Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2017

Σάμη:Έκοψαν τη πίτα τους ΄΄Γιαλός΄΄ και ΄΄Αιγιαλός΄΄.

Με μια εξαιρετικά επιτυχημένη εκδήλωση, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Σάμης "Αιγιαλός" και ο Σύλλογος Εμπόρων Καταστηματαρχών Σάμης ο "Γιαλός", έκοψαν τις βασιλόπιτές τους!
Στη κατάμεστη αίθουσα τελετών του Γυμνασίου - Λυκείου, Σάμης, η εκδήλωση ξεκίνησε, με χαιρετισμό των δυο Προέδρων, Κατερίνας Μαρούλη και Δημήτρη Τζανετάτου. Ακολούθησε  παρουσίαση κεφαλλονίτικων χορών, από τα παιδικά τμήματα του χορευτικού του "Αιγιαλού", που για άλλη μια φορά, εντυπωσίασαν και καταχειροκροτήθηκαν.

 Η ευλόγηση και κοπή των βασιλοπιτών των δυο Συλλόγων, έγινε  από τους ιερείς, Παΐσιο Παράσχη,  Σπύρο και Κώστα Φλαμιάτο και τους Προέδρους των δυο Συλλόγων. Μετά τη κοπή των βασιλοπιτών, σειρά είχε, καλλιτεχνικό πρόγραμμα από τους Δημήτρη Δημουλά και Γεράσιμο Γεωργόπουλο. Εκτός από τις δυο βασιλόπιτες, προσφορά των αρτοποιείων Σπαθή και Χριστάτου, στους παραβρισκόμενους προσφέρθηκαν, πλήθος από πιτιτέλια ( μεζεδάκια ), που οι γυναίκες των δυο Συλλόγων είχαν ετοιμάσει, καθώς χυμοί και νερά. Οι πίτσες, ήταν προσφορά των εστιατορίων "Κοντεσίνα" και "Τερέζα". Οι Πρόεδροι των Συλλόγων, στο σύντομο χαιρετισμό τους, κάλεσαν τους παραβρισκόμενους, σε συμμετοχή στα δρώμενα αυτών και σεβασμό στις αποφάσεις τους από τα μέλη τους ( Τζανετάτος ) . Η Πρόεδρος του "Αιγιαλλού", Κατερίνα Μαρούλη, απηύθυνε κάλεσμα στους νέους, να πλαισιώσουν τον Σύλλογο. Από τη μεριά τη Πολιτικής Ηγεσίας του νομού μας, το παρών έδωσε, ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Σάμης, κ. Βασίλης Κοκκόσης. Κλείνοντας να σημειώσουμε, την εξαίρετη πρωτοβουλία των δυο Συλλόγων, να πραγματοποιήσουν έρανο στη διάρκεια της εκδήλωσης, υπέρ των παιδιών του Ορφανοτροφείου Κεφαλονιάς, ο "Σωτήρ"! 
Τάσος Καβαλλιεράτος.







Κλικ στη πρώτη εικόνα, για μεγέθυνση και παρουσίαση των υπολοίπων.