Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2017

Νέα ψηφίσματα αλληλεγγύης στην ΕΛΜΕ Κεφαλονιάς – Ιθάκης


Νέα ψηφίσματα καταδίκης της απαράδεκτης απόφασης της σχολικής επιτροπής του Δήμου Κεφαλονιάς, αλληλεγγύης στην ΕΛΜΕ Κεφαλονιάς – Ιθάκης και στο δικαίωμα στέγασης και δράσης των εκπαιδευτικών συνδικάτων στα σχολεία.

Στα ψηφίσματα που έχουμε ήδη δημοσιοποιήσει από τις ΕΛΜΕ: Πειραιά και Κέρκυρας και από τους Συλλόγους Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (ΣΕΠΕ): Ηλιούπολης «Μ. Παπαμαύρος», Βύρωνα – Καισαριανής – Παγκρατίου «Ρ. Ιμβριώτη», Α΄ Αθήνας «Αριστοτέλης», Δ. Αττικής «Κ. Βάρναλης», Πρέβεζας, Χαϊδαρίου, Σαλαμίνας και «Αθηνά», ακολούθησε εκείνο του ΔΣ της ΟΛΜΕ και προστίθεται νέα.
Από ΕΛΜΕ: 
Α΄ Θεσσαλονίκης, 
Γ΄ Θεσσαλονίκης, 
Πρέβεζας, 
Φθιώτιδας, 
Α΄ Αιτωλοακαρνανίας, 
Γ΄ Αθήνας και 
Ημαθίας.
Από ΣΕΠΕ: 
Περιστερίου «Έλλη Αλεξίου», 
Ν. Ιωνίας – Ηρακλείου – Mεταμόρφωσης - Λυκόβρυσης «Γ. Σεφέρης, 
Αμαρουσίου, 
Κερατσινίου - Περάματος «Ν. Πλουμπίδης», 
Πειραιά «Ρήγας Φεραίος», 
Ημαθίας, 
Δάφνης – Υμηττού – Ν. Κόσμου - Αγίου Αρτεμίου «Μακρυγιάννης», 
Αν. Αττικής «Δελμούζος», 
Αργυρούπολης – Αλίμου – Ελληνικού «Θουκυδίδης», 
«Σωκράτης» και 
Λήμνου «Αργύριος Μοσχίδης».

Α΄ Ε.Λ.Μ.Ε. Θεσ/νίκης Θεσσαλονίκη, 17 Ιανουαρίου 2017
Π. Κορομηλά 51. τκ: 54622 
Τηλ.-τηλ/τυπία: 2310-240698 
http://aelmethe.blogspot.com 
Προς : Σχολεία
Δ/νσεις 
Περιφέρεια 
ΜΜΕ
ΨΗΦΙΣΜΑ
Το ΔΣ της Α΄ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης καταδικάζει απερίφραστα την απόφαση 59/25-11-2016 της Σχολικής Επιτροπής Β΄Βάθμιας του Δήμου Κεφαλονιάς, που απαγορεύει τη μόνιμη στέγαση των ΕΛΜΕ και των ΣΕΠΕ σε σχολικά κτίρια, καταστρατηγεί ακόμη και την υφισταμένη κουτσουρεμένη εργατική νομοθεσία και οδηγεί σε «ντε φάκτο» δίωξη του δικαιώματος των εκπαιδευτικών να συνδικαλίζονται. Η απόφαση αυτή επιπλέον, θέτει ως όρο για την όποια περιοδική χρήση των σχολείων από τους φορείς το να εναρμονίζεται το περιεχόμενο της χρήσης με «δημιουργικές δραστηριότητες»!!! Η απόφαση αυτή ουσιαστικά αναπαράγει πρακτικές και αντιλήψεις αποκλεισμού των ΕΛΜΕ και όλων των ΣΕΠΕ από τα σχολεία τόσο όσο αφορά τη στέγασή τους όσο και όσον αφορά τη γενικότερη δράση τους.
Το ΔΣ της Α΄ ΕΛΜΕ θεωρεί την απόφαση αυτή αντιδραστική και επικίνδυνη που κινείται στο πλαίσιο μιας πολιτικής που επιδιώκει την συρρίκνωση έως και εξαφάνιση των συνδικαλιστικών κατακτήσεων και δικαιωμάτων. Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στην ΕΛΜΕ Κεφαλονιάς – Ιθάκης απέναντι στην επίθεση που δέχεται, θεωρώντας την ως επίθεση ενάντια στο συνδικαλιστικό κίνημα.
Η δράση των σωματείων των εκπαιδευτικών μέσα στα σχολεία είναι αδιαπραγμάτευτη. Ο κλάδος θα υπερασπιστεί το δικαίωμα στη συνδικαλιστική λειτουργία και δράση. Καλούμε το Δημοτικό Συμβούλιο Κεφαλονιάς να καταψηφίσει την κατάπτυστη απόφαση της Σχολικής Επιτροπής και να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του απέναντι στα συνδικάτα των εκπαιδευτικών.



