Σάββατο 14 Ιανουαρίου 2017

Σύλλογος ΠΕ ΄΄Ρόζα Ιμβριώτη΄΄: Κάτω τα χέρια από τα δικαιώματα των εκπαιδευτικών



Βύρωνας 12/1/2017


Αριθ. Πρωτ.: 22


ΠΡΟΣ: ΕΛΜΕ ΚΙ, Υπ. Παιδείας...

ΚΟΙΝ. : ΔΟΕ, ΜΜΕ...


ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΑΠΟΦΑΣΗ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΔΡΑΣΗ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ!

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Βύρωνα – Καισαριανής – Παγκρατίου «ΡΟΖΑ ΙΜΒΡΙΩΤΗ» καταδικάζει την απόφαση 59/25-11-2016 της Σχολικής Επιτροπής Β/βάθμιας Εκ/σης του Δήμου Κεφαλονιάς, σύμφωνα με  την οποία απαγορεύεται η μόνιμη στέγαση των ΕΛΜΕ και των ΣΕΠΕ σε σχολικά κτίρια. 

Η απόφαση αυτή καταστρατηγεί ακόμη και την υπάρχουσα ελλειπτική εργατική νομοθεσία, οδηγώντας έτσι σε «ντε φάκτο» δίωξη του δικαιώματος των εκπαιδευτικών να συνδικαλίζονται και,  επιπλέον, θέτει ως όρο πως το περιεχόμενο της οποιασδήποτε περιοδικής χρήσης των σχολείων από τους συγκεκριμένους φορείς, θα πρέπει να σχετίζεται και να εναρμονίζεται με  «δημιουργικές δραστηριότητες»!!!  Μια τέτοια λογική αναπαράγει πρακτικές και αντιλήψεις αποκλεισμού των ΕΛΜΕ και των ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. από τα σχολεία σε ό,τι αφορά τη στέγασή τους και, κατ’επέκταση, της γενικότερης δράσης τους.
Το ΔΣ  του συλλόγου μας θεωρεί την απόφαση αυτή άκρως αντιδραστική και επικίνδυνη και η οποία κινείται στο πλαίσιο μιας πολιτικής που επιδιώκει τη συρρίκνωση έως και την εξαφάνιση των συνδικαλιστικών κατακτήσεων και δικαιωμάτων.
Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στην ΕΛΜΕ Κεφαλονιάς – Ιθάκης απέναντι στην επίθεση που δέχεται, θεωρώντας την ως επίθεση ενάντια στο συνολικό συνδικαλιστικό κίνημα.
Η δράση των σωματείων των εκπαιδευτικών μέσα στα σχολεία είναι αδιαπραγμάτευτη. Ο κλάδος οφείλει και πρέπει να υπερασπιστεί το δικαίωμα για συνδικαλιστική λειτουργία και δράση.
Καλούμε το Δημοτικό Συμβούλιο Κεφαλονιάς να καταψηφίσει την κατάπτυστη απόφαση της Σχολικής Επιτροπής και να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του απέναντι στα συνδικάτα των εκπαιδευτικών.


Για το Δ.Σ.
          Ο Πρόεδρος         Η Γ. Γραμματέας
    Κοπριτέλης Απόστολος                  Γλαβίνα Σουζάνα