Σάββατο 1 Ιουλίου 2017

Εισαγγελική έρευνα στον δήμο Ζακύνθου

Έρευνα ξεκίνησε η Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Ζακύνθου για 13 έργα του Δήμου, μετά από παραγγελία του υπουργού Δικαιοσύνης Σταύρου Κοντονή.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο, η εισαγγελέας μετέβη στο δημαρχείο Ζακύνθου συνοδεία αστυνομικών, για να συλλέξει στοιχεία μέσα από τιμολόγια αλλά και αποφάσεις, για τα έργα αυτά.



«Κάνοντας χρήση του άρθρου 30 του κώδικα ποινικής δικονομίας, έδωσα παραγγελία στην Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ζακύνθου για την διεξαγωγή προκαταρκτικής εξέτασης με αντικείμενο 13 έργα συνολικού προϋπολογισμού 300.000 ευρώ του Δήμου τα οποία έγιναν με την διαδικασία της ανάθεσης σε έναν εργολήπτη», δήλωσε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο, ο υπουργός.

Επεσήμανε ακόμη ότι η έρευνα που ξεκίνησε αφορά τις ενέργειες του δήμου που έγιναν τους τελευταίους μήνες και σχετίζονται με έργα στην καθαριότητα και στον χώρο αποκομιδής των απορριμμάτων.

Πρόσθεσε πως η εισαγγελέας θα εξετάσει τις διαδικασίες που ακολούθησε ο δήμος και συγκεκριμένα τις αποφάσεις ανάθεσης, πιστοποίησης και χρηματοδότησης των έργων, τα τιμολόγια πληρωμής και το ενδεχόμενο κατάτμησής τους.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές τις οποίες επικαλείται το Αθηναϊκό Πρακτορείο, μετά από εισαγγελική παραγγελία το βράδυ της Παρασκευής, αστυνομικοί πήγαν στα σπίτια υπαλλήλων του Δήμου αλλά και του εργολάβου ώστε να συγκεντρώσουν στοιχεία για την υπόθεση.