Τρίτη 27 Ιουνίου 2017

ΕΝ ΟΨΕΙ ΚΑΥΣΩΝΑ – ΚΑΜΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΤΟΥΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΤΩΝ ΠΛΟΙΩΝ

Δελτίο Τύπου

Με έγγραφό της η ΠΕΝΕΝ προς τις υπηρεσίες του ΥΕΝ και των εφοπλιστικών ενώσεων επισημαίνει τα παρακάτω:
Σύμφωνα με σχετικές ανακοινώσεις που έχει εκδώσει επίσημα η Ε.Μ.Υ το 4ήμερο 28/6 έως 1/7 στην χώρα μας θα επικρατήσουν συνθήκες καύσωνα. Μάλιστα μετεωρολόγοι κάνουν λόγο για τον μεγαλύτερο καύσωνα της τελευταίας 10ετίας.

Στις συνθήκες αυτές επιβάλλεται το Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας να εκδώσει άμεσα οδηγία προς όλα τα πλοία με την οποία να υπάρχει πλήρες απαγορευτικό για την εκτέλεση εργασιών συντήρησης στους εξωτερικούς χώρους καθώς και σε μη κλιματιζόμενους χώρους των πλοίων έτσι ώστε να προστατευθεί η υγεία των Ναυτεργατών από αυτά τα ακραία καιρικά φαινόμενα.
Επίσης επιβάλλεται κλιμάκια του ΥΕΝ και των κατά τόπους Λιμενικών αρχών να διενεργήσουν συστηματικούς και αυστηρούς ελέγχους στα γκαράζ των Ε/Γ – Ο/Γ πλοίων που θα αφορούν την λειτουργία των εξαεριστικών μηχανημάτων τα οποία σύμφωνα με καταγγελίες μελών μας σε πολλά πλοία υπολειτουργούν και καθιστούν τις συνθήκες εργασίας αφόρητες, ανθυγιεινές έως και επικίνδυνες.
Στην κατεύθυνση αυτή τις μέρες του καύσωνα πρέπει να απαγορευτούν επίσης οι σκαλωσιές τόσο στα εν λειτουργία και δρομολογημένα πλοία όσο και στα επισκευαζόμενα σε διάφορες Ναυπηγοεπισκευαστικές βάσεις της χώρας μας.
Συνολικά στις καιρικές συνθήκες που διαμορφώνονται στην χώρα καθίσταται αυτονόητο ότι οι εργασίες που πρέπει να εκτελεστούν να είναι οι απολύτως αναγκαίες που θα συνδέονται με την ασφάλεια των πλοίων και των επιβαινόντων καθώς και όλα τα σχετικά που αφορούν τους επιβάτες και τα μεταφερόμενα οχήματα.

Το Δ.Σ της ΠΕΝΕΝ