Παρασκευή 7 Ιουλίου 2017

« Σχετικά με τακτοποίηση συμβασιούχων»

ΣΥΛΛΟΓΟΣ  ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ 
ΔΗΜΟΥ ΚΕΦΑΛΛΟΝΙΑΣ   Αργοστόλι 07/07 /2017
   
Ο Σύλλογος Δημοτικών Υπαλλήλων  σε έκτακτη συνεδρίαση του την Πέμπτη 06 Ιουλίου με μοναδικό θέμα τους συναδέλφους συμβασιούχους και  παρουσία των   ενδιαφερομένων συναδέλφων συζήτησε εκτενώς το θέμα με καταθέσεις προτάσεων και προφορική ανταλλαγή απόψεων. Μετά από διαλογική συζήτηση   σύνθεση προτάσεων και απόψεων αποφάσισε κατά πλειοψηφία,  μειοψηφούσης της παράταξης ΔΑΣ –ΟΤΑ που ψήφισε την δική της πρόταση αποφάσισε τα παρακάτω:

Η δυσάρεστη εξέλιξη των συναδέλφων συμβασιούχων που οι συμβάσεις τους αφενός  μεν θεωρητικά παρατάθηκαν έως την 31/12/2017 αφετέρου δε  η παράταση   αναιρείται,  αμφισβητείται,  μετά την δημοσιοποίηση της απόφασης της ολομέλειας  του Ελεγκτικού Συνεδρίου  που βιαίως , με  κύρια ευθύνη της κυβέρνησης,  βρίσκονται  εργασιακά μετέωροι με τον κίνδυνο να μην πληρωθούν για τα δεδουλευμένα του Ιουνίου .  Αναλογιζόμενοι την σοβαρότητα της κατάστασης  πρώτιστα για τους συναδέλφους μας , που βλέπουν μπροστά τους να ανοίγεται διάπλατα ο δρόμος της ανεργίας,  μετά το ξέφωτο της εργασιακής ανασφάλειας και  ομηρίας  που υποκριτικά  τους παρασχέθηκε . 
Σε συνέχεια της από 20/06/2017 προηγούμενης απόφασή μας δηλώνουμε ότι είμαστε στο πλευρό των συναδέλφων μας που αποδεδειγμένα εξυπηρετούν πάγιες και διαρκείς και ζητάμε :
- Να μην γίνει διακοπή της διαπιστωτικής πράξης του Δημάρχου που αφορά την παράταση των συμβάσεων τους  έως 31/12/2017 και να απαιτηθεί η   παραμονή  του προσωπικού των ανταποδοτικών υπηρεσιών του Δήμου Κεφαλονιάς  (Καθαριότητα, Αυτεπιστασία, Κοιμητήρια, Ηλεκτροφωτισμός) στην υπηρεσία τους.
- Να καταβληθούν τα δεδουλευμένα του μηνός Ιουνίου 
 - Να συγκληθεί άμεσα το Δημοτικό Συμβούλιο προκειμένου να    τροποποιηθεί ο Οργανισμός  Εσωτερικής Υπηρεσίας και να συμπληρωθεί με τις απαιτούμενες θέσεις   για την κάλυψη όλων των ειδικοτήτων  των υπηρετούντων   συναδέλφων και όχι μόνον αυτών της  καθαριότητας . 
-  Να γίνουν άμεσα οι διαδικασίες για την  προκήρυξη των θέσεων   τους μέσω ΑΣΕΠ και παράταση των συμβάσεων των  συναδέλφων μας  μέχρι την περαίωση της .
-  Να μην διαγραφούν από το μητρώο μισθοδοτημένων του Ελληνικού Δημοσίου κατ εντολή της εγκυκλίου της υπουργού Διοικητικής Ανασυγκρότησης  Όλγας Γεροβασίλη. 
- Η Δημοτική Αρχή να μην προβεί άμεσα  σε κινήσεις που θα καταδικάσουν σε απόλυση τους εργαζομένους συναδέλφους μας όπως π.χ καταγγελία 
- Ζητάμε  από το Δημοτικό Συμβούλιο να Αποφασίσει Θετικά  να ταχτεί στο πλευρό των εργαζομένων και να απαιτήσει  από την κυβέρνηση να προχωρήσει άμεσα σε νομοθετική ρύθμιση για την μετατροπή όλων των συμβάσεων ορισμένου χρόνου σε αορίστου χρόνου για όλους τους εργαζόμενους, σε όλες τις υπηρεσίες του Δήμου, που εξυπηρετούν τις  ανάγκες της κοινωνίας  της κοινωνίας και καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες  και να προασπίσει  την μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους, ώστε να λήξουν παρόμοια φαινόμενα εργασιακής ομηρίας και αβεβαιότητας. 
 Εντύπωση τέλος   και εύλογα ερωτήματα προκαλεί η αναβολή της προγραμματισμένης σημερινής  συνάντησης του συλλόγου  και συναδέλφων συμβασιούχων με το Δήμαρχο,   σχετικά  με το επίκαιρο θέμα, για τα μέσα της επόμενης εβδομάδας .   
        
         Ο  ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                               Η ΓΕΝΙΚΗ  ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ 
     Ιωάννης  Μικελάτος                                  Σταματούλα   Τσιμάρα