Πέμπτη 15 Ιουνίου 2017

ΕΝΘΟΥΣΙΑΣΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΜΑΣ ΑΝΑΧΩΡΗΣΑΝ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΚΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ

Ο φακός του  τηλεοπτικού δικτύου  ‘’HABER TURK’’  απαθανατίζει εκ του μακρόθεν το Βαθύ Ιθάκης.


Στο πλαίσιο της συνεργασίας της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων με το Γραφείο ΕΟΤ Τουρκίας οργανώθηκε 5μελής δημοσιογραφική αποστολή. Η αποστολή πραγματοποιήθηκε από 8 ως 14 Ιουνίου και τα μέλη της επισκέφθηκαν την Κεφαλονιά, την Ιθάκη τη Ζάκυνθο, τη Λευκάδα και το Μεγανήσι. 

Η αποστολή αποτελείτο από τους: Κο Murat Köksal - Δ/ντή έκδοσης του ‘’ATLAS’’, του μεγαλύτερου τουριστικού περιοδικού της Τουρκίας με μηνιαία κυκλοφορία 52.000 τεύχη , Κο Eyüp Özel- Δ/ντή έκδοσης του θεματικού περιοδικού ‘’YACHΤ MAGAZINE’’ με 25.000 αναγνώστες, Κο Muhammed Yılmaz - Υπεύθυνο Προγράμματος του τηλεοπτικού δικτύου ‘’HABER TÜRK’’ και Kο Κivanç Tunçbaş – Εικονολήπτη του δικτύου ‘’HABER TÜRK’’. - Θα προβάλουν το αφιέρωμα στην εκπομπή «Airport TV Program», η οποία προβάλλεται στο τηλεοπτικό δίκτυο ‘’HABER TURK’’  και είναι πρόγραμμα το οποίο προσελκύει μεγάλα τμήματα του τηλεοπτικού κοινού, - και τον Κο Can Berk Polat, Ανώτερο Στέλεχος του Tour Operator ‘’SETUR’’, ο οποίος αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους, ανερχόμενους και βραβευμένους Τ.Ο. της Τουρκίας. Το δίκτυο των πρακτορείων του επεκτείνεται σε όλη την Τουρκία και διεθνώς. Απευθύνεται σε μεσαία και υψηλά εισοδηματικά στρώματα με κύριο κίνητρο διακοπών την αναψυχή και την πολυτέλεια. 
Η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων στο πλαίσιο της στρατηγικής της για το άνοιγμα της Τουρκικής αγοράς, έχει πραγματοποιήσει και άλλες δράσεις όπως φιλοξενία στην Κέρκυρα το 2015, 18 Τούρκων πρακτόρων και Tour Operators καθώς και ηλεκτρονική προβολή μέσω της Google, προκειμένου να ενισχυθεί ο οδικός τουρισμός και από τη χώρα αυτή. Ήδη από το 2016 έχουμε σε όλο το Ιόνιο αλματώδη αύξηση του τουριστικό ρεύματος και οι δράσεις μας κατατείνουν, ώστε τα επόμενα χρόνια να αυξηθούν στο βαθμό που αρμόζει σύμφωνα με τα μεγέθη των Τούρκων εξερχομένων τουριστών.


Η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων θα ήθελε να ευχαριστήσει: 
Κατά πρώτον το Γραφείο ΕΟΤ Τουρκίας και προσωπικά την Δ/ντρια Κα Μαρία Ραχμανίδου, όπου πέραν της διοργάνωσης καλύφθηκε και η δαπάνη της αεροπορικής μεταφοράς από Κων/πολη προς Ιόνια με επιστροφή. 
Στην Κεφαλονιά το Δήμο Κεφαλονιάς για τη δωρεάν είσοδο στα σπήλαια, την Ένωση Ξενοδόχων Κεφαλονιάς και Ιθάκης,  το Ξενοδοχείο ‘’White Rocks’’, το εστιατόριο «Πασπάλης», το ξενοδοχείο ‘’Cephalonia Palace’’,  το τουριστικό γραφείο ‘’ΕΤΑΜ KCG’’ και το πλοίο “BASOS K -  Κατσαίτη Γεράσιμο’’, για τη μεταφορά από και προς Ζάκυνθο.
Στη Λευκάδα και το Μεγανήσι  την ακτοπλοϊκή εταιρεία ‘’ΜΕΓΑΝΗΣΙ Ν.Ε’’,  για τη μεταφορά από και προς Μεγανήσι, το εστιατόριο ‘’Ερρίκος’’ στο Μεγανήσι, το πλοίο «Κάπταιν Αριστείδης»- ‘’West Ferry’’- για μεταφορά από και προς Λευκάδα.
Στην Ιθάκη τον Έπαρχο Ιθάκης Κο Σπύρο Τσιντήλα, το εστιατόριο του Κου Τζαννέτου Ραυτόπουλου στις Φρίκες και το πλοίο «Ιόνιον Πέλαγος» του κ. Λιάτου Μιχάλη για τη μεταφορά από και προς Ιθάκη.
Στη Ζάκυνθο το τουριστικό γραφείο ‘’Fidelity’’, το οποίο ανέλαβε εξ ολοκλήρου τη φιλοξενία. 




                                                                       Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ
                                                        ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΝΗΣΙΩΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ
                                                                          ΣΠΥΡΟΣ 
ΓΑΛΙΑΤΣΑΤΟΣ


Η δημοσιογραφική αποστολή απολαμβάνει τα καταπληκτικά εδέσματα  στο εστιατόριο του Κου Τζαννέτου Ραυτόπουλου στις Φρίκες.