Τρίτη, 14 Αυγούστου 2012

ΚΚΕ: ΟΧΙ ΣΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΩΝ ΛΙΜΑΝΙΩΝ.
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ-ΖΑΚΥΝΘΟΥ –ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ- ΙΘΑΚΗΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ    Η συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜ.ΑΡ. ανακοίνωσε, στα πλαίσια των ιδιωτικοποιήσεων και των αντιλαϊκών μέτρων, το ξεπούλημα των λιμανιών, ιδιαίτερα λιμανιών «φιλέτων» για το κεφάλαιο. Σε αυτά συμπεριλαμβάνονται τα λιμάνια Αργοστολίου, Ζακύνθου, Κατάκολου, Πύλου, Νέας Επιδαύρου.
   Ο λαός δεν πρόκειται να κερδίσει τίποτα από το ξεπούλημα των λιμανιών. Δεν υπάρχει «κακή» και «καλή»-«συμφέρουσα» ιδιωτικοποίηση, ιδιαίτερα όταν αφορά τα λιμάνια που έχουν στρατηγική σημασία.

    Η συγκυβέρνηση και η Ε.Ε. στο όνομα της «ανάπτυξης», φορτώνουν νέα βάρη στις πλάτες του λαού για να παραχωρήσουν νέα πεδία κερδοφορίας στο κεφάλαιο, να δώσουν καινούριο ζεστό χρήμα στους τραπεζίτες. Το ξεπούλημα των λιμανιών είναι η συνέχεια της «απελευθέρωσης»  που έχει ξεκινήσει με τις κοινοτικές οδηγίες της Ε.Ε. και έχουν ενσωματώσει στην Ελληνική νομοθεσία οι ελληνικές κυβερνήσεις τα προηγούμενα χρόνια. Η επιτάχυνση του ξεπουλήματος σφραγίστηκε από την υπερψήφιση των Μνημονίων και της Δανειακής Σύμβασης.
   Και σε αυτή την περίπτωση φανερώνεται η υποκριτική αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ, γιατί έχει συμβάλλει στο να προχωρήσει το ξεπούλημα με την στήριξη της Συνθήκης του Μάαστριχτ και της ευρωενωσιακής νομοθεσίας τα προηγούμενα χρόνια.
   Οι εργαζόμενοι και ο λαός  δεν πρέπει να δεχτούν το ξεπούλημα, δεν πρέπει να υποταχτούν στους εκβιασμούς και τη συκοφαντία. Αν ο λαός δεν εμποδίσει κυβέρνηση και Ε.Ε. είναι ικανοί να εκχωρήσουν στους εφοπλιστές και στους μεγαλοεπιχειρηματίες όχι μόνο τα λιμάνια, αλλά και την ίδια τη θάλασσα. Αρκετά πλήρωσε από την ένταξη και την προσαρμογή της χώρας στην Ε.Ε. και από την ανάπτυξη που έχει στόχο την κερδοφορία του κεφαλαίου. 
   Όφελος για την εργατική τάξη, τους αυτοαπασχολούμενους και τη φτωχή αγροτιά είναι η αποδέσμευση από την Ε.Ε., η μονομερής διαγραφή του χρέους και η αποφασιστική σύγκρουση με τα συμφέροντα της πλουτοκρατίας και των κομμάτων της, γιατί  είναι η μόνη εναλλακτική λύση. Σε αυτή τη γραμμή πάλης να παλέψουν για λιμάνια λαϊκή περιουσία που θα ανήκουν σε ενιαίο αποκλειστικά δημόσιο φορέα και θα αξιοποιούνται για την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών.
   Η εργατική τάξη, οι αυτοαπασχολούμενοι και η φτωχή αγροτιά έχουν συμφέρον σήμερα να στηρίξουν την πρόταση νόμου του ΚΚΕ για την κατάργηση των μνημονίων, της δανειακής σύμβασης και των εφαρμοστικών τους νόμων. Οφείλουν με την πάλη τους να βάλουν τέλος στις θυσίες που τους επιβάλλουν οι υπερασπιστές του ξεπερασμένου καπιταλιστικού συστήματος.
Με ισχυρό ΚΚΕ, Λαϊκή Συμμαχία για την Εργατική-Λαϊκή Εξουσία.
ΠΑΤΡΑ,14/8/2012

Δεν υπάρχουν σχόλια: