Κυριακή 13 Αυγούστου 2017

«Παράταση απαγόρευσης κυκλοφορίας οχημάτων και παραμονής εκδρομέων στον «Εθνικό Δρυμό Αίνου», την Δευτέρα 14 Αυγούστου 2017 (ώρα 08:00π.μ.) έως και την Τετάρτη 16 Αυγούστου 2017 (ώρα 08:00π.μ.)».


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΩΝ  ΕΝΟΤΗΤΩΝ  ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ – ΙΘΑΚΗΣ

Αργοστόλι, 13.08.2017
Αρ. Δελτίου: 49

Σας ενημερώνουμε ότι, παρατείνεται η απαγόρευση κυκλοφορίας εκδρομέων και οχημάτων στον «Εθνικό Δρυμό Αίνου», ο οποίος θα παραμείνει  κλειστός, έως και τις 08:00 π.μ. της Τετάρτης 16 Αυγούστου 2017, καθώς, σύμφωνα με το  χάρτη πρόβλεψης κινδύνου πυρκαγιάς που εκδίδεται από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, η κατηγορία κινδύνου  για την Περιφερειακή Ενότητα Κεφαλονιάς, αντιστοιχεί  στον βαθμό επικινδυνότητας 3 (Υψηλή) και οι ιδιαίτερες συνθήκες που επικρατούν λόγω του παρατεταμένου καύσωνα, ευνοούν την εκδήλωση πυρκαγιών.

Ο Φορέας Διαχείρισης «Εθνικού Δρυμού Αίνου» θα μεριμνήσει, να ενημερώνει τις αρμόδιες αρχές, για την εφαρμογή του μέτρου.
Παρακαλούνται τα τοπικά Μ.Μ.Ε., όπως διευκολύνουν την ενημέρωση του κοινού.
Παρακαλούνται οι κάτοικοι του νησιού, όπως συνεργάζονται με τις αρμόδιες υπηρεσίες, για την εφαρμογή του μέτρου και την προστασία του «Εθνικού Δρυμού Αίνου».


Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ
                                       Π.Ε. ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΙΘΑΚΗΣ


                                       ΠΑΝΑΓΗΣ ΔΡΑΚΟΥΛΟΓΚΩΝΑΣ