Κυριακή 16 Ιουλίου 2017

Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ(ΝΔ) ΑΠOΛΥΣΕ ΚΑΙ ΕΣΤΕΙΛΕ ΣΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ 21 ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΥΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ


Αίσχος !!! Το Δημοτικό Συμβούλιο με την ψήφο της πλειοψηφίας (ΝΔ) ενέκρινε την απόφαση του Δήμαρχου και Προέδρου της ΠΕΔΙΝ Παρίση, που απόλυσε με συνοπτικές διαδικασίες τους  21 συμβασιούχους του Δήμου Κεφαλονιάς.
Αυτές οι  απολύσεις  δείχνουν με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο την κοροϊδία της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, την ελεεινή προπαγάνδα αλλά και την επιλογή της, να κάνει  όλη τη βρώμικη δουλειά για λογαριασμό του κεφαλαίου.  Όλο το προηγούμενο διάστημα εξαπατούσε συστηματικά, καλλιεργώντας προσδοκίες με συνεχείς δηλώσεις και διαρροές για νομοθετικές δήθεν ρυθμίσεις για μονιμοποίηση των συμβασιούχων, υποσχέσεις ότι δεν θα απολυθούν και θα παραμείνουν στις δουλειές τους,  όταν είχε δεσμευτεί από τα νέα μνημόνια που υπέγραψε να προχωρήσει σε απολύσεις.

 Δείχνουν  επίσης,  την συμβολή  που είχε  η εξ αρχής αντεργατική στάση της ΝΔ απέναντι στους συμβασιούχους,  που μιλούσε ανοιχτά για ιδιωτικοποίηση της καθαριότητας και απολύσεις, καθώς και την στάση των υπόλοιπων αστικών κομμάτων, με τη ναζιστική Χρυσή Αυγή να πρωταγωνιστεί ενάντια στον αγώνα τους, με παραληρήματα  για ρουσφέτια. 
Τέλος αποκαλύπτουν  την υποκρισία και την  προσπάθεια τακτικών ελιγμών    της πλειοψηφίας της ΚΕΔΕ (μέλος της οποίας είναι και ο Δήμαρχος Παρίσης), που ενώ αρχικά μίλησε για δικαίωση των Δημάρχων οι οποίοι είχαν προχωρήσει σε απολύσεις, υπό την πίεση του αγώνα των συμβασιούχων, επιχείρησε, προσωρινά και για τα μάτια του κόσμου, να φορτώσει την ευθύνη για τις απολύσεις στην κυβέρνηση και να εμφανιστεί στο πλευρό των εργαζομένων. Τελικά, όταν κορυφώθηκε σε διάρκεια και αποφασιστικότητα ο αγώνας των συμβασιούχων,υιοθέτησε πλήρως την επίθεση ενάντιά τους  με εισαγγελείς και ΜΑΤ στα αμαξοστάσια, με απεργοσπαστικούς μηχανισμούς, και  φυσικά, με αποφάσεις Δημάρχων και  Δημοτικών Συμβουλίων όπως αυτή του Δήμου Κεφαλονιάς που τους απολύουν.
Οι παραπάνω εξελίξεις αποδεικνύουν για άλλη μια φορά,  ότι κάθε διεκδίκηση των  εργαζομένων και ιδιαίτερα η  διεκδίκηση του δικαιώματος στη μόνιμη και σταθερή εργασία, τους φέρνει αντιμέτωπους με το μαύρο μέτωπο του κεφαλαίου, που το συνιστούν η κυβέρνηση, τα αστικά κόμματα, οι οδηγίες της ΕΕ, το σύνταγμα, οι νόμοι, τα μνημόνια, οι κρατικοί μηχανισμοί, οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι, που επιδιώκουν να αναλάβουν την διαχείριση των απορριμμάτων για να τονώσουν την κερδοφορία τους. Ολοι αυτοί, μαζί με τους ανθρώπους τους στο κίνημα, με συνέπεια αντιπαλεύουν κάθε διεκδίκηση των εργαζομένων. Και εδώ είναι ενδεικτική η απόφαση της πλειοψηφία της ΠΟΕ – ΟΤΑ, που μετά τις τελευταίες εξελίξεις, προκήρυξε  Γενικό Συμβούλιο για να εξετάσει τη στάση της στις 19 Ιούλη, δηλαδή μετά τις απολύσεις των συμβασιούχων(!!!), βάζοντας, για μία ακόμα φορά, πλάτη στις κυβερνητικές πολιτικές.
Η Λαϊκή Συσπείρωση  μαζί με το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, το Ε.Κ.ΚΙ, στήριξε από την πρώτη στιγμή τον αγώνα των συμβασιούχων και φυσικά έδωσε την μάχη και μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο διεκδικώντας να μην γίνει καμμιά απόλυση, να μετατραπούν οι συμβάσεις τους σε αορίστου χρόνου, να γίνουν προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και να καθοριστούν τα οργανικά κενά από  ένα νέο ΟΕΥ του Δήμου Κεφαλονιάς, να σταματήσει η υποστελέχωση και  η υποβάθμιση κρίσιμων τομέων και υπηρεσιών του Δήμου, να υπάρξει  άμεση νομοθετική παρέμβαση από την κυβέρνηση ώστε να πληρωθούν όλα τα δεδουλευμένα των συμβασιούχων, να παρεμποδιστεί η παράδοση των απορριμμάτων  σε επιχειρηματικά συμφέροντα, που θα έχει σαν συνέπεια την περαιτέρω φοροαφαίμαξη  και την υποβάθμιση των παραπάνω υπηρεσιών. 
Αντί αυτών η  Δημοτική Αρχή (ΝΔ) αρνήθηκε πεισματικά  να κάνει χρήση έστω και των ελάχιστων, δηλαδή των ρυθμίσεων του άρθρου 24 του νόμου 4479/2017, που φυσικά δεν εξασφαλίζουν το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή δουλειά, αλλά αποτελούν μια εμβαλωματική λύση.  Πιστή στην γραμμή της Ν.Δ. και της ΚΕΔΕ και εκμεταλλευόμενη την  νομοθετική «πάσα» της Κυβέρνησης, αρνήθηκε  τόσο  την παράταση των συμβάσεων εργασίας των 21 συμβασιούχων του Δήμου μέχρι το Μάρτη του 2018, καθώς επίσης  και να αιτηθεί την πρόσληψη τακτικού προσωπικού για την καθαριότητα μέσω της τροποποίησης του Ο.Ε.Υ. του Δήμου Κεφαλονιάς και  να εντάξει σε αυτόν  τις 21 θέσεις εργασίας που πανθομολογούμενα καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες . Αρνήθηκε τέλος να καταβάλλει ακόμη και  τα δεδουλευμένα των απολυμένων  εργαζομένων για το χρονικό διάστημα από τις 7-6-2017 και μετά, παρότι αυτοί εργάσθηκαν κανονικά στον Δήμο Κεφαλονιάς. 
 «Κερασάκι στην τούρτα»  φυσικά αποτελεί η επιλογή της Δημοτικής Αρχής μέσω της υπογραφής του Αναπληρωτή Δημάρχου Δ. Λυκούδη στις 10-7-2017, να προβεί σε καταγγελία της σύμβασης εργασίας των ανωτέρω εργαζομένων και σε απόλυση τους, πετώντας αυτούς και τις οικογένειες τους στον δρόμο και στον εφιάλτη της ανεργίας. ΝΤΡΟΠΗ!!!!!  
Υποκριτική είναι όμως και η στάση των άλλων παρατάξεων στο Δ.Σ. που κάτω από την πίεση του αγώνα των εργαζομένων και για πολιτική κατανάλωση, στήριξαν την εφαρμογή της κυβερνητικής εγκυκλίου, αφού είτε έχοντας δοκιμαστεί στο παρελθόν ως διοίκηση, δεν διαφώνησαν ούτε φυσικά σήμερα διαφωνούν με τις ελαστικές σχέσεις εργασίας, αντιμάχονται την μόνιμη και σταθερή δουλειά με δικαιώματα ενώ για αντίστοιχους λόγους απέλυσαν εργαζόμενους, από φορείς που είχαν την ευθύνη σε διαφορα πόστα της τοπικής διοίκησης.
Η Λαϊκή  Συσπείρωση καλεί τους απολυμένους   αλλά και όλους τους εργαζόμενους να βγάλουν τα απαραίτητα  συμπεράσματα και κυρίως για την μήτρα  των προβλημάτων  που είναι η  πολιτική κυβέρνησης, ΕΕ, κεφαλαίου, των αστικών κομμάτων και των εκπροσώπων τους στην τοπική διοίκηση  και τις δυνάμεις του εργοδοτικού κυβερνητικού συνδικαλισμού που βάζουν πλάτη. Να αξιοποιήσουν την χρήσιμη η πείρα από την αλληλεγγύη των σωματείων, αλλά και των κομμουνιστών Δημάρχων  που στήριξαν με όλους τους τρόπους και σε όλα τα επίπεδα τον αγώνα τους για μετατροπή των συμβάσεων από ορισμένου σε αορίστου χρόνου.
Η ενότητα όλων των εργαζομένων ανά κλάδο σε ταξική κατεύθυνση είναι η μόνη απάντηση σε κυβέρνηση και εργοδοσία που μπορεί να φέρει αποτελέσματα. Ένας τέτοιος αγώνας απέναντι σε τόσο ισχυρούς αντιπάλους  με μαύρη προπαγάνδα που προωθούν τον συντεχνιασμό και τον τυχοδιωκτισμό,  απαιτεί διάρκεια, μαχητικότητα, συλλογική λειτουργία, τη ενεργό συμμετοχή των εργαζομένων, αλλά και αλληλεγγύη  και στήριξη από τον λαό. 
Τίποτα δεν τελείωσε ο αγώνας συνεχίζεται. 
        Αργοστόλι 16 Ιούλη 2017                                                                Λαϊκή Συσπείρωση Κεφαλονιάς