Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2017

Σχετικά με τροποποίηση ΟΕΥ Δήμου Κεφαλονιάς

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Αργοστόλι   18/01/2017
 ΔΗΜΟΥ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ   
      
Ο σύλλογος Δημοτικών Υπαλλήλων  Δήμου Κεφαλονιάς σε τακτική συνεδρίαση του την Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2017 στο χώρο του Εργατικού  Κέντρου  και συζήτησε  το θέμα της επικείμενης τροποποίησης του ΟΕΥ και κατά πλειοψηφία αποφάσισε τα παρακάτω:
 Σαν Σύλλογος  έχουμε την σαφή και κατηγορηματική άποψη περί μόνιμης και σταθερής εργασίας όλων των εργαζομένων. Στο πλαίσιο αυτό , και δεδομένων των πανθομολογούμενων αναγκών που υπάρχουν ειδικά στον τομέα της καθαριότητας  θέλουμε από την  Δημοτική Αρχή να μας απαντήσει  τώρα, σε πόσες προσλήψεις προγραμματίζουν να προχωρήσουν μέσα στο 2017 στην καθαριότητα, με βάση την εγκύκλιο του ΥΠΕΣ, με την οποία ζητείται από τους Δήμους να αποσταλούν τα αιτήματα μέχρι στις 31/1/2017 .  Απάντηση στο αίτημα που υποβάλλαμε από 20/12/2017  προς τους αρμοδίους για την χορήγηση αντιγράφου της αρ 4 /16 απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής του Δήμου  δεν έχουμε λάβει έως σήμερα .
Το γεγονός ότι η πλειοψηφία των προϊσταμένων των οργανικών μονάδων δεν ενημερώθηκαν και δεν ζητήθηκε η γνώμη τους είναι από μόνο του πρόβλημα .  Γιατί οι αρμόδιοι που εμπλέκονται για την τροποποίηση του ΟΕΥ δρουν μυστικά ; 
 Καλό θα είναι να γνωρίζουμε την  πρόβλεψη κενών οργανικών θέσεων για την κάλυψη των αναγκών τουλάχιστον στις ανταποδοτικές υπηρεσίες που θα προσφέρει και ποιοτικότερες υπηρεσίες στους δημότες, αλλά παράλληλα θα βάλει και φραγή στην προώθηση  των περαιτέρω ιδιωτικοποιήσεων.   
Η μεν Δημοτική Αρχή βολεύεται με προσλήψεις  προσωπικού μέσω ΟΑΕΔ ή ορισμένου χρόνου για να είναι «φτηνοί» και να τους χρωστάνε και χάρη, η δε κυβέρνηση παρατείνοντας τις συμβάσεις τους, τους υπόσχεται μονιμοποίηση… μέσω δικαστηρίων ή ΑΣΕΠ  και έτσι να διαμορφώνει το νέο πελατειακό της κράτος.
Ζητάμε από την Δημοτική Αρχή να μας κοινοποιήσει το σχέδιο της τροποποίησης προκειμένου να δοθεί στους προϊσταμένους για επεξεργασία και να υποβάλλουν τις προτάσεις τους για την δημιουργία ενός  χρήσιμου ΟΕΥ προς όφελος των εργαζομένων και της κοινωνίας .


       Ο  ΠΡΟΕΔΡΟΣ                            Η ΓΕΝΙΚΗ  ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ 

        Ιωάννης  Μικελάτος                          Σταματούλα   Τσιμάρα