Σάββατο 14 Ιανουαρίου 2017

Μαζικά ψηφίσματα εναντίον της απόφασης της Σχολικής Επιτροπής Κεφαλονιάς



ΕΛΜΕ ΠΕΙΡΑΙΑ          
Κολοκοτρώνη 6, Πειραιάς             Πειραιάς, 10/1/2017         
Τηλ. : 2104124810                                                 Πρωτ:   015
Φαξ  : 2103000423
e-mail : elmepeir@yahoo.gr
www.elmepeiraia.gr             


ΨΗΦΙΣΜΑ
Το ΔΣ της ΕΛΜΕ Πειραιά καταδικάζει απερίφραστα την απόφαση 59/25-11-2016 της Σχολικής Επιτροπής Β΄Βάθμιας του Δήμου Κεφαλονιάς, που απαγορεύει τη μόνιμη στέγαση των ΕΛΜΕ και των ΣΕΠΕ σε σχολικά κτίρια, καταστρατηγεί ακόμη και την υφισταμένη κουτσουρεμένη εργατική νομοθεσία και οδηγεί σε «ντε φάκτο» δίωξη του δικαιώματος των εκπαιδευτικών να συνδικαλίζονται.
Η απόφαση αυτή, επιπλέον, θέτει ως όρο για την όποια περιοδική χρήση των σχολείων από τους φορείς το να εναρμονίζεται το περιεχόμενο της χρήσης με «δημιουργικές δραστηριότητες»!!!  Η απόφαση αυτή ουσιαστικά αναπαράγει πρακτικές και αντιλήψεις αποκλεισμού των ΕΛΜΕ και όλων των ΣΕΠΕ από τα σχολεία τόσο όσο αφορά τη στέγασή τους όσο και όσον αφορά τη γενικότερη δράση τους.
Το ΔΣ ΕΛΜΕ Πειραιά θεωρεί την απόφαση αυτή αντιδραστική και επικίνδυνη που κινείται στο πλαίσιο μιας πολιτικής που επιδιώκει την συρρίκνωση έως και εξαφάνιση των συνδικαλιστικών κατακτήσεων και δικαιωμάτων. Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στην ΕΛΜΕ Κεφαλονιάς – Ιθάκης απέναντι στην επίθεση που δέχεται, θεωρώντας την ως επίθεση ενάντια στο συνδικαλιστικό κίνημα.
Η δράση των σωματείων των εκπαιδευτικών μέσα στα σχολεία είναι αδιαπραγμάτευτη. Ο κλάδος θα υπερασπιστεί το δικαίωμα στη συνδικαλιστική λειτουργία και δράση. Καλούμε το Δημοτικό Συμβούλιο Κεφαλονιάς να καταψηφίσει την κατάπτυστη απόφαση της Σχολικής Επιτροπής και να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του απέναντι στα συνδικάτα των εκπαιδευτικών.


                                                                       ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ ΕΛΜΕ  
                               
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


                                                                       
                             ΠΑΤΙΔΗΣ  ΗΛΙΑΣ                                    ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗΣ  ΓΙΩΡΓΟΣ


