Πέμπτη 27 Ιουλίου 2017

Δυο σπουδαία ονόματα από το εξωτερικό στο φετινό Saristra Festival





Ο Βρετανός Pye Corner Audio, ένα από τα πιο «καυτά» ονόματα της ηλεκτρονικής σκηνής της Ευρώπης και ο Αυστραλός Montero, ένα ανερχόμενο όνομα στο χώρο της ψυχεδελικής ποπ προσγειώνονται φέτος στην Κεφαλονιά. Μην τους χάσετε!



Ο Βρετανός Martin Jenkins (Pye Corner Audio) είναι ένας απ’ τους πλέον ανερχόμενους καλλιτέχνες της ηλεκτρονικής σκηνής της Ευρώπης έχοντας ήδη έναν πολύ δυνατό κατάλογο με κυκλοφορίες στην Ghost Box και την Type και remixes απ’ τον Mark Lanegan μέχρι τους Mogwai. Μεγάλος λάτρης του John Carpenter και των horror film soundtracks των 70s, ο Jenkins χρησιμοποιεί τα αναλογικά synths για να φτιάξει μια ονειρική ατμόσφαιρα που πατάει ταυτόχρονα στην παράδοση των Tangerine Dream και το φουτουριστικό χαρακτήρα των Boards of Canada. Η σειρά Black Mill Tapes που έβγαλε στις αρχές της δεκαετίας έχει ήδη κλειδώσει τη θέση της στους καλύτερους δίσκους των 10s και πλέον κάθε νέα κυκλοφορία του γίνεται sold-out εν ριπή οφθαλμού. Το ράφι με τους δίσκους του Andy Stott, του Ekoplekz και των Demdike Stare θα γεμίσει με όσα έχει κάνει και θα συνεχίσει να κάνει αυτός ο εξαιρετικός μουσικός.  
https://pyecorneraudio.bandcamp.com

O Montero είναι ο εικαστικός και μουσικός Ben Montero. Κινείται στο πλαίσιο της πλούσιας soft rock παράδοσης, ανανεώνοντας το ρομαντικό κλασικισμό της χρυσής εποχής του ερωτικού τραγουδιού με μια ψυχεδελική ποπ παλέτα. Με έμφαση στα καθαρά φωνητικά, τις δραματικές μελωδίες, τις πλούσιες ενορχηστρώσεις και την dreamy glam μεγαλοπρέπεια, ο Montero ανοίγεται στον ευγενικά σουρεαλιστικό κόσμο της ρομαντικής προσμονής και του θαύματος. O Montero κατάγεται από την Μελβούρνη της Αυστραλίας και, με βάση την Αθήνα, έχει ξεκινήσει τις ευρωπαϊκές του εμφανίσεις οι οποίες θα κορυφωθούν με το πανευρωπαϊκό τουρ, support στον Mac Demarco, τον Νοέμβριο του 2017. Έχει ήδη έτοιμο τον πρώτο του δίσκο που θα κυκλοφορήσει τον Ιανουάριο του 2018, οποίος ηχογραφήθηκε στο στούντιο του Mark Ronson στο Λονδίνο με παραγωγή του Jay Watson των Tame Impala, Pond και Gum και engineered by Ricky Damian. 
http://www.bjennymontero.com/ 
https://www.facebook.com/monteroband/ 


Τόσο ο Pye Corner Audio όσο και ο Montero θα εμφανιστούν στη σκηνή του Saristra Festival την Κυριακή 6 Αυγούστου. 

Saristra Festival 
4-5-6 Αυγούστου 2017
Παλιά Βλαχάτα, Σάμη
Είσοδος Ελεύθερη
http://www.saristrafestival.gr