Τετάρτη 21 Ιουνίου 2017

Γενικός Ξεσηκωμός! Καμία απόλυση Συμβασιούχου. Δεν θα τους αφήσουμε να μας απολύσουν



Η ΔΑΣ ΟΤΑ Κεφαλονιάς σας καλεί να κάνουμε τους χώρους δουλειάς κάστρα του αγώνα.

Όλοι κι όλες να δώσουμε «παρών» στην πανελλαδική ΑΠΕΡΓΙΑ την Πέμπτη 22 Ιούνη!!!

Να μην περάσει ο εφησυχασμός που καλλιεργεί το τοπικό σωματείο των ΟΤΑ!!!


Καλούμε, έστω και τώρα, το σωματείο να αποφασίσει συμμετοχή στην απεργία και παράσταση διαμαρτυρίας στο Δήμο (22/6 στο Δημαρχείο 10 πμ).

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι.

Από κοινού συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και Ελεγκτικό Συνέδριο (κρατικός μηχανισμός) κρίνουν το δικαίωμα στη δουλειά αντισυνταγματικό.

Η απόφαση είναι σαφής όσο και αν σπέρνουν τον εφησυχασμό διάφορα συμφέροντα και τα παπαγαλάκια της κυβέρνησης. Η ανακοίνωση του Υπουργείου Εσωτερικών δεν αφήνει περιθώρια για παρερμηνείες. Δεσμεύεται μόνο για τη καταβολή των δεδουλευμένων, ενώ ουσιαστικά προτείνει στους δημάρχους να προχωρήσουν σε προσλήψεις 2μήνων, απολύοντας τους συναδέλφους συμβασιούχους.

Αφού επικαλείται το σύνολο των αντεργατικών διατάξεων κάθε είδους, που όλες οι κυβερνήσεις και τα κόμματα του κεφαλαίου ψήφισαν: σύνταγμα, οδηγίες της ΕΕ, νόμους, μνημόνια προεδρικά διατάγματα, κώδικα κατάστασης δημοτικών και κοινοτικών υπαλλήλων, καταλήγει:

Είναι αντισυνταγματική η παράταση όλων των συμβάσεων πέρα του 8χταμήνου.
Είναι ανεπίτρεπτη η καταβολή των αποδοχών στο μέλλον.
Ισχύει η αυτοδίκαιη ακυρότητα των συμβάσεων, άρα ανοίγει ο δρόμος για να διεκδικηθεί η επιστροφή των δεδουλευμένων των συναδέλφων.
Ήδη η πλειοψηφία της ΚΕΔΕ θεωρεί τους δημάρχους που απέλυσαν τους συμβασιούχους δικαιωμένους (!) ενώ οι γνωστοί “μηχανισμοί ενημέρωσης” καλούν τους συναδέλφους στα γραφεία μισθοδοσίας και προσωπικού να τους απολύσουν, για να μην τους “καταλογιστούν”!

Κυβέρνηση και πλειοψηφία της ΚΕΔΕ θέλουν να παραδώσουν την καθαριότητα, τον ηλεκτροφωτισμό και το πράσινο στους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους!

Να μην επιτρέψουμε σε κανένα πρόθυμο Δήμαρχο να κάνει απολύσεις!

Καμία εμπιστοσύνη στη πλειοψηφία της ΠΟΕ – ΟΤΑ. Μπορεί, για πρώτη φορά, υπό τη πίεση του αγώνα του κλάδου και των ταξικών σωματείων να υιοθέτησε τη πρόταση των επιτροπών αγώνα από όλη την Ελλάδα για άμεση μετατροπή όλων των συμβάσεων από ορισμένου σε αορίστου χρόνου, αλλά αύριο μπορεί να τα διπλώσει και να ανακαλύψει πάλι φανταστικές δεσμεύσεις της κυβέρνησης.

Το τοπικό σωματείο των ΟΤΑ στην έκτακτη συνεδρίασή του και παρά τις δικές μας προτάσεις δεν λέει κουβέντα για καμία αγωνιστική παρέμβαση στους χώρους δουλειάς ούτε λέει τίποτε για την πανελλαδική απεργία!!! Όμως, όταν υπάρχουν απολύσεις και το σωματείο, απλώς, εξαντλεί τη δυναμική του σε ευχολόγια συμπαράστασης και εκκλήσεις προς την κυβέρνηση και το Δημοτικό Συμβούλιο να δώσουν λύσεις, αντικειμενικά, υποβαθμίζει το πρόβλημα και «θάβει» την πραγματική δύναμη των εργαζομένων που είναι η οργάνωση της δράσης τους. Αν τώρα, όλος ο κλάδος δεν δώσει ενιαία τη μάχη ενάντια στις απολύσεις πότε θα το κάνει; Οι ευθύνες της πλειοψηφίας του ΔΣ είναι εκκωφαντικές, όταν μάλιστα υπάρχει ανάλογη εμπειρία από το παρελθόν κι όταν εξωραΐζεται ο ρόλος της Δημοτικής Αρχής Κεφαλονιάς (ΝΔ). Καλούμε, έστω και τώρα, την πλειοψηφία να πάρει απόφαση στήριξης της απεργίας και να σταματήσει τα άσφαιρα επικοινωνιακά παιχνίδια.

Εμείς σε τακτικισμούς δεν συμμετέχουμε! Αν και έχουμε ξεκάθαρη δημόσια θέση για τον τρόπο κλιμάκωσης του αγώνα, δίνουμε μέχρι τη Τετάρτη, με όλες μας τις δυνάμεις, τον αγώνα σε όλους τους χώρους δουλειάς.

Την Πέμπτη 22/6 παίρνουμε μαζικά μέρος στην απεργία για όλους τους εργαζόμενους στους Δήμους. Στις 10 το πρωί να δώσουμε το «παρών» έξω από το Δημαρχείο Κεφαλονιάς. Ο αγώνας μας για να είναι αποτελεσματικός πρέπει να είναι μαζικός, να έχει συνέχεια, δεν είναι μία και έξω.

Απαιτούμε από την κυβέρνηση τώρα να φέρει στη βουλή τη νομοθετική ρύθμιση που κατέθεσαν οι επιτροπές αγώνα συμβασιούχων από όλη την Ελλάδα για άμεση μετατροπή όλων των συμβάσεων από ορισμένου σε αορίστου χρόνου.

Με τον αγώνα μας θα τους χαλάσουμε τα σχέδιά τους για απολύσεις. Δε θα κάνουμε ούτε βήμα πίσω από το δικαίωμα μας στη μόνιμη και σταθερή εργασία, από το δικαίωμά μας για ζωή με αξιοπρέπεια για μας και τις οικογένειές μας!

Οι ίδιοι οι συμβασιούχοι να οργανωθούν και να πάρουν την υπόθεση του αγώνα στα χέρια τους, να την κάνουν δική τους υπόθεση, να περιφρουρήσουν την επιτυχία των κινητοποιήσεων. Καλούμε όλη την εργατική τάξη να συμπαρασταθεί στον αγώνα μας για το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή δουλειά.

Αργοστόλι 21/6/2017