Τρίτη 1 Αυγούστου 2017

Αίσχος!!! μετά το Μύρτο οι νυχτερίδες κλείνουν και τα σπήλαια!!!

Φαίνεται πως για το πολύπαθο και μαρτυρικό νησί μας, τα κτυπήματα δεν έχουνε τέλος!!! Μετά το κλείσιμο του Μύρτου που σύμφωνα με τη Δημοτική Αρχή Κεφαλονιάς, έγινε  λόγω των νυχτερίδων που υπάρχουν στη περιοχή, σειρά πήραν και τα σπήλαιά μας, Δρογκαράτη και Μελισσάνη!!! Είναι γνωστό πως χιλιάδες χρόνια στα στολίδια αυτά του νησιού μας, ζουν εκατοντάδες νυκτερίδες, εκτός των άλλων πτηνών και ερπετών που ανήκουν στη πανίδα των σπηλαίων!
Ε! αυτές οι νυκτερίδες λοιπόν έγιναν η αιτία,  ο ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ, ύστερα από γνωμοδότηση του Συμβουλίου Επικρατείας, να εκδώσει προεδρικό διάταγμα, με το οποίο απαγορεύει στα δυο σπήλαια, οποιαδήποτε δραστηριότητα!!! Ύστερα από αυτό, οι Αιρετοί μας,  αφού ξεπέρασαν τη πρώτη ζάλη, ετοιμάζονται να ανέβουν στην Αθήνα, για να δώσουν ακόμα μια μάχη, όπως αυτή που έδωσαν, για την επαναλειτουργία της γραμμής, Ιθάκη-Σάμη-Πάτρα!! Οι Αιρετοί μας λοιπόν, άλλοι σηκώνουν μανίκια,  άλλοι  ξεσκονίζουν σκούφιες για καυγά, άλλοι μασάνε σπανάκι και άλλοι ετοιμάζουν λιτανεία, για την επαναλειτουργία των σπηλαίων!!! Υπάρχουν και αυτοί βέβαια που ισχυρίζονται, πως "καλλίτερα που έγινε έτσι, γιατί δεν μπορεί οι βάρκες  της Μελισσάνης, να δουλεύουν έξι μήνες  και μετά να κάθονται!!! Το σωστό είναι  να δουλεύουν όλο το χρόνο και όχι να κάνουν αρπαχτή το καλοκαίρι να μαζεύουν το χρήμα και να φεύγουν".  Με το θέμα που προέκυψε, δημιουργείται πρόβλημα  με τα κρουαζιερόπλοια που είχαν κλείσει εφέτος να επισκεφτούν στο νησί μας. Είναι γνωστό πως η μεγάλη μερίδα των επιβατών τους, έχουν προορισμό τα σπήλαια και ιδιαίτερα τη Μελισσάνη. Σύμφωνα με πληροφορίες μας, οι επιβάτες αυτοί θα προωθούνται με πούλμαν, σε γνωστή παραλία στη περιοχή Λάσση.
-Τι σχέση έχει η παραλία με τη Μελισσάνη; 
-Όση σχέση έχει  ο Μύρτος με τις νυχτερίδες!!!
Τάσος Καβαλλιεράτος.

Υ.Γ. Ασφαλώς και δεν είναι αληθή όσα αναγράφουμε παραπάνω!!! Είναι χιούμορ και μάλιστα πικρό, για κάποια πράγματα που βιώνουμε ως κάτοικοι αυτού του νησιού! Τα σπήλαια συνεχίζουν κανονικά να παραμένουν επισκέψιμα, όπως είναι χρόνια τώρα.  Το σχόλιο αυτό γράφτηκε για να αναδείξει τον τρόπο με τον οποίο χειρίστηκε η Δημοτική Αρχή Κεφαλονιάς, το θέμα του Μύρτου!!!  Όπως θα δείτε στις επισυναπτόμενες φωτό, το προεδρικό διάταγμα του 2009 με υπογραφή του Υφυπουργού Στ. Καλογιάννη, πουθενά δεν απαγορεύει τη λειτουργία της παραλίας "λόγω της ύπαρξης  νυχτερίδων στη περιοχή"!!! Το αντίθετο μάλιστα!!! Απλά όπως φάνηκε, για κάποιους το Προεδρικό Διάταγμα,  ήταν χρυσή ευκαιρία για την υποβάθμιση του Μύρτου...  προς όφελος τίνος άραγε; Μήπως η Δημοτική Αρχή Κεφαλονιάς, θα μπορούσε να απαντήσει στο ερώτημα;Ακολουθεί το Προεδρικό Διάταγμα για τον Μύρτο.