Παρασκευή 7 Ιουλίου 2017

Μαζική παράσταση του ΕΚΚΙ στο Νοσοκομείο το Σάββατο 8 Ιούλη στις 7 το απόγευμα!!!


 Εργατικό Κέντρο Κεφαλονιάς Ιθάκης
Α. Τρίτση 119, Αργοστόλι

Αργοστόλι, 6/7/17
Προς: Φορείς και Μ.Μ.Ε
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συνεχίζουμε να παλεύουμε για δημόσια δωρεάν υγεία και για την ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών, με βάση το επικαιροποιημένο πλαίσιο πάλης της Επιτροπής Φορέων του Νομού. Κλιμακώνουμε τη δράση μας με μαζική παράσταση διαμαρτυρίας στο Νοσοκομείο και συζήτηση στην αίθουσα συνεδριάσεων το Σάββατο 8 Ιούλη στις 7 μμ. Να μη λείψει κανείς!!!
Οι εργαζόμενοι από κοινού με τους μικρούς ΕΒΕ, τους αγρότες, τους συνταξιούχους, να δώσουν βροντερό παρών κόντρα στη λογική του “ρεαλισμού” που προωθεί η κυβέρνηση και στην πολιτική που οξύνει δραματικά τα προβλήματα στον τομέα της υγείας για το λαό. Καλούμε ξανά τα σωματεία και τους μαζικούς φορείς, ιδιαίτερα τους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες στον τομέα της υγείας, να κάνουν δική τους υπόθεση την κινητοποίηση και να τη στηρίξουν. Να στηρίξουν συνολικά τον προγραμματισμό δράσης που θα κορυφωθεί το Νοέμβρη.
ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:
1. Να γίνουν όλες οι απαραίτητες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού όλων των ειδικοτήτων, πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης στο ΓΝΝ Αργοστολίου και το Μαντζαβινάτειο Νοσοκομείο Ληξουρίου, τα Κέντρα Υγείας, τα Αγροτικά Ιατρεία, τις δομές Ψυχικής Υγείας και το ΕΚΑΒ του Νομού.
2. Να μην γίνει καμιά μετακίνηση προσωπικού από το Μαντζαβινάτειο, το ΚΥ Ιθάκης και τις υπόλοιπες δομές. Αντίθετα να ανακληθούν τώρα όσες έχουν γίνει και να επιστρέψουν όσοι ιατροί, νοσηλευτές και εργαζόμενοι έχουν μετακινηθεί.
3. Να επανέρθει η οργανικότητα του Μαντζαβινάτειου στην προ του 2012 κατάσταση.
4. Να μην προχωρήσει κανένας ντε φάκτο υποβιβασμός και καμιά συγχώνευση - κατάργηση νοσοκομείου ή άλλης δομής υγείας.

Αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν υγεία για όλο το λαό!