Γ΄ΕΛΜΕ  ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ                Θεσσαλονίκη   15 -1- 2017
Πρ. Κορομηλά 51
τηλ. Επικοινωνίας 6979850143                                  
e-mail: gelmeth3@gmail.com
http://3elmethess.blogspot.gr/ 
ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΣΤΗΝ ΕΛΜΕ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Το ΔΣ της  Γ΄ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης καταδικάζει απερίφραστα την απόφαση 59/25-11-2016 της Σχολικής Επιτροπής Β΄ Βάθμιας του Δήμου Κεφαλονιάς, που απαγορεύει τη μόνιμη στέγαση των ΕΛΜΕ και των ΣΕΠΕ σε σχολικά κτίρια, που καταστρατηγεί ακόμη και την υφισταμένη κουτσουρεμένη εργατική νομοθεσία και οδηγεί σε «ντε φάκτο» δίωξη του δικαιώματος των εκπαιδευτικών να συνδικαλίζονται. Η απόφαση αυτή επιπλέον, θέτει ως όρο για την όποια περιοδική χρήση των σχολείων από τους φορείς το να εναρμονίζεται το περιεχόμενο της χρήσης με «δημιουργικές δραστηριότητες»!!! Η απόφαση αναπαράγει πρακτικές και αντιλήψεις αποκλεισμού των ΕΛΜΕ και όλων των ΣΕΠΕ από τα σχολεία τόσο όσο αφορά τη στέγασή τους όσο και όσον αφορά τη γενικότερη δράση τους.
Το ΔΣ της  Γ΄ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης θεωρεί την απόφαση αυτή αντιδραστική και επικίνδυνη που κινείται στο πλαίσιο μιας πολιτικής που επιδιώκει την συρρίκνωση έως και εξαφάνιση των συνδικαλιστικών κατακτήσεων και δικαιωμάτων. Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στην ΕΛΜΕ Κεφαλονιάς – Ιθάκης απέναντι στην επίθεση που δέχεται, θεωρώντας την ως επίθεση ενάντια στο συνδικαλιστικό κίνημα. 
Η δράση των σωματείων των εκπαιδευτικών μέσα στα σχολεία είναι αδιαπραγμάτευτη. Ο κλάδος θα υπερασπιστεί το δικαίωμα στη συνδικαλιστική λειτουργία και δράση. Καλούμε το Δημοτικό Συμβούλιο Κεφαλονιάς να καταψηφίσει την κατάπτυστη απόφαση της Σχολικής Επιτροπής και να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του απέναντι στα συνδικάτα των εκπαιδευτικών.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Γιάννης Λαθήρας         Νίκος Παλάντζας

ΕΛΜΕ Πρέβεζας
Ελ. Βενιζέλου 15,
ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΡΕΒΕΖΑΣ, β΄ όροφος
48100 ΠΡΕΒΕΖΑ
elme.prevezas.1976@gmail.com
http://elmeprevezas.wordpress.com                                                          Πρέβεζα 16 Ιανουαρίου 2017
                                                                                                                                                                    Α.Π. 04

ΨΗΦΙΣΜΑ

Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Πρέβεζας καταδικάζει την απόφαση της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας του Δήμου Κεφαλονιάς σχετικά με την μη παραχώρηση σχολικού χώρου στο Δ.Σ. της ΕΛΜΕ-ΚΙ στο 1ο ΓΕΛ Αργοστολίου.           
 Η απόφαση αυτή μας βρίσκει αντίθετους διότι καταστρατηγεί το δικαίωμα μας να μας παραχωρείτε χώρος στα σχολεία που είναι και ο φυσικός μας χώρος.                                                                    
 Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στην Ε.Λ.Μ.Ε.-ΚΙ και ζητούμε από την Δημοτική Επιτροπή Παιδείας του Δήμου Κεφαλλονιάς ,καθώς και το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου την απόρριψη της παραπάνω απόφασης της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας  του Δήμου Κεφαλονιάς.




ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ ΕΛΜΕ ΠΡΕΒΕΖΑΣ

ΕΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ 
ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ                                                            Λαμία   17 – 1 - 2017
ΝΟΜΟΥ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ                                                                
Πλατεία Διάκου 1 ΛΑΜΙΑ
Τηλ. - Fax 2231028807                                  
Ιστοσελίδα:  http://elmefth.blogspot.gr
Email : elmelami@otenet.gr & elmefth@gmail.com                      

 ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΜΕ ΚΕΦΑΛΛΟΝΙΑΣ – ΙΘΑΚΗΣ
Το ΔΣ της ΕΛΜΕ Φθιώτιδας καταδικάζει την απόφαση 59/25-11-2016 της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας του Δήμου Κεφαλονιάς που απαγορεύει τη μόνιμη στέγαση της ΕΛΜΕ και του ΣΕΠΕ σε σχολικά κτίρια. Θεωρούμε ότι η απόφαση αυτή είναι επικίνδυνη αφού ακόμα και η υπάρχουσα εργατική νομοθεσία (παρότι δεν την δεχόμαστε) καταστρατηγείται και δίνεται έτσι ένα ακόμα χτύπημα στα συνδικαλιστικά δικαιώματα των εκπαιδευτικών. 
Η Δημοτική Αρχή αποτελεί πλέον το αφεντικό των σχολικών μονάδων όπου στο μέλλον θα αποφασίζει:
Ποιος θα έχει το δικαίωμα να μπαίνει στο σχολείο
Ποιος θα μπορεί να αποφασίζει για το σχολείο
Ποιος θα χορηγεί και θα παρέχει προϊόντα στο σχολείο
Πότε και με ποιους όρους θα λειτουργεί το σχολείο
Ποιοι φορείς και πως θα διαχειρίζονται τις «δημιουργικές δραστηριότητες»
Η ΕΛΜΕ Φθιώτιδας θεωρεί ότι το δικαίωμα των εκπαιδευτικών να συνδικαλίζονται είναι αδιαπραγμάτευτο και στόχος αυτής της απόφασης είναι μαζί με τη συρρίκνωση των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων να εξαφανιστούν και οι «ενοχλητικές φωνές» και διεκδικήσεις. 
Ο χώρος δουλειάς των εκπαιδευτικών είναι αυτονόητο ότι είναι και χώρος συνδικαλιστικής δράσης.
Ζητάμε:
Ο Δήμος Κεφαλονιάς να πάρει πίσω αυτή την απαράδεκτη απόφαση.
Η ΟΛΜΕ μαζί με την απόφασή της να διαμαρτυρηθεί στο Υπουργείο Παιδείας ώστε να ανακληθεί η απόφαση της σχολικής επιτροπής.

Για το ΔΣ της ΕΛΜΕ Φθιώτιδας

       Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                       Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


        Γιάννης Αλιμήσης                  Τάσος Αρμυριώτης



ΨΗΦΙΣΜΑ
Το ΔΣ της A’ ΕΛΜΕ Αιτωλοακαρνανίας καταδικάζει απερίφραστα την απόφαση 59/25-11-2016 της Σχολικής Επιτροπής Β΄Βάθμιας του Δήμου Κεφαλονιάς, που απαγορεύει τη μόνιμη στέγαση των ΕΛΜΕ και των ΣΕΠΕ σε σχολικά κτίρια, καταστρατηγεί ακόμη και την υφισταμένη κουτσουρεμένη εργατική νομοθεσία και οδηγεί σε «ντε φάκτο» δίωξη του δικαιώματος των εκπαιδευτικών να συνδικαλίζονται. Η απόφαση αυτή επιπλέον, θέτει ως όρο για την όποια περιοδική χρήση των σχολείων από τους φορείς το να εναρμονίζεται το περιεχόμενο της χρήσης με «δημιουργικές δραστηριότητες»!!! Η απόφαση αυτή ουσιαστικά αναπαράγει πρακτικές και αντιλήψεις αποκλεισμού των ΕΛΜΕ και όλων των ΣΕΠΕ από τα σχολεία τόσο όσο αφορά τη στέγασή τους όσο και όσον αφορά τη γενικότερη δράση τους.
Το ΔΣ της A’ ΕΛΜΕ Αιτωλοακαρνανίας θεωρεί την απόφαση αυτή αντιδραστική και επικίνδυνη που κινείται στο πλαίσιο μιας πολιτικής που επιδιώκει την συρρίκνωση έως και εξαφάνιση των συνδικαλιστικών κατακτήσεων και δικαιωμάτων. Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στην ΕΛΜΕ Κεφαλονιάς – Ιθάκης απέναντι στην επίθεση που δέχεται, θεωρώντας την ως επίθεση ενάντια στο συνδικαλιστικό κίνημα. 
Η δράση των σωματείων των εκπαιδευτικών μέσα στα σχολεία είναι αδιαπραγμάτευτη. Ο κλάδος θα υπερασπιστεί το δικαίωμα στη συνδικαλιστική λειτουργία και δράση. Καλούμε το Δημοτικό Συμβούλιο Κεφαλονιάς να καταψηφίσει την κατάπτυστη απόφαση της Σχολικής Επιτροπής και να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του απέναντι στα συνδικάτα των εκπαιδευτικών.