ΣΥΛΛΟΓΟΣ  ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ
“Μ.ΠΑΠΑΜΑΥΡΟΣ”
email sepeilioupolis@yahoo.gr       www.sepeilioupolis.gr
Ακομινάτου 6   και  Παπαφλέσσα ,  16346  Ηλιούπολη
  Ηλιούπολη 10/1/2017                                                                                                                                Αρ.Πρ.:105
ΨΗΦΙΣΜΑ
Το ΔΣ του Συλλόγου  Εκπ/κων Π.Ε. Ηλ/λης «Μ.Παπαμαύρος» καταδικάζει απερίφραστα την απόφαση 59/25-11-2016 της Σχολικής Επιτροπής Β΄Βάθμιας του Δήμου Κεφαλονιάς, που απαγορεύει τη μόνιμη στέγαση των ΕΛΜΕ και των ΣΕΠΕ σε σχολικά κτίρια, καταστρατηγεί ακόμη και την υφισταμένη κουτσουρεμένη εργατική νομοθεσία και οδηγεί σε «ντε φάκτο» δίωξη του δικαιώματος των εκπαιδευτικών να συνδικαλίζονται. Η απόφαση αυτή επιπλέον, θέτει ως όρο για την όποια περιοδική χρήση των σχολείων από τους φορείς το να εναρμονίζεται το περιεχόμενο της χρήσης με «δημιουργικές δραστηριότητες»!  Η απόφαση αυτή ουσιαστικά αναπαράγει πρακτικές και αντιλήψεις αποκλεισμού των ΕΛΜΕ και όλων των ΣΕΠΕ από τα σχολεία τόσο όσο αφορά τη στέγασή τους όσο και όσον αφορά τη γενικότερη δράση τους.
Το ΔΣ του Συλλόγου μας  θεωρεί την απόφαση αυτή αντιδραστικά και επικίνδυνη που κινείται στο πλαίσιο μιας πολιτικής που επιδιώκει την συρρίκνωση έως και εξαφάνιση των συνδικαλιστικών κατακτήσεων και δικαιωμάτων. Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στην ΕΛΜΕ Κεφαλονιάς – Ιθάκης απέναντι στην επίθεση που δέχεται, θεωρώντας την ως επίθεση ενάντια στο συνδικαλιστικό κίνημα.
Η δράση των σωματείων των εκπαιδευτικών μέσα στα σχολεία είναι αδιαπραγμάτευτη. Ο κλάδος θα υπερασπιστεί το δικαίωμα στη συνδικαλιστική λειτουργία και δράση. Καλούμε το Δημοτικό Συμβούλιο Κεφαλονιάς να καταψηφίσει την κατάπτυστη απόφαση της Σχολικής Επιτροπής και να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του απέναντι στα συνδικάτα των εκπαιδευτικών.
ΤΟ Δ.Σ.


              ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε.
ΒΥΡΩΝΑ - ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ – ΠΑΓΚΡΑΤΙΟΥ
«ΡΟΖΑ ΙΜΒΡΙΩΤΗ»

Κωνσταντιλιέρη και Ερυθραίας - Βύρωνας

Web: sylimvrioti.gr e-mail: sylbox@sylimvrioti.gr
 ΠΛΗΡ.:  Κοπριτέλης Απόστολος   –   Γλαβίνα Σουζάνα
ΤΗΛ.:  6974732346  σχ. 7651841 – 6947434724 σχ. 7651841
Βύρωνας 12/1/2017


Αριθ. Πρωτ.: 22


ΠΡΟΣ: ΕΛΜΕ ΚΙ, Υπ. Παιδείας...

ΚΟΙΝ. : ΔΟΕ, ΜΜΕ...


ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΑΠΟΦΑΣΗ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΔΡΑΣΗ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ!

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Βύρωνα – Καισαριανής – Παγκρατίου «ΡΟΖΑ ΙΜΒΡΙΩΤΗ» καταδικάζει την απόφαση 59/25-11-2016 της Σχολικής Επιτροπής Β/βάθμιας Εκ/σης του Δήμου Κεφαλονιάς, σύμφωνα με  την οποία απαγορεύεται η μόνιμη στέγαση των ΕΛΜΕ και των ΣΕΠΕ σε σχολικά κτίρια.
Η απόφαση αυτή καταστρατηγεί ακόμη και την υπάρχουσα ελλειπτική εργατική νομοθεσία, οδηγώντας έτσι σε «ντε φάκτο» δίωξη του δικαιώματος των εκπαιδευτικών να συνδικαλίζονται και,  επιπλέον, θέτει ως όρο πως το περιεχόμενο της οποιασδήποτε περιοδικής χρήσης των σχολείων από τους συγκεκριμένους φορείς, θα πρέπει να σχετίζεται και να εναρμονίζεται με  «δημιουργικές δραστηριότητες»!!!  Μια τέτοια λογική αναπαράγει πρακτικές και αντιλήψεις αποκλεισμού των ΕΛΜΕ και των ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. από τα σχολεία σε ό,τι αφορά τη στέγασή τους και, κατ’επέκταση, της γενικότερης δράσης τους.
Το ΔΣ  του συλλόγου μας θεωρεί την απόφαση αυτή άκρως αντιδραστική και επικίνδυνη και η οποία κινείται στο πλαίσιο μιας πολιτικής που επιδιώκει τη συρρίκνωση έως και την εξαφάνιση των συνδικαλιστικών κατακτήσεων και δικαιωμάτων.
Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στην ΕΛΜΕ Κεφαλονιάς – Ιθάκης απέναντι στην επίθεση που δέχεται, θεωρώντας την ως επίθεση ενάντια στο συνολικό συνδικαλιστικό κίνημα.
Η δράση των σωματείων των εκπαιδευτικών μέσα στα σχολεία είναι αδιαπραγμάτευτη. Ο κλάδος οφείλει και πρέπει να υπερασπιστεί το δικαίωμα για συνδικαλιστική λειτουργία και δράση.
Καλούμε το Δημοτικό Συμβούλιο Κεφαλονιάς να καταψηφίσει την κατάπτυστη απόφαση της Σχολικής Επιτροπής και να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του απέναντι στα συνδικάτα των εκπαιδευτικών.


Για το Δ.Σ.
          Ο Πρόεδρος         Η Γ. Γραμματέας
    Κοπριτέλης Απόστολος                  Γλαβίνα Σουζάνα


ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. «Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ»
1ου, 3ου, 4ου, 5ου
Γραφείων Π.Ε. Α΄ Αθήνας
Κόρακα και Παπαναστασίου
Τηλέφωνο - Φαξ: 2108319372    
 e-mail: sylaristo@gmail.com
http://www.sylaristotelis.com
                                                                                                                          Αθήνα, 10-1-2017

Προς: Τα μέλη του Συλλόγου, ΔΟΕ, Συλλόγους Εκπ/κών  Π.Ε.,  Αιρετούς Α΄ ΠΥΣΠΕ Αθήνας, Αιρετούς ΑΠΥΣΠΕ Αττικής, Αιρετούς ΚΥΣΠΕ, Α’ ΑΠΥΣΠΕ, συμβούλους σχολικής και προσχολικής αγωγής της περιοχής μας
Θέμα: Ψήφισμα καταδίκης της Σχολικής Επιτροπής Β’ βάθμιας Δήμου Κεφαλονιάς

Καταδικάζουμε απερίφραστα την απόφαση 59/25-11-2016 της Σχολικής Επιτροπής Β΄Βάθμιας του Δήμου Κεφαλονιάς, που απαγορεύει τη μόνιμη στέγαση των ΕΛΜΕ και των ΣΕΠΕ σε σχολικά κτίρια, καταστρατηγεί ακόμη και την υφισταμένη κουτσουρεμένη εργατική νομοθεσία και οδηγεί σε «ντε φάκτο» δίωξη του δικαιώματος των εκπαιδευτικών να συνδικαλίζονται. Η απόφαση αυτή επιπλέον, θέτει ως όρο για την όποια περιοδική χρήση των σχολείων από τους φορείς το να εναρμονίζεται το περιεχόμενο της χρήσης με «δημιουργικές δραστηριότητες»!!!  Η απόφαση αυτή ουσιαστικά αναπαράγει πρακτικές και αντιλήψεις αποκλεισμού των ΕΛΜΕ και όλων των ΣΕΠΕ από τα σχολεία τόσο όσο αφορά τη στέγασή τους όσο και όσον αφορά τη γενικότερη δράση τους.

Θεωρούμε την απόφαση αυτή αντιδραστική και επικίνδυνη που κινείται στο πλαίσιο μιας πολιτικής που επιδιώκει την συρρίκνωση έως και εξαφάνιση των συνδικαλιστικών κατακτήσεων και δικαιωμάτων. Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στην ΕΛΜΕ Κεφαλονιάς – Ιθάκης απέναντι στην επίθεση που δέχεται, θεωρώντας την ως επίθεση ενάντια στο συνδικαλιστικό κίνημα.

Η δράση των σωματείων των εκπαιδευτικών μέσα στα σχολεία είναι αδιαπραγμάτευτη. Ο κλάδος θα υπερασπιστεί το δικαίωμα στη συνδικαλιστική λειτουργία και δράση. Καλούμε το Δημοτικό Συμβούλιο Κεφαλονιάς να καταψηφίσει την κατάπτυστη απόφαση της Σχολικής Επιτροπής και να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του απέναντι στα συνδικάτα των εκπαιδευτικών.



ΑΠΟ ΤΟ ΔΣ


ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Α/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ                           Ελευσίνα: 12/1/17                
ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ «Κώστας Βάρναλης»                                                    Αρ. Πρωτ.: 2
ΕΔΡΑ: 7ο Δημ.Σχολείο Ελευσίνας
Νικόλαου Νέζη 56                                            
(πρώην Θεοτοκοπούλου)                                                                          ΠΡΟΣ:ΜΕΛΗ ΣΥΛΛΟΓΟΥ,ΔΟΕ,ΟΛΜΕ
Πληρ. :Ιακώβου Νένα                                                                                                                                                                  
Τηλ:  6909-099055                                                                                
Blog: http://syllogikadytatt.blogspot.com                              
Mail: syllogikadytatt@gmail.com

Θέμα: «Ψήφισμα-καταγγελία της απόφασης της Σχ.Επιτροπής Β’Βάθμιας  Δήμου Κεφαλονιάς»
Το ΔΣ του ΣΕΠΕ ΔΥΤ.ΑΤΤΙΚΗΣ καταδικάζει απερίφραστα την απόφαση 59/25-11-2016 της Σχολικής Επιτροπής Β΄Βάθμιας του Δήμου Κεφαλονιάς, που απαγορεύει τη μόνιμη στέγαση των ΕΛΜΕ και των ΣΕΠΕ σε σχολικά κτίρια, καταστρατηγεί ακόμη και την υφισταμένη κουτσουρεμένη εργατική νομοθεσία και οδηγεί σε «ντε φάκτο» δίωξη του δικαιώματος των εκπαιδευτικών να συνδικαλίζονται.
Η Σχολική Επιτροπή, με ευθύνη της Δημοτικής Αρχής (ΝΔ), σκόπιμα και συνειδητά, δεν τοποθετήθηκε με βάση την υποχρέωση που είχε από το συνδικαλιστικό Νόμο 1264/1982 άρθ. 16 παρ. 5. Σύμφωνα, λοιπόν, ακόμη και με την κουτσουρεμένη υφιστάμενη εργατική νομοθεσία «ο εργοδότης … έχει υποχρέωση να διαθέτει στη συνδικαλιστική οργάνωση κατάλληλο χώρο για γραφείο στον τόπο εργασίας …»
Η απόφαση αυτή επιπλέον, θέτει ως όρο για την όποια περιοδική χρήση των σχολείων από τους φορείς το να εναρμονίζεται το περιεχόμενο της χρήσης με «δημιουργικές δραστηριότητες»!!!  Η απόφαση αυτή ουσιαστικά αναπαράγει πρακτικές και αντιλήψεις αποκλεισμού των ΕΛΜΕ και όλων των ΣΕΠΕ από τα σχολεία τόσο όσο αφορά τη στέγασή τους όσο και όσον αφορά τη γενικότερη δράση τους.
Το ΔΣ θεωρεί την απόφαση αυτή αντιδραστικά και επικίνδυνη που κινείται στο πλαίσιο μιας πολιτικής που επιδιώκει την συρρίκνωση έως και εξαφάνιση των συνδικαλιστικών κατακτήσεων και δικαιωμάτων. Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στην ΕΛΜΕ Κεφαλονιάς – Ιθάκης απέναντι στην επίθεση που δέχεται, θεωρώντας την ως επίθεση ενάντια στο συνδικαλιστικό κίνημα.
Η δράση των σωματείων των εκπαιδευτικών μέσα στα σχολεία είναι αδιαπραγμάτευτη. Ο κλάδος θα υπερασπιστεί το δικαίωμα στη συνδικαλιστική λειτουργία και δράση. Καλούμε το Δημοτικό Συμβούλιο Κεφαλονιάς να καταψηφίσει την κατάπτυστη απόφαση της Σχολικής Επιτροπής και να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του απέναντι στα συνδικάτα των εκπαιδευτικών.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ
Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                          Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΙΑΚΩΒΟΥ ΝΕΝΑ                                                                            ΔΟΜΟΥΖΗ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ




                                                                     
         ΣΥΛΛΟΓΟΣ                                                
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ  Π.Ε.                                      
         Ν. ΠΡΕΒΕΖΑΣ                                              
 ΓΡΑΦΕΙΑ: Μανοπούλου 12
ΤΗΛ –ΦΑΞ  2682306721                                                          
Τ.Κ  48100   ΠΡΕΒΕΖΑ
Mail: syllogosekppeprevezas@gmail.com        
                                                           
                                                                     
             
 Πρέβεζα :    11 - 1 - 2017
 Αρ Πρωτ :    1
     

 Προς :  Μέλη

  Κοιν:   ΕΛΜΕ Κεφαλονιάς

 
                                                                                       
ΨΗΦΙΣΜΑ

Το ΔΣ του Συλλόγου Εκπ/κών Α/θμιας Εκπ/σης Πρέβεζας καταδικάζει απερίφραστα την απόφαση 59/25-11-2016 της Σχολικής Επιτροπής Β/βάθμιας του Δήμου Κεφαλονιάς, που απορρίπτει το αίτημα της τοπικής ΕΛΜΕ για στέγαση στο   1ο ΓΕΛ Κεφαλονιάς με αιτιολογικό που προφανώς δεν έχει να κάνει με την επίκληση αδυναμίας διάθεσης αιθουσών λόγω εκπαιδευτικών αναγκών του σχολείου .
Το ΔΣ του  Συλλόγου Εκπ/κών Α/θμιας Εκπ/σης Πρέβεζας θεωρεί την απόφαση αυτή αντιδραστική και επικίνδυνη που κινείται στο πλαίσιο μιας πολιτικής που επιδιώκει την συρρίκνωση έως και εξαφάνιση των συνδικαλιστικών κατακτήσεων και δικαιωμάτων. Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στην ΕΛΜΕ Κεφαλονιάς – Ιθάκης απέναντι στην επίθεση που δέχεται και καλούμε τη Σχολική Επιτροπή Δ/βάθμιας Εκπ/σης του Δήμου Κεφαλονιάς να επανεξετάσει και να κάνει δεκτό το αίτημα της ΕΛΜΕ  
Ο κλάδος θα υπερασπιστεί το δικαίωμα στη συνδικαλιστική λειτουργία και δράση.










                                                                                                             
                                                                                               Χαϊδάρι 12/1/2017

ΨΗΦΙΣΜΑ                  

Το ΔΣ του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Χαϊδαρίου καταδικάζει απερίφραστα την απόφαση 59/25-11-2016 της Σχολικής Επιτροπής Β΄Βάθμιας του Δήμου Κεφαλονιάς, που απαγορεύει τη μόνιμη στέγαση των ΕΛΜΕ και των ΣΕΠΕ σε σχολικά κτίρια, καταστρατηγεί ακόμη και την υφισταμένη κουτσουρεμένη εργατική νομοθεσία και οδηγεί σε «ντε φάκτο» δίωξη του δικαιώματος των εκπαιδευτικών να συνδικαλίζονται. Η απόφαση αυτή επιπλέον, θέτει ως όρο για την όποια περιοδική χρήση των σχολείων από τους φορείς το να εναρμονίζεται το περιεχόμενο της χρήσης με «δημιουργικές δραστηριότητες»!!!  Η απόφαση αυτή ουσιαστικά αναπαράγει πρακτικές και αντιλήψεις αποκλεισμού των ΕΛΜΕ και όλων των ΣΕΠΕ από τα σχολεία τόσο όσο αφορά τη στέγασή τους όσο και όσον αφορά τη γενικότερη δράση τους.
Το ΔΣ ….. θεωρεί την απόφαση αυτή αντιδραστικά και επικίνδυνη που κινείται στο πλαίσιο μιας πολιτικής που επιδιώκει την συρρίκνωση έως και εξαφάνιση των συνδικαλιστικών κατακτήσεων και δικαιωμάτων. Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στην ΕΛΜΕ Κεφαλονιάς – Ιθάκης απέναντι στην επίθεση που δέχεται, θεωρώντας την ως επίθεση ενάντια στο συνδικαλιστικό κίνημα.
Η δράση των σωματείων των εκπαιδευτικών μέσα στα σχολεία είναι αδιαπραγμάτευτη. Ο κλάδος θα υπερασπιστεί το δικαίωμα στη συνδικαλιστική λειτουργία και δράση. Καλούμε το Δημοτικό Συμβούλιο Κεφαλονιάς να καταψηφίσει την κατάπτυστη απόφαση της Σχολικής Επιτροπής και να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του απέναντι στα συνδικάτα των εκπαιδευτικών.



Σύλλογος ΠΕ Σαλαμίνας
Ψήφισμα
για τη Σχολική Επιτροπή Β΄Βάθμιας του Δήμου Κεφαλονιάς
Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Σαλαμίνας καταδικάζει απερίφραστα την απόφαση 59/25-11-2016 της Σχολικής Επιτροπής Β΄Βάθμιας του Δήμου Κεφαλονιάς, που απαγορεύει τη μόνιμη στέγαση των ΕΛΜΕ και των ΣΕΠΕ σε σχολικά κτίρια. Η απόφαση αυτή επιπλέον, θέτει ως όρο για την όποια περιοδική χρήση των σχολείων από τους φορείς το να εναρμονίζεται το περιεχόμενο της χρήσης με «δημιουργικές δραστηριότητες»!!!  Η απόφαση αυτή ουσιαστικά αναπαράγει πρακτικές και αντιλήψεις αποκλεισμού των ΕΛΜΕ και όλων των ΣΕΠΕ από τα σχολεία τόσο όσο αφορά τη στέγασή τους όσο και όσον αφορά τη γενικότερη δράση τους.
Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Σαλαμίνας θεωρεί την απόφαση αυτή αντιδραστική και επικίνδυνη που κινείται στο πλαίσιο μιας πολιτικής που επιδιώκει την συρρίκνωση έως και εξαφάνιση των συνδικαλιστικών κατακτήσεων και δικαιωμάτων. Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στην ΕΛΜΕ Κεφαλονιάς – Ιθάκης απέναντι στην επίθεση που δέχεται, θεωρώντας την ως επίθεση ενάντια στο συνδικαλιστικό κίνημα.
Η δράση των σωματείων των εκπαιδευτικών μέσα στα σχολεία είναι αδιαπραγμάτευτη. Ο κλάδος θα υπερασπιστεί το δικαίωμα στη συνδικαλιστική λειτουργία και δράση. Καλούμε το Δημοτικό Συμβούλιο Κεφαλονιάς να καταψηφίσει την απαράδεκτη απόφαση της Σχολικής Επιτροπής και να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του απέναντι στα σωματεία των εκπαιδευτικών.
ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
Ο Πρόεδρος                           Ο Γραμματέας
Καπόνης Χρήστος                       Ζήσης Δημήτρης


Σύλλογος ΠΕ "η Αθηνά": Αλληλεγγύη στην ΕΛΜΕ-ΚΙ απέναντι στην επίθεση που δέχεται
Σύλλογος ΠΕ "η Αθηνά"
ΨΗΦΙΣΜΑ
Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. «η Αθηνά» καταδικάζει απερίφραστα την απόφαση 59/25-11-2016 της Σχολικής Επιτροπής Β΄Βάθμιας του Δήμου Κεφαλονιάς, που απαγορεύει τη μόνιμη στέγαση των ΕΛΜΕ και των ΣΕΠΕ σε σχολικά κτίρια, καταστρατηγεί ακόμη και την υφισταμένη κουτσουρεμένη εργατική νομοθεσία και οδηγεί σε «ντε φάκτο» δίωξη του δικαιώματος των εκπαιδευτικών να συνδικαλίζονται. Η απόφαση αυτή επιπλέον, θέτει ως όρο για την όποια περιοδική χρήση των σχολείων από τους φορείς το να εναρμονίζεται το περιεχόμενο της χρήσης με «δημιουργικές δραστηριότητες»!!!  Η απόφαση αυτή ουσιαστικά αναπαράγει πρακτικές και αντιλήψεις αποκλεισμού των ΕΛΜΕ και όλων των ΣΕΠΕ από τα σχολεία τόσο όσο αφορά τη στέγασή τους όσο και όσον αφορά τη γενικότερη δράση τους.
Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. «η Αθηνά» θεωρεί την απόφαση αυτή αντιδραστική και επικίνδυνη που κινείται στο πλαίσιο μιας πολιτικής που επιδιώκει την συρρίκνωση έως και εξαφάνιση των συνδικαλιστικών κατακτήσεων και δικαιωμάτων. Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στην ΕΛΜΕ Κεφαλονιάς – Ιθάκης απέναντι στην επίθεση που δέχεται, θεωρώντας την ως επίθεση ενάντια στο συνδικαλιστικό κίνημα.
 Η δράση των σωματείων των εκπαιδευτικών μέσα στα σχολεία είναι αδιαπραγμάτευτη. Ο κλάδος θα υπερασπιστεί το δικαίωμα στη συνδικαλιστική λειτουργία και δράση. Καλούμε το Δημοτικό Συμβούλιο Κεφαλονιάς να καταψηφίσει την κατάπτυστη απόφαση της Σχολικής Επιτροπής και να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του απέναντι στα σωματεία των εκπαιδευτικών.
                                        ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ


ΕΛΜΕ ΚΕΡΚΥΡΑΣ Κέρκυρα, 10-1-2017
Ε. Ναπολέοντος 12
elmekerkyras@gmail.com

ΨΗΦΙΣΜΑ
Το ΔΣ της ΕΛΜΕ Κέρκυρας καταδικάζει απερίφραστα την απόφαση της Σχολικής Επιτροπής Β΄Βάθμιας του Δήμου Κεφαλονιάς, που απαγορεύει τη στέγαση των ΕΛΜΕ και ΣΕΠΕ σε σχολικά κτίρια, καταστρατηγεί ακόμη και την υφισταμένη κουτσουρεμένη συνδικαλιστική νομοθεσία και οδηγεί σε «ντε φάκτο» δίωξη του δικαιώματος των εκπαιδευτικών να συνδικαλίζονται. Η απόφαση αυτή επιπλέον, θέτει ως όρο «για την όποια περιοδική χρήση των σχολείων από τους φορείς το να εναρμονίζεται το περιεχόμενο της χρήσης με δημιουργικές δραστηριότητες»!!!  Η απόφαση αυτή ουσιαστικά αναπαράγει πρακτικές και αντιλήψεις αποκλεισμού των ΕΛΜΕ και όλων των ΣΕΠΕ από τα σχολεία τόσο όσο αφορά τη στέγασή τους όσο και τη γενικότερη δράση τους.
Το ΔΣ θεωρεί την απόφαση αυτή αντιδραστική και επικίνδυνη αφού κινείται στο πλαίσιο μιας πολιτικής που επιδιώκει την συρρίκνωση έως και εξαφάνιση των συνδικαλιστικών κατακτήσεων και δικαιωμάτων, εναρμονιζόμενη με το νέο νόμο για τα εργασιακά που προωθεί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ. Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στα συνδικαλιστικά σωματεία των εκπαιδευτικών του νησιού και θεωρούμε τη στάση αυτή ως επίθεση ενάντια στο συνδικαλιστικό κίνημα.
Η δράση των σωματείων των εκπαιδευτικών μέσα στα σχολεία είναι αδιαπραγμάτευτη. Ο χώρος εργασίας αυτοδίκαια αποτελεί χώρο άσκησης της συνδικαλιστικής δράσης και λειτουργίας και ο κλάδος θα υπερασπιστεί αυτό το δικαίωμα. Καλούμε το Δημοτικό Συμβούλιο Κεφαλονιάς να καταψηφίσει την κατάπτυστη απόφαση της Σχολικής Επιτροπής και να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του απέναντι στα συνδικάτα των εκπαιδευτικών.

Η Πρόεδρος Ο Γραμματέας
Μαρίνα Ράπτη Τάσος Σγούρος