Δευτέρα 26 Ιουνίου 2017

ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΑΝ ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΟΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΗΣ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΗΣ ΕΚΘΕΣΗΣ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΕΥΑΓΓΕΛΑΤΟΥ



Ολοκληρώθηκαν στη Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά με επιτυχία και με τη συμμετοχή διακεκριμένων καλλιτεχνών και επιστημόνων οι εκδηλώσεις λόγου και τέχνης στα πλαίσια της Αναδρομικής έκθεσης ζωγραφικής του Κώστα Ευαγγελάτου, με τίτλο: ΦΥΣΙΚΑ ΠΕΔΙΑ ΚΑΙ ΕΝΝΟΙΑΚΕΣ ΦΟΡΜΕΣ.

  
Στις εκδηλώσεις αυτές η  Αννα Χ. Μαρκοπούλου, Δρ Επιστημών της Αγωγής του Παν/μίου της Σορβόνης (Paris V- Rene Descartes) μίλησε με τίτλο: «Από τον Πολύσμιγο Αίνο στις Ερμητικές Λαμπίδες - Η ποιητική πανδαισία του Κώστα Ευαγγελάτου».
Η Μάρθα Παπαδοπούλου, Φιλόλογος, Ηθοποιός, Λογοτέχνις απάγγειλε ποιήματα του Κώστα Ευαγγελάτου από τη νέα συλλογή «Ερμητικές Λαμπίδες», εκδόσεις «Άπαρσις». 
Η Φώφη Κονδύλη, Συνθέτιδα, πιανίστα ερμήνευσε σε πρώτη παρουσίαση των μουσικών της έργων: «Μετάβαση» σύνθεση για πιάνο και τραγούδησε το «Ρεφρέν», σε ποίηση του Κώστα Ευαγγελάτου από τη συλλογή «Εγκάρσια Πτήση», εκδόσεις Απόπειρα. 
Η Εύα Καμπίτση, Ηθοποιός ανάγνωσε ποιημάτα από τη νέα συλλογή του Κώστα Ευαγγελάτου  «Ερμητικές Λαμπίδες», εκδόσεις «Άπαρσις». 
Το Χοροθέατρο «ΛΥΔΙΑ ΛΙΘΟΣ» συμμετείχε με την παρουσίαση  του χορευτικού σόλο με μουσική Κλώντ Ντεμπυσσύ «Πρόσγειος Πτήση», με τον χορευτή Κωστή Τσιαμάγκα, σε Χορογραφία-σκηνοθεσία της Φένιας Αποστόλου. 
Ο Κώστας  Ευαγγελάτος, Εικαστικός, Λογοτέχνης, Θεωρητικός Τέχνης μίλησε περί ποιητικής γραφής με τίτλο: « Εκφραστικός Λόγος, Ως δι΄εσόπτρου», ενώ έκανε καθημερινές ξεναγήσεις στις μεγάλες αίθουσες της Πινακοθήκης με τα έργα του στους φιλότεχνους. 
Στην τελευταία παρουσίαση ευχαρίστησε όλους τους συντελεστές της εικαστικής έκθεσης  του και των αισθητικών δρωμένων και τους προσκάλεσε στις 7 Αυγούστου στην "Πανσέληνο στον κήπο" της Σύγχρονης Πινακοθήκης Villa Ροδόπη στο Αργοστόλι της Κεφαλονιάς!

( Η έκθεση όπως και οι εκδηλώσεις έγιναν με  την ευγενική υποστήριξη των: Art Studio EST- La Chambre, Σύγχρονη Πινακοθήκη Villa Ροδόπη, Αρχείο «Fototanism»-Dani Margjoka, Κώστας Ιωαννίδης- Flower Line, Ομάδα Art-Way- G.Sardis, περιοδικό «Συλλογές»- Αργύρης Βουρνάς, παραδοσιακή "Βοσκοπούλα" Κεφαλονιάς. )