Τρίτη 24 Οκτωβρίου 2017

Η παρέμβαση του Σωτήρη Κουρή, στο Π.Σ.Ι.Ν. που έγινε στη Ζάκυνθο.

– Η περιφέρεια μέσω της Πολιτικής Προστασιας να αναλάβει την πληρωμή των αγροτικών αποζημιώσεων των αγροτών που από αδυναμία δεν μπορεί ο ΕΛΓΑ .

– Η φωτιές και γενικά οι Φυσικές καταστροφές είναι «πολεμικές επιχειρήσεις» και για να αντιμετωπιστούν χρειάζονται ομοψυχία την οποία εμείς σαν Αντιπολίτευση (ΝΙΠ) , δίνουμε στην Περιφερειακη Αρχή , γιατί πιστεύουμε ότι μόνο έτσι θα είναι ουσιαστική η αντιμετώπιση τους .


– Στηρίζουμε τον προγραμματισμό και τον εξυχρονισμο των Πυροσβεστικών δυνάμεων και εκφράζουμε τα συγχαρητήρια μας και την εμπιστοσύνη μας προς αυτές που με αυταπάρνηση αντιμετωπίζουν την λαίλαπα των πυρκαγιών .

– Επίσης εκφράζουμε την ικανοποίηση μας για τις εθελοντικές ορφανώσεις οι οποίες συμπληρώνουν τις Πυροσβεστικές Δυνάμεις .

– Οι φωτιές αντιμετωπίζονται με σχεδιασμό και πρόληψη όλων των εμπλεκομένων δυνάμεων και μάλιστα κάθε ένας πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του .

Η Περιφερεια Ιονίων τον συντονισμό , η Πυροσβεστικη Υπηρεσία την διαχείριση , το Δασαρχείο την φύλαξη και φρούρηση , η αστυνομία την αστυνόμευση .

– Επίσης ανέφερα ότι είναι επιβεβλημένη η αλλαγή της Δασικής Νομοθεσίας με συνταγματική αναθεώρηση σε τρόπο που να λύνονται θέματα ιδιοκτησιών και δασικών χαρτών .

– Έκανα εκτενή αναφορά της σημασίας που έχουν οι Πυροσβεστικές Δυνάμεις και η εξειδίκευση τους και στις Δασικές Πυρκαγιές .

Για άλλα θέματα του Περιφερειακού Συμβουλίου .

Ζήτησα από τον Περιφερειάρχη να παρακολούθησει τις διεργασίες μεταξύ Ιονίου Πανεπιστημίου και ΤΕΙ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ , διότι φοβάμαι την συρρίκνωση ή κατάργηση Σχολών του ΤΕΙ και να ενημερώσει το σώμα σε επόμενη συνεδρίαση .
Έκανα εκτενή αναφορά για την σημασία που έχει η προβολή των Συνεδριάσεων του ΠΣ μέσω των ΜΜΕ και ζήτησε από την Περιφερειακή Αρχή να ερευνήσει τρόπους διαχείρισης του Θέματος. .