Παρασκευή 21 Ιουλίου 2017

«Καταβολή δεδουλευμένων αποδοχών των συμβασιούχων δημοτικών υπαλλήλων»

ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Αίτηση
Των Ν. Γκισγκίνη  και Ι. Κουρούκλη ,
Δ. Συμβούλων Δήμου Κεφαλλονιάς 
με τη Λαϊκή Συσπείρωση

Προς:
Τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Κεφαλλονιάς
κ.Σ&Γ Αλυσανδράτο  
Κοιν: 
Δήμαρχο κ.Αλ. Παρίση 
Θέμα:
«Καταβολή δεδουλευμένων αποδοχών των συμβασιούχων δημοτικών υπαλλήλων»
Κύριε Πρόεδρε
Με την παρούσα ζητάμε να μπει θέμα εντός ημερήσιας διάταξης και να συζητηθεί στην προσεχή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ως κατεπείγον, το θέμα της καταβολής των δεδουλευμένων αποδοχών των 21 συμβασιούχων υπαλλήλων του Δήμου Κεφαλονιάς για το χρονικό διάστημα από τις 7-6-2017 μέχρι και την ημερομηνία απόλυσης τους. Οι ανωτέρω εργαζόμενοι μολονότι εργάσθηκαν κανονικά στον Δήμο Κεφαλονιάς από τις 7-6-2017 και μετά, με ευθύνη της Δημοτικής Αρχής (ΝΔ) δεν τους καταβάλλονται οι δεδουλευμένες αποδοχές τους. 

Η Δημοτική Αρχή καλυπτόμενη πίσω από νομικά προσχήματα, όχι μόνο προέβη σε απόλυση των 21 συμβασιούχων, μη εφαρμόζοντας ούτε τα ελάχιστα και συγκεκριμένα την διάταξη του άρθρου 24 του νόμου 4479/2017, αλλά ταυτόχρονα δεν προχωρά ούτε στην καταβολή των δεδουλευμένων αποδοχών των 21 συμβασιούχων για το χρονικό διάστημα από τις 7-6-2017, παρότι οι ανωτέρω εργαζόμενοι εργάσθηκαν κανονικά στον Δήμο Κεφαλονιάς.
 Το αίτημα καταβολής των δεδουλευμένων αποδοχών τους είναι πέρα για πέρα δίκαιο και νόμιμο και πρέπει να ικανοποιηθεί πλήρως και άμεσα από την Δημοτική Αρχή, η οποία ούτως ή άλλως έχει τεράστιες πολιτικές ευθύνες για την στυγνή αντεργατική πολιτική που εφαρμόζει στέλνοντας απλήρωτους και στον εφιάλτη της ανεργίας 21 εργαζόμενους και τις οικογένειες τους.  
   Ως Λαϊκή Συσπείρωση απαιτούμε να εισαχθεί προς συζήτηση και να ληφθεί η σχετική απόφαση από το Δημοτικό Συμβούλιο Κεφαλονιάς στην προσεχή συνεδρίαση του για την εξόφληση όλων των δεδουλευμένων αποδοχών των 21 συμβασιούχων του Δήμου Κεφαλονιάς.  
Στην περίπτωση που δεν θα πάρετε τα παραπάνω μέτρα, και η δική σας πολιτική ευθύνη θα είναι μεγάλη όπως και της κυβέρνησης, αφού οι συμβασιούχοι παραμένουν απλήρωτοι και οδηγούνται ξανά στην ανεργία.
Αργοστόλι 21 Ιούλη 2017
   Για την Λαϊκή Συσπείρωση  Κεφαλονιάς
    Νίκος Γκισγκίνης  , Γιάννης Κουρούκλης