Τρίτη 27 Ιουνίου 2017

Δράση για τα παιδιά στην Άνω Κορακιάνα για την προαγωγή του προφορικού λόγου και της λαϊκής μουσικής παράδοσης

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                       
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ   ΑΛΥΚΕΣ ΠΟΤΑΜΟΥ Κέρκυρα, 27-6-2017
Τηλ.: 26613.61572
email: press@pin.gov.gr       
       
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων , η Κοινότητα Άνω Κορακιάνας, η Φιλαρμονική Άνω Κορακιάνας “Σπύρος Σαμάρας”, και το Ιατροκοινωνικό Κέντρο Κέρκυρας συνδιοργάνωσαν  μια πρωτοποριακή δράση αφιερωμένη σε παιδιά  και ενήλικες   η οποία πραγματοποιήθηκε με εξαιρετική επιτυχία  στον προαύλιο χώρο του ΙΝ Αγ. Γεωργίου στην Άνω Κορακιάνα από  την  Ομάδα Μουσικοπαιδαγωγικών Δράσεων του Ιονίου Πανεπιστημίου “Ανέβα μήλο - Κατέβα ρόδι” της Επίκουρης Καθηγήτριας του Ιονίου Πανεπιστημίου κ. Ζωής Διονυσίου.


Ευχαριστούμε  και συγχαίρουμε την Καθηγήτρια κ. Ζωή Διονυσίου και τις συνεργάτιδες της φοιτήτριες του Ιονίου Πανεπιστημίου κ. Ελένη Βασιλείου, κ.Βασιλική Διαβάτη, κ. Σοφία Καλογρούλη, κ.Κλειώ Κωνσταντάκου, κ.Ελίνα Λευθεριώτη, κ.Κατερίνα Μουλλάλλι, κ.Μαρίνα Παπαγεωργίου και κ.Ευαγγελία Τζιώτζιου για την εξαιρετική ερμηνεία και  παρουσίαση καθώς και την στόχευση του δρώμενου που είναι η προαγωγή  του προφορικού λόγου και της λαϊκής μουσικής παράδοσης μέσα από παραδοσιακά τραγούδια, παραμύθια, παιχνιδοτράγουδα και έθιμα.


Στα πλαίσια αυτής της συνεργασίας η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων καταβάλλει προσπάθεια να γίνουν αντίστοιχες δράσεις και σε άλλες περιοχές των Ιόνιων Νησιών.