Σάββατο 8 Ιουλίου 2017

Σάμη: Μαγική Χορευτική παράσταση από παιδιά και έφηβους του "Αιγιαλού"

Μαγική βραδιά η χτεσινή στη Σάμη! Τα παιδιά και οι έφηβοι του χορευτικού τμήματος του Πολιτιστικού Συλλόγου "Αιγιαλός", προσέφεραν ένα υπερθέαμα, με χορούς απ' όλη την Ελλάδα! Με φορεσιές και χρώματα από την ελληνική παράδοση, τα παιδιά για δυο ώρες, προσέφεραν το καλλίτερο εαυτό τους, κάνοντας τους ανθρώπους του Συλλόγου και τη δασκάλα τους Ιωάννα Βαλλάτου, υπερήφανους και "υποχρεώνοντας" τους θεατές σ παρατεταμένα χειροκροτήματα και επευφημίες!
Η παράσταση είχε συνδιοργανωτές την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων και την ΚΕΔΗΚΕ. Στον χαιρετισμό της η Πρόεδρος του "Αιγιαλού", Ελισάβετ Καγγελάρη, ευχαρίστησε θερμά, την ΠΙΝ, την ΚΕΔΗΚΕ, καθώς και την Δ. Ε. Σάμης και τον Θανάση Γκουντινάκη, για την δωρεάν παροχή των φωτιστικών. Στην δασκάλα του χορευτικού,  προσφέρθηκε από τον Σύλλογο ανθοδέσμη.
Στην παράσταση, το παρών έδωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Κεφαλονιάς και Ιθάκης, Παναγής Δρακουλόγκωνας. Το μόνο μελανό σημείο της χτεσινής εκδήλωσης,  η εντύπωση κάποιων γονιών, ( και δεν συμβαίνει πρώτη φορά αυτό ),ότι ο χώρος της παράστασης είναι παιδική χαρά, με αποτέλεσμα, η "ασύδοτη δραστηριότητα" των παιδιών να παρεμποδίζουν το έργο της δασκάλας και των παιδιών και να μην επιτρέπουν στους θεατές, την απρόσκοπτη παρακολούθηση της παράστασης!! Τι κι' αν και η Πρόεδρος του Συλλόγου και η δασκάλα του χορευτικού, έκαναν έκκληση από μικροφώνου προς τους γονείς, να πάρουν τα παιδιά κοντά τους; "άλογο..πέρδεται" γι' αυτούς!!! Αν μη τι άλλο, αυτή η συμπεριφορά των συγκεκριμένων γονιών, δείχνει ασέβεια προς στους συντελεστές των εκδηλώσεων αυτών!!! Κάτι που σίγουρα δεν το αξίζουν!!!
Ακολουθούν ενδεικτικά video και φωτογραφίες, από τη χτεσινή παράσταση.
Για να δείτε τις φωτογραφίες, πατήστε πάνω στη πρώτη εικόνα, για μεγέθυνση και προβολή και των υπολοίπων.
Τάσος Καβαλλιεράτος.