Δευτέρα 17 Ιουλίου 2017

ΟΙ ΕΠΙΖΗΣΑΝΤΕΣ ΚΑΤΕΦΕΥΓΟΥΝ ΣΤΗΝ ΣΑΜΗ 22/7/2017



ΚΕΙΜΕΝΟ : ΣΑΜΟΛΗ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ          ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΦΩΚΑ
(θερμές ευχαριστίες στο εξαιρετικό Παναγή Καβαλλιεράτο, για την παραχώρηση του φωτογραφικού υλικού του)

Η επόμενη ψυχαγωγική, αθλητική στάση μας, ευωδιάζει αλμύρα, δροσιά από αγέρι θαλασσινό, με νότες καλώς εννοούμενης, δημοφιλούς επικαιρότητας.Aπομονώσαμε από το προσφιλές  τηλεοπτικό προϊόν survivor, «ένα πλήρες γεύμα» από την ουσία του. Την λαχταριστή αγωνιστική του επί-γευση.  Εκείνη, που φέρνει αντάμα το παιδί με το γονιό,  εκείνη του χαμόγελου της δοκιμής, εκείνη της προσπάθειας, της συμμετοχής, της ολοκλήρωσης.

Η Σάμη ένα υπέροχο τμήμα της νήσου μας, πρώτη φορά μας υποδέχεται φιλόξενα σε ένα διάλλειμα από το κοινότυπο δρομικό προϊόν μας. Φρεσκάδα στον τόπο, φρεσκάδα και στο γεγονός. Μια φρεσκάδα άλλωστε θαρρείς πως είναι ολάκερη η περιοχή. Ένα, λιμάνι, πολλά ακρογιάλια, αναρίθμητα σπήλαια, σταλαγμίτες, σταλακτίτες, σχεδόν πάντα με γνώριμο θαλασσινό διάκοσμο, τις πινελιές απ΄ το αλάτι που νοστιμίζει την περήφανη ακτογραμμή μας, που σμιλεύει δαντελωτά τον αιγιαλό μας. 
Κι ο «Αιγιαλός» δίπλα μας, ο πολιτιστικός Σύλλογος της Σάμης με όλα τα μέλη του. Όπως και οι άλλοι της ναυτοσύνης, του Ναυταθλητικού  Ομίλου Σάμης.
Οι δικοί μας  επιζώντες  δεν θα δαμάσουν την πείνα, τα στοιχεία της φύσης και την κάπως υπερφίαλη δημοσιότητα. 
Καλούνται να δοκιμαστούν, ανακαλύπτοντας τις δεξιότητες που διαθέτουν , με αντίπαλο την ταχύτητα και την απίστευτη ομορφιά του τοπίου, που προκαλεί για μια ολιγωρία. Την ομορφιά εκείνη που γυρεύει ένα βλέμμα, μια στιγμή, ένα αγνάντεμα στην φύση, στην γραφικότητα,  στο καθάριο της θάλασσας, αυτό το απίστευτό  γαλανό των νερών που καθρεφτίζουν αρμονικά το καταπράσινο ανάντη τους. Γυρεύει σιωπηλά, μα θαρρετά, ισχυρά, λίγα πολύτιμα δευτερόλεπτα του χρόνου, «του χρόνου-δρόμου» που κρίνει την νίκη.
Καλούνται να δοκιμαστούν, με τον σεβασμό και την τρυφεράδα του πατέρα που προσπαθεί, όταν η κόρη τον κοιτά με περηφάνια, του αγοριού που ανδρώνεται αποζητώντας το θαυμασμό και την αναγνώριση της μητέρας του, των κοριτσιών όλων των ηλικιών, των κοριτσιών στην ψυχή και το μυαλό, που θηλυκά, μητέρες, εργαζόμενες, μπορούν και διεκδικούν την θέση που τους αρμόζει ισότιμα μαχητικά με αυτοπεποίθηση και αξιώσεις.
Το δικό μας survivor είναι όλη η χαρά και η δράση που μπορεί να αντέξει κάθε συμμετέχοντας. Όταν ο χώρος, πεισματικά τον αποσπά, επίμονα τον ταξιδεύει αλλού.
Μελισσάνη, Δρογγαράτη, Παλιά Βλαχάτα, Αγ.Φανέντες, Αντίσαμος, Καραβόμυλος ψιθυρίζουν γητεύτηκα καλέσματα, να ξεστρατίσεις, να πας κατά κει. Να χαθείς στον χώρο, στον χώρο, να ξεχαστείς να χαζέψεις, να χαλαρώσεις, να ονειρευτείς , νοσταλγικά με μουσικές εικόνες του μαντολίνου του Κορέλι του τότε, όπως ζωγράφισε, μελωδικά και κινηματογραφικά μόλις πριν  μερικά χρόνια την σύγχρονη Σάμη.
Ελάτε λοιπόν στις 22 Ιουλίου, στην καρδιά του καλοκαιριού, να μισέψουμε αθλητικά, μαχητικά, οικογενειακά, δυναμικά, να χαζέψουμε, να ξεφύγουμε, να δοκιμαστούμε, να χαλαρώσουμε, να κερδίσουμε εμπειρίες και στιγμές, σε μία αθλητική γιορτή που υπόσχεται δυνατές συγκινήσεις.

Σας περιμένουμε ώρα 18.00 στην παραλία  κάτω από τον καμπινγκ της Σάμης (εγγραφές 17.00-18.00).
Η συμμετοχή είναι ελεύθερη.