟΚΙΣ), Ομοσπονδία Κερκυραϊκών Συλλόγων Αττικής (ΟΚΕΣΑ) και Εξωραϊστικός Σύλλογος Αγ. Παύλου, για ζητήματα που αφορούν τους απόδημους από τα Ιόνια Νησιά και την στενότερη συνεργασία και αμφίδρομη ενημέρωση.


Την Παρασκευή 26 Μαΐου το πρωί ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων είναι ομιλητής στο συνέδριο «Νησιωτικότητα και Γαλάζια Οικονομία» στο Αμφιθέατρο του Πανεπιστημίου Πειραιώς, το οποίο διοργανώνουν η Σχολή Οικονομικών Επιχειρηματικών και Διεθνών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πειραιώς, το Εργαστήριο Διεθνών & Ευρωπαϊκών Πολιτικών και Προγραμμάτων Ανάπτυξης (DevelopmentLAB), το Διατμηματικό Διαπανεπιστημιακό Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα «Τοπική και Περιφερειακή Ανάπτυξη και Αυτοδιοίκηση», ο πανευρωπαϊκός οργανισμός INSULEUR «Δίκτυο Νησιωτικών Επιμελητηρίων Ευρωπαϊκής Ένωσης» και ο ΕΟΑΕΝ «Επιμελητηριακός Όμιλος Ανάπτυξης Ελληνικών Νησιών». Το Συνέδριο τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.

Το μεσημέρι της ίδιας ημέρας ο Περιφερειάρχης Θ. Γαλιατσάτος και ο αντιπεριφερειάρχης Δ. Τσούκας θα συναντηθούν με τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργο Σταθάκη και θα τον ενημερώσουν για την απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Ιονίων Νήσων για την έρευνα και εξόρυξη υδρογονανθράκων στο Ιόνιο και τις προϋποθέσεις που τέθηκαν, καθώς και για την αναγκαιότητα ολοκλήρωσης του Χωροταξικού Σχεδίου Ιονίων Νήσων.
Τέλος ο κ. Γαλιατσάτος θα έχει συνάντηση προκειμένου να ενημερωθεί για ένα νέο, σύγχρονο τρόπο ηλεκτροφωτισμού του Επαρχιακού και Εθνικού οδικού δικτύου, ευθύνης της ΠΙΝ, με την εφαρμογή του οποίου επιτυγχάνεται εξοικονόμηση πόρων και κατανάλωσης ενέργειας.