Σάββατο 19 Αυγούστου 2017

Γιορτή κτηνοτρόφων στα Θέματα: Ένα μοναδικό πυλαρινό γλέντι!!

Με πρωτοφανή κοσμοσυρροή έγινε χτες στα Θέματα,  η γιορτή των κτηνοτρόφων Πυλάρου. Το βιολί του Λαμπρογιάννη Πεφάνη, με τον Μάκης Παπαναστασάτος και την Ελευθερία Edwards στο τραγούδι, έφτασαν το κέφι στο ζενίθ και τον χορό στις "επτά βόλτες"!!! Ένα γλέντι, έτσι όπως μόνο οι Πυλαρινοί ξέρουν να γλεντούν και κράτησε μέχρι τις πρωινές ώρες!!!
 Ξεχωριστή νότα, τα παιδιά του χορευτικού του Πολιτιστικού Συλλόγου Αγίας Ευφημίας το "Φανάρι",  ( από το 1988 λειτουργεί το τμήμα αυτό ), που έδωσαν το καλύτερο εαυτό τους , σε όλους τους παραδοσιακούς χορούς, χωρίς φυσικά να υστερήσουν και οι υπόλοιποι παραβρισκόμενοι!! Το ευχάριστο και συνάμα ελπιδοφόρο σ' αυτά τα πανηγύρια, είναι η συμμετοχή και η χορευτική δεινότητα  στους παραδοσιακούς μας χορούς, των νέων παιδιών! Τα περισσότερα από αυτά,  μαθητές χορευτικών τμημάτων των συλλόγων του νησιού μας,  των Αθηνών και Πειραιά, συνεχίζουν άριστα τη χορευτική μας παράδοση!! 

Στη γιορτή λειτουργούσε και έκθεση ντόπιων παραδοσιακών προϊόντων και προσφέρονταν το παραδοσιακό βραστό, κέρασμα των κτηνοτρόφων. Από την πολιτική ηγεσία του νομού μας, είδαμε τον Αντιδήμαρχο Πυλαρέων κ. Μιχαλη Γάκη. Αν κάποιος μας διέφυγε μέσα στη πολυκοσμία, ζητάμε συγνώμη.
Τάσος Καβαλλιεράτος. 
Κλικ στη πρώτη εικόνα, για προβολή  και μεγέθυνση όλων.