Κυριακή 22 Οκτωβρίου 2017

Ένα διαφορετικό ... "προαπάντημα" της 28ης Οκτωβρίου !!

Γράφει ο Ανδρέας Κολαΐτης (Τεχνολόγος Εφαρμογών Τουρισμού)

Το προσεχές Σαββατοκύριακο οι απανταχού της γης  Έλληνες θα 'χουν την τιμή να εορτάσουν την 77η επέτειο της "28ης Οκτωβρίου 1940". Δια αυτής της ευκαιρίας θα επιχειρηθεί τουλάχιστον απ' όσους έχουν την ελάχιστη πατριωτική ευθιξία και το εναπομείναν φιλότιμο προς την μνήμη των προγόνων, να "αφουγκραστούν" τι σημαίνει αυτή η επέτειος για το σήμερα και το αύριο του έθνους. 


Αντί όποιας άλλης μνείας επί του θέματος της ιστορικής επετείου του "ΟΧΙ" ( για την ακρίβεια της γαλλικής φράσης: « Alors , c ‘ est la guerre », που σημαίνει  « Πόλεμος λοιπόν », που διατύπωσε ο τότε πρωθυπουργός Ιωάννης Μεταξάς όταν απέρριψε -εξ ονόματος του έθνους- το ιταμό ιταλικό τελεσίγραφο) , θα σας παρακαλούσα θερμά όπως ανατρέξετε στις κάτωθι επισυναπτόμενες πηγές 1 & 2 που αναδεικνύουν το "παράπονο" για έντιμη ταφή τους από ...  7.976 συμπατριωτών μας που έπεσαν στα πεδία των μαχών στη Βόρειο Ήπειρο το 1940 - '41.

Πιο συγκεκριμένα το εν λόγω μείζον ( είναι άραγε για τους κρατούντες στο ΥΠ.ΕΞ & ΥΠ.ΕΘ.Α ) θέμα ανέδειξε το Παράρτημα της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού (ΕΑΑΣ) Νομού Ξάνθης αφού πραγματοποίησε, με 104 άτομα, για 3η συνεχή χρονιά, προσκύνημα στη Β. Ήπειρο, από 12 έως 15 Οκτωβρίου 2017, υλοποιώντας την επιθυμία, μελών του και ανά την Ελλάδα φίλων του.

Πηγές:



Ιστορικό υπόμνημα:

http://euepixeirein.gr/%CF%80%CF%8C%CE%BB%CE%B5%CE%BC%CE%BF%CF%82/