Τετάρτη 14 Ιουνίου 2017

Αποχαιρετιστήρια εκδήλωση νηπιαγωγείο Σάμης:Ήταν όλα τόσο όμορφα...!!!

Με μια εξαιρετική εκδήλωση, δασκάλες και μαθητές του νηπιαγωγείου Σάμης, αποχαιρέτησαν χτες το απόγευμα τη σχολική χρονιά που φεύγει. Την εκδήλωση άνοιξε η Διευθύντρια του νηπιαγωγείου κ. Βασιλοπούλου Σπυριδούλα, η οποία ευχαρίστησε,  την ΚΕΔΗΚΕ Αργοστολίου για χορήγηση μικροφωνικής, τη Δημοτική Ενότητα Σάμης και τους πολύ εξυπηρετικούς  υπαλλήλους της.
Τον Γεώργιο Κατσιβέλη (Πρόεδρο Α/θμιας Σχολικής Επιτροπής) που φροντίζει για την άμεση αποκατάσταση κάθε προβλήματος του Νηπιαγωγείου μας, τη εταιρία Mon Ami με έδρα το Αγρίνιο για δωρεά χαρτικών στο Νηπιαγωγείο μας και τη μη κερδοσκοπική οργάνωση Library4all (ιδιαίτερα στην υπεύθυνη αυτής, Γερουλάνου Ελένη) για τον εμπλουτισμό της σχολικής  βιβλιοθήκης του νηπιαγωγείου, με καινούργια βιβλία. Επίσης τον Παραολυμπιονίκη Γεράσιμο Πυλαρινό (  που επισκέφτηκε το Νηπιαγωγείο  έπειτα από επικοινωνία με τον πρόεδρο της Σχολικής Επιτροπής Κατσιβέλη Γεώργιο. Το Νίκο Ρασσιά και την Χρυσαυγή Φλαμιάτου και τέλος, όλο το εργατικό δυναμικό που έχει συμβάλλει στην αποκατάσταση φθορών του Νηπιαγωγείου. Η Διευθύντρια, παραπονέθηκε για την εικόνα σκουπιδότοπου που παρουσιάζει τελευταία, η είσοδος του προαυλίου του νηπιαγωγείου., με ευθύνη ατόμων ξένων προς το νηπιαγωγείο!
Ακολούθησαν τα παιδιά, με   ένα μικρό θεατρικό, αναφορά στη παραδοσιακή πλατεία ενός φανταστικού χωριού, που ο Δήμαρχος αποφάσισε να γκρεμίσει, για να φτιάξει καινούργια, με γρανίτες, κοκοφοίνικες και διάφορα άλλα...νεωτεριστικά. Οι κάτοικοι του χωριού, δεμένοι συναισθηματικά με τη πλατεία τους, κάλεσαν τον Δήμαρχο και του έδειξαν τις όμορφες στιγμές που έχουν περάσει και περνούν εκεί! Από μπροστά του "παρέλασαν", ο "Παναής με τα κορίτσια του", ο "λατερνατζής', ο "παγωτατζής", ο "μικρός με το ποδήλατο", "κάτοικοι του χωριού σε χαρούμενες στιγμές", μέχρι και  ο ¨αλλοδαπός τουρίστας". Όλοι αυτοί...ανάγκασαν τον Δήμαρχο,  να αναγνωρίσει  το "δέσιμο" των κατοίκων με το  συγκεκριμένο σημείο του χωριού, με αποτέλεσμα, την απόφασή του, να τους "ακούσει"  και να αφήσει την πλατεία ως έχει! Πολύ όμορφη ιστορία, με πολύ γέλιο, αλλά και συγκίνηση, για την όση ομορφιά έχει απομείνει και σιγά - σιγά χάνεται, δίνοντας τη θέση της, στο κακό ξενόφερτο και στο κιτς! Εκτός της κ. Βασιλοπούλου, τη γιορτή αυτή, δίδαξαν στα παιδιά και στήριξαν οι κες Μπέλλη Βάσω και Χριστοπούλου Αικατερίνη, επίσης δασκάλες του νηπιαγωγείου. Μετά το θεατρικό, ακολούθησαν, απονομή αναμνηστικών διπλωμάτων στα παιδιά και μπουφές με μεζέδες και αναψυκτικά,  που προσέφεραν οι γονείς των παιδιών.  Κλείνοντας να πούμε, πως η χτεσινή εκδήλωση, ήταν μια μοναδική βραδιά για όλους μας και αποδεικνύει με τον πιο όμορφο τρόπο, τη σπουδαία δουλειά που γίνεται τα τελευταία χρόνια, στο νηπιαγωγείο της Σάμης! 
Τάσος Καβαλλιεράτος.