Παρασκευή 23 Ιουνίου 2017

Η ΠΕΝΕΝ ΣΤΟ ΑΜΑΞΟΣΤΑΣΙΟ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΠΕΡΓΟΥΣ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΥΣ ΣΤΟΥΣ ΟΤΑ


Δελτίο Τύπου
Αντιπροσωπεία της ΠΕΝΕΝ με επικεφαλής τον Πρόεδρό της πραγματοποίησε επίσκεψη στις 22/6/2017 στο αμαξοστάσιο του Δήμου Πειραιά και είχε συνάντηση με τους απεργούς εργαζόμενους.
Στον χαιρετισμό του ο Πρόεδρος της ΠΕΝΕΝ χαρακτήρισε την απεργιακή και πολύμορφη κινητοποίηση των εργαζομένων στους ΟΤΑ κρίσιμης και αποφασιστικής σημασίας και εξέφρασε την ολόπλευρη υποστήριξη της ΠΕΝΕΝ και των Ναυτεργατών στον δίκαιο αγώνα τους.

Τόνισε ότι η ΠΕΝΕΝ συμπορεύεται με το αίτημα όλων των συμβασιούχων στους ΟΤΑ για μονιμοποίηση τόσο στον τομέα της καθαριότητας όσο και στις άλλες νευραλγικές υπηρεσίες  και δομές των δήμων.
Υπογράμμισε την μεγάλη ευθύνη της κυβέρνησης η οποία σε αντίθεση με τις πάγιες προγραμματικές και προεκλογικές της δεσμεύσεις, έχοντας ως σύμμαχο και στήριγμα σχετική απόφαση του ελεγκτικού συνεδρίου επιχειρεί και μεθοδεύει την απόλυση χιλιάδων εργαζομένων συμβασιούχων στους ΟΤΑ.
Ταυτόχρονα η κυβέρνηση επιχειρεί για άλλη μια φορά την στοχοποίηση των αγώνων των εργαζομένων θεωρώντας τους υπεύθυνους για τους κινδύνους που δημιουργούνται για την δημόσια υγεία.
Η κυβέρνηση και η αντιλαϊκή πολιτική της είναι υπεύθυνοι και υπόλογοι για τα προβλήματα στους ΟΤΑ.
Η ΠΕΝΕΝ θεωρεί ότι η υπεράσπιση του δικαιώματος στην εργασία και η μονιμοποίηση των συμβασιούχων είναι αναφαίρετο και αυτονόητο δικαίωμα για το συνδικαλιστικό κίνημα, το οποίο πρέπει να αποτελέσει βασική διεκδίκηση στους ΟΤΑ, στην παιδεία, στην υγεία κ.λπ.
Η ΠΕΝΕΝ χαιρετίζει τον δίκαιο αγώνα των εργαζομένων στους ΟΤΑ και εκφράζει την δραστήρια αλληλεγγύη της μέχρι την δικαίωση των αιτημάτων τους.
Η κυβέρνηση οφείλει χωρίς υπεκφυγές και κάλπικες υποσχέσεις να δώσει άμεσα σαφείς, ξεκάθαρες λύσεις για την μονιμοποίηση των συμβασιούχων στους ΟΤΑ.
Το Δ.Σ της ΠΕΝΕΝ