Πέμπτη 20 Ιουλίου 2017

Προληπτικοί αστυνομικοί έλεγχοι στις τουριστικές περιοχές των Ιονίων



Πραγματοποιήθηκαν (202) συλλήψεις για αδικήματα που αφορούν την κατοχή ναρκωτικών ουσιών, την διάθεση ειδών παραεμπορίου, την κατάληψη αιγιαλού, την ηχορύπανση   

Βεβαιώθηκαν  (122) παραβάσεις σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και (857) του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας 

Μεικτά συνεργεία αστυνομικών των Διευθύνσεων Αστυνομίας Κέρκυρας, Ζακύνθου, Κεφαλονιάς και Λευκάδας, συνεχίζουν τους εντατικούς προληπτικούς αστυνομικούς ελέγχους, στις τουριστικές περιοχές των νησιών του Ιονίου
Συγκεκριμένα οι έλεγχοι πραγματοποιήθηκαν κατά το χρονικό διάστημα 10 Ιουλίου έως και 16 Ιουλίου 2017 και στόχευαν  στην αντιμετώπιση παραβατικών συμπεριφορών, μικροκλοπών, παράνομης πώλησης ειδών παραεμπορίου, επικίνδυνης οδήγησης και είχαν ως αποτέλεσμα να συλληφθούν:   
Στην Κέρκυρα  (80) άτομα, μεταξύ των οποίων (2) για ναρκωτικά, (6) για παραεμπόριο, (7) για ηχορύπανση, (10) αλλοδαποί για παράνομη παραμονή στην χώρα .
Βεβαιώθηκαν (518) παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, οι οποίες ενδεικτικά αφορούσαν (22) για μέθη, (9) για στέρηση ασφαλιστηρίου συμβολαίου, (12) για χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση, (39) για στέρηση άδειας οδηγήσεως και (55) παραβάσεις σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος.   
Στην Ζάκυνθο συνελήφθησαν (49) άτομα για αδικήματα που αφορούσαν στην κατοχή ναρκωτικών ουσιών (6), για νοθεία τροφίμων (4),  για ηχορύπανση (12), άγρα πελατών (1)  καθώς και για άλλα αδικήματα. 
Βεβαιώθηκαν (62) παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας οι οποίες ενδεικτικά αφορούσαν (5) για μέθη, (29) για μη χρήση προστατευτικού κράνους, (11) για στέρηση άδειας οδηγήσεως και (19) παραβάσεις σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος. 
Στην  Λευκάδα συνελήφθησαν (38) άτομα, μεταξύ των οποίων (3) για  ναρκωτικά, (4) για παραεμπόριο, (3) για ηχορύπανση καθώς και για άλλα αδικήματα.
Διαπιστώθηκαν  (136) παραβάσεις του Κώδικα Οδικής κυκλοφορίας, οι οποίες αφορούσαν (10) για ταχύτητα, (8) για προστατευτικό κράνος, (17) για στέρηση άδειας οδηγήσεως και (10) παραβάσεις σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος.
Στην Κεφαλονιά αντίστοιχα κατά τους ελέγχους συνελήφθησαν (35) άτομα, οι οποίες ενδεικτικά αφορούσαν, (4) για ναρκωτικά, (2) για ηχορύπανση, (1) για παραεμπόριο, (3) για κατάληψη αιγιαλού καθώς και για άλλα αδικήματα.
Βεβαιώθηκαν (38) παραβάσεις σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και (141) παραβάσεις του Κ.Ο.Κ οι οποίες αφορούσαν (14) για μέθη, (6) για στέρηση άδειας οδηγήσεως, (12) για μη χρήση προστατευτικού κράνους, (2) για ΚΤΕΟ και (18) για ταχύτητα.