Παρασκευή 4 Αυγούστου 2017

ΚΩΣΤΑΣ ΕΥΑΓΓΕΛΑΤΟΣ, ΕΙΚΑΣΤΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΚΑΙ "ΠΑΝΣΕΛΗΝΟΣ ΣΤΟΝ ΚΗΠΟ" 2017



Πρόσκληση και πρόγραμμα.
ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ VILLA ΡΟΔΟΠΗ
ΕΙΚΑΣΤΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΚΩΣΤΑ ΕΥΑΓΓΕΛΑΤΟΥ ΚΑΙ "ΠΑΝΣΕΛΗΝΟΣ ΣΤΟΝ ΚΗΠΟ" 2017


Τη Δευτέρα 7 Αυγούστου στις 9μμ θα εγκαινιαστεί στη Σύγχρονη Πινακοθήκη Villa Ροδόπη, Μεσολωρά 7 και Βύρωνος, στο Αργοστόλι, η έκθεση με τίτλο "Σύνοψη 2017" του Κώστα Ευαγγελάτου και στις 10.15μμ, θα παρουσιαστεί στη ΜΩΒ ΣΚΗΝΗ του κήπου η εκδήλωση Πανσέληνος στον Κήπο. 

Η εικαστική έκθεση απαρτίζεται από ορισμένα χαρακτηριστικά έργα του καλλιτέχνη που παρουσιάστηκαν το 2016 και φέτος στις μεγάλες τιμητικές εκθέσεις ζωγραφικής του, που πραγματοποιήθηκαν στο Μουσείον της Πόλεως των Αθηνών- Ιδρυμα Βούρου- Ευταξία, στη Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά και στο University of Leeds (School of Physics and Astronomy) της Αγγλίας. 
Εκτίθενται  επίσης για πρώτη φορά επιζωγραφισμένα πήλινα πιάτα και αντικείμενα.
Θα ακολουθήσουν στη λίθινη σκηνή του κήπου της Villa "Ροδόπη" τα φετινά δρώμενα λόγου, χορού και μουσικής.
Αρχικά θα παρουσιαστεί  η νέα ποιητική συλλογή του Κώστα Ευαγγελάτου, με τίτλο "Ερμητικές Λαμπίδες", που κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις " Άπαρσις ", Αθήνα 2017, με ανάγνωση ποιημάτων. 
Στη συνέχεια θα παρουσιαστεί το χορευτικό σόλο "ΔΙΔΩ", με την χορεύτρια Κατερίνα Χριστοφόρου. Μουσική Henry Purcell - άρια από την opera του Dido and Aeneas. Χορογραφία-Σκηνοθεσία της Φένιας Αποστόλου σε παραγωγή του Χοροθεάτρου Λυδία Λίθος. (Το αισθαντικό χορευτικό σόλο Διδώ έχει παρουσιαστεί με μεγάλη επιτυχία σε Dance Festival στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Πρόσφατα διακρίθηκε στο 1st Netherlands International Choreography Competition  στο Haarlem της Ολλανδίας.)
Το πρόγραμμα θα ολοκληρωθεί με τη σύνθεση για πιάνο, μαγνητοταινία, απαγγελία και παιδική χορωδία του Νίκου Γαρμπή-Nicofilimon με τίτλο "Ύμνος στην Κεφαλονιά" σε ποίηση Κώστα Ευαγγελάτου. 
Την παιδική χορωδία διευθύνει ο μαέστρος Άγγελος Μουρελάτος. 
Συμμετέχει με απαγγελία του ποιήματος η κ. Αγγελική Κοκκολιάδη-Γαμπή, η οποία θα παρουσιάσει το πρόγραμμα της εορταστικής βραδιάς της Πανσελήνου!

Σύγχρονη Πινακοθήκη Villa "Ροδόπη",
Είσοδος έκθεσης: Ι. Μεσολωρά 7 και  Βύρωνος.
Είσοδος στον "Κήπο του Χαρίλαου - Μωβ Σκηνή": Γ. Μαντζαβίνου 8.
Αργοστόλι, Κεφαλονιά.

τηλ: 2671028501, 6944621286


Είσοδος ελεύθερη.