ΕΛΜΕ ΗΜΑΘΙΑΣ: 
Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στην ΕΛΜΕ Κεφαλονιάς – Ιθάκης
Το Δ.Σ της ΕΛΜΕ Ημαθίας θεωρεί αναφαίρετο δικαίωμα των εκπαιδευτικών σωματείων να μπορούν να στεγάζονται σε μόνιμο χώρο ακόμα και αν αυτός είναι κάποια αίθουσα σε σχολικά κτίρια.
Επομένως καταδικάζουμε την απόφαση 59/25-11-2016 της Σχολικής Επιτροπής Β΄θμιας του Δήμου Κεφαλονιάς, που απαγορεύει τη μόνιμη στέγαση των ΕΛΜΕ και των ΣΕΠΕ του νησιού σε σχολικά κτίρια, με το επιπλέον αιτιολογικό ότι, η όποια περιοδική χρήση των σχολείων από τους φορείς να εναρμονίζεται το περιεχόμενο της χρήσης με «δημιουργικές δραστηριότητες».
Η απόφαση αυτή είναι καταδικαστέα, γιατί ουσιαστικά αναπαράγει πρακτικές και αντιλήψεις αποκλεισμού των ΕΛΜΕ και όλων των ΣΕΠΕ από τα σχολεία τόσο όσο αφορά τη στέγασή τους όσο και όσον αφορά τη γενικότερη δράση τους. 
Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στην ΕΛΜΕ Κεφαλονιάς – Ιθάκης απέναντι στην επίθεση που δέχεται, θεωρώντας την ως επίθεση ενάντια στο συνδικαλιστικό κίνημα.
Η δράση των σωματείων των εκπαιδευτικών μέσα στα σχολεία είναι αδιαπραγμάτευτη. Ο κλάδος θα υπερασπιστεί το δικαίωμα στη συνδικαλιστική λειτουργία και δράση. Καλούμε το Δημοτικό Συμβούλιο Κεφαλονιάς να καταψηφίσει την κατάπτυστη απόφαση της Σχολικής Επιτροπής και να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του απέναντι στα συνδικάτα των εκπαιδευτικών.

Σύλλογος ΠΕ Περιστερίου Έλλη Αλεξίου
Ψήφισμα-καταγγελία για την απόφαση της Σχολικής Επιτροπής Β΄Βάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Κεφαλονιάς
________________________________________
Το Δ.Σ του Σ.Ε.Π.Ε Περιστερίου «ΕΛΛΗ ΑΛΕΞΙΟΥ» καταδικάζει απερίφραστα την απόφαση 59/25-11-2016 της Σχολικής Επιτροπής Β΄Βάθμιας του Δήμου Κεφαλονιάς, που απαγορεύει τη μόνιμη στέγαση των ΕΛΜΕ και των Σ.Ε.Π.Ε σε σχολικά κτίρια, καταστρατηγεί ακόμη και την υφισταμένη κουτσουρεμένη εργατική νομοθεσία και οδηγεί σε «ντε φάκτο» δίωξη του δικαιώματος των εκπαιδευτικών να συνδικαλίζονται.
Η Σχολική Επιτροπή, με ευθύνη της Δημοτικής Αρχής (Ν.Δ), σκόπιμα και συνειδητά, δεν τοποθετήθηκε με βάση την υποχρέωση που είχε από το συνδικαλιστικό Νόμο 1264/1982 άρθ. 16 παρ. 5. Σύμφωνα, λοιπόν, ακόμη και με την κουτσουρεμένη υφιστάμενη εργατική νομοθεσία «ο εργοδότης … έχει υποχρέωση να διαθέτει στη συνδικαλιστική οργάνωση κατάλληλο χώρο για γραφείο στον τόπο εργασίας …»
Η απόφαση αυτή επιπλέον, θέτει ως όρο για την όποια περιοδική χρήση των σχολείων από τους φορείς το να εναρμονίζεται το περιεχόμενο της χρήσης με «δημιουργικές δραστηριότητες»!!!  Η απόφαση αυτή ουσιαστικά αναπαράγει πρακτικές και αντιλήψεις αποκλεισμού των ΕΛΜΕ και όλων των Σ.Ε.Π.Ε από τα σχολεία τόσο όσο αφορά τη στέγασή τους όσο και όσον αφορά τη γενικότερη δράση τους.
Το ΔΣ θεωρεί την απόφαση αυτή αντιδραστική και επικίνδυνη που κινείται στο πλαίσιο μιας πολιτικής που επιδιώκει την συρρίκνωση έως και εξαφάνιση των συνδικαλιστικών κατακτήσεων και δικαιωμάτων.
Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στην ΕΛΜΕ Κεφαλονιάς-Ιθάκης απέναντι στην επίθεση που δέχεται, θεωρώντας την ως επίθεση ενάντια στο συνδικαλιστικό κίνημα. 
Η δράση των σωματείων των εκπαιδευτικών μέσα στα σχολεία είναι αδιαπραγμάτευτη. Ο κλάδος θα υπερασπιστεί το δικαίωμα στη συνδικαλιστική λειτουργία και δράση. Καλούμε το Δημοτικό Συμβούλιο Κεφαλονιάς να καταψηφίσει την κατάπτυστη απόφαση της Σχολικής Επιτροπής και να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του απέναντι στα συνδικάτα των εκπαιδευτικών.
Για το ΔΣ
Ο Πρόεδρος                             Η Γ. Γραμματέας
Ζήσης  Καπράνας                       Ιωάννα Παππά

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. «Γ. ΣΕΦΕΡΗΣ»
Ν. Ιωνίας – Ηρακλείου – Mεταμόρφωσης - Λυκόβρυσης 
Μουταλάσκη 64 Ν. Ιωνία
6983026656
mail : segseferis@gmail.com ή gseferisedu@gmail.com  
www.gseferisedu.blogspot.gr

ΨΗΦΙΣΜΑ
ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΔΡΑΣΗ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ 
Το ΔΣ του ΣΕΠΕ «Γ.ΣΕΦΕΡΗΣ» καταδικάζει την απόφαση 59/25-11-2016 της Σχολικής Επιτροπής Β/βάθμιας Εκ/σης του Δήμου Κεφαλονιάς, σύμφωνα με  την οποία απαγορεύεται η μόνιμη στέγαση των ΕΛΜΕ και των ΣΕΠΕ σε σχολικά κτίρια. Η απόφαση αυτή καταστρατηγεί ακόμη και την υφισταμένη κουτσουρεμένη εργατική νομοθεσία οδηγώντας έτσι σε «ντε φάκτο» δίωξη του δικαιώματος των εκπαιδευτικών να συνδικαλίζονται και  επιπλέον, θέτει ως όρο για την όποια περιοδική χρήση των σχολείων από τους φορείς με την εναρμόνιση του περιεχομένου αυτής της χρήσης με «δημιουργικές δραστηριότητες»!!!  Μια τέτοια λογική ουσιαστικά αναπαράγει πρακτικές και αντιλήψεις αποκλεισμού των ΕΛΜΕ και των ΣΕΠΕ από τα σχολεία τόσο όσο αφορά τη στέγασή τους όσο και όσον αφορά τη γενικότερη δράση τους.
Το ΔΣ  του συλλόγου μας θεωρεί την απόφαση αυτή αντιδραστική και επικίνδυνη που κινείται στο πλαίσιο μιας πολιτικής που επιδιώκει την συρρίκνωση έως και εξαφάνιση των συνδικαλιστικών κατακτήσεων και δικαιωμάτων. Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στην ΕΛΜΕ Κεφαλονιάς – Ιθάκης απέναντι στην επίθεση που δέχεται, θεωρώντας την ως επίθεση ενάντια στο συνδικαλιστικό κίνημα. 
Η δράση των σωματείων των εκπαιδευτικών μέσα στα σχολεία είναι αδιαπραγμάτευτη. Ο κλάδος θα υπερασπιστεί το δικαίωμα στη συνδικαλιστική λειτουργία και δράση. Καλούμε το Δημοτικό Συμβούλιο Κεφαλονιάς να καταψηφίσει την κατάπτυστη απόφαση της Σχολικής Επιτροπής και να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του απέναντι στα συνδικάτα των εκπαιδευτικών.
O   ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                   Η   ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΤΙΜΕΡΤΖΟΓΛΟΥ                                      ΝΤΙΑΝΑ ΛΙΑΚΟΥ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π. Ε. 
         ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ                                                    Μαρούσι 16 – 1 – 2017
 Ταχ. Δ/νση: Κηφισιάς 211                                                Αρ. Πρ. : 35
 Τ.Κ.  15124 Μαρούσι
 Τηλ. : 210 8020697
Fax :  210 8028620
  Πληροφορίες: κος Πολυχρονιάδης Δ. (6945394406)                                                                  
Δικτυακός τόπος: http//: www.syllogosekpaideutikonpeamarousiou.gr     

Θέμα: «Ψήφισμα-καταγγελία της απόφασης της Σχ.Επιτροπής Β’Βάθμιας  Δήμου Κεφαλονιάς»
Το Δ. Σ. του Συλ. Εκπ/κών Π. Ε. Αμαρουσίου  καταδικάζει απερίφραστα την απόφαση 59/25-11-2016 της Σχολικής Επιτροπής Β΄Βάθμιας του Δήμου Κεφαλονιάς, που απαγορεύει τη μόνιμη στέγαση των ΕΛΜΕ και των ΣΕΠΕ σε σχολικά κτίρια, καταστρατηγεί ακόμη και την υφισταμένη κουτσουρεμένη εργατική νομοθεσία και οδηγεί σε «ντε φάκτο» δίωξη του δικαιώματος των εκπαιδευτικών να συνδικαλίζονται.
Η Σχολική Επιτροπή, με ευθύνη της Δημοτικής Αρχής (Ν.Δ.), σκόπιμα και συνειδητά, δεν τοποθετήθηκε με βάση την υποχρέωση που είχε από το συνδικαλιστικό Νόμο 1264/1982 άρθ. 16 παρ. 5. Σύμφωνα, λοιπόν, ακόμη και με την κουτσουρεμένη υφιστάμενη εργατική νομοθεσία «ο εργοδότης … έχει υποχρέωση να διαθέτει στη συνδικαλιστική οργάνωση κατάλληλο χώρο για γραφείο στον τόπο εργασίας …»
Η απόφαση αυτή επιπλέον, θέτει ως όρο για την όποια περιοδική χρήση των σχολείων από τους φορείς το να εναρμονίζεται το περιεχόμενο της χρήσης με «δημιουργικές δραστηριότητες»!!!  Η απόφαση αυτή ουσιαστικά αναπαράγει πρακτικές και αντιλήψεις αποκλεισμού των ΕΛΜΕ και όλων των ΣΕΠΕ από τα σχολεία τόσο όσο αφορά τη στέγασή τους όσο και όσον αφορά τη γενικότερη δράση τους.
Το Δ. Σ. θεωρεί την απόφαση αυτή αντιδραστική και επικίνδυνη και θεωρεί ότι κινείται στο πλαίσιο μιας πολιτικής που επιδιώκει την συρρίκνωση έως και εξαφάνιση των συνδικαλιστικών κατακτήσεων και δικαιωμάτων. Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στην ΕΛΜΕ Κεφαλονιάς – Ιθάκης απέναντι στην επίθεση που δέχεται, θεωρώντας την ως επίθεση ενάντια στο συνδικαλιστικό κίνημα. 
Η δράση των σωματείων των εκπαιδευτικών μέσα στα σχολεία είναι αδιαπραγμάτευτη. Ο κλάδος θα υπερασπιστεί το δικαίωμα στη συνδικαλιστική λειτουργία και δράση. Καλούμε το Δημοτικό Συμβούλιο Κεφαλονιάς να καταψηφίσει την κατάπτυστη απόφαση της Σχολικής Επιτροπής και να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του απέναντι στα συνδικάτα των εκπαιδευτικών.





spe-ploumpidis.blogspot .com                       
Παρασκευή, 13 Ιανουαρίου 2017
Ψήφισμα 
του συλλόγου
Το ΔΣ του συλλόγου Κερατσινίου Περάματος 'Ν Πλουμπίδης' καταδικάζει απερίφραστα την απόφαση 59/25-11-2016 της Σχολικής Επιτροπής Β΄Βάθμιας του Δήμου Κεφαλονιάς, με την οποία απαγορεύεται η μόνιμη στέγαση των ΕΛΜΕ και των ΣΕΠΕ σε σχολικά κτίρια, ενώ  ορίζει ότι η όποια περιοδική χρήση των σχολείων από τους φορείς θα πρέπει  να εναρμονίζεται  με «δημιουργικές δραστηριότητες»! 
Τέτοιες αποφάσεις καταστρατηγούν την εργατική νομοθεσία και επιδιώκουν την άρση του δικαιώματος των εκπαιδευτικών να συνδικαλίζονται.
Η αντιδραστική αυτή απόφαση ουσιαστικά αναπαράγει πρακτικές και αντιλήψεις αποκλεισμού των ΕΛΜΕ και των ΣΕΠΕ από τα σχολεία όσον αφορά στη στέγαση  και στη γενικότερη δράση τους, και βρίσκεται σε πλήρη εναρμόνιση με τις μνημονιακές θέσεις που επιδιώκουν περαιτέρω συρρίκνωση των εργασιακών κατακτήσεων.
Η δράση των σωματείων των εκπαιδευτικών μέσα στα σχολεία είναι αδιαπραγμάτευτη. Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στην ΕΛΜΕ ΚΙ, θεωρώντας την επίθεση απέναντι στο συνδικαλιστικό κίνημα. 
Καλούμε το Δημοτικό Συμβούλιο Κεφαλονιάς να καταψηφίσει την  απόφαση της Σχολικής Επιτροπής και να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του απέναντι στα συνδικάτα των εκπαιδευτικών.


Α′ ΣΥΛΛΟΓΟΣ  ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. ΠΕΙΡΑΙΑ
“ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ”
ΤΖΑΒΕΛΛΑ ΚΑΙ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ 1  , ΠΕΙΡΑΙΑΣ 18533
                      e-mail: info@rigasfereospeiraias.gr      http://www.rfp.gr



ΠΕΙΡΑΙΑΣ  13/1/2017, Α.Π: 7   
      
ΠΡΟΣ: ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ
Θέμα: Ψήφισμα καταδίκης της απόφασης της Σχολικής Επιτροπής Β'βάθμιας Δήμου Κεφαλονιάς

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,
Το ΔΣ του Α΄ Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Πειραιά «Ρήγας Φεραίος» καταδικάζει απερίφραστα την απόφαση 59/25-11-2016 της Σχολικής Επιτροπής Β’Βάθμιας του Δήμου Κεφαλονιάς, που απαγορεύει τη μόνιμη στέγαση των ΕΛΜΕ και των Συλλόγων Εκπαιδευτικών Π.Ε. σε σχολικά κτίρια, καταστρατηγεί ακόμη και την υφισταμένη εργατική νομοθεσία και οδηγεί σε «ντε φάκτο» δίωξη του δικαιώματος των εκπαιδευτικών να συνδικαλίζονται. Η απόφαση αυτή θέτει επιπλέον ως όρο για την όποια περιοδική χρήση των σχολείων από τους φορείς το να εναρμονίζεται το περιεχόμενο της χρήσης με «δημιουργικές δραστηριότητες»!!! Η απόφαση αυτή εκφράζει πρακτικές και αντιλήψεις αποκλεισμού των ΕΛΜΕ και όλων των Συλλόγων Εκπαιδευτικών από τα σχολεία, τόσο όσον αφορά τη στέγασή τους όσο και όσον αφορά τη γενικότερη δράση τους.
Θεωρούμε την απόφαση αυτή αντιδραστική και επικίνδυνη γιατί κινείται στο πλαίσιο μιας πολιτικής συρρίκνωσης και περιορισμού των συνδικαλιστικών κατακτήσεων και δικαιωμάτων. Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στην ΕΛΜΕ Κεφαλονιάς-Ιθάκης απέναντι στην επίθεση που δέχεται με αυτή την απόφαση, θεωρώντας την ως επίθεση ενάντια στο συνδικαλιστικό κίνημα. 
Η δράση των σωματείων των εκπαιδευτικών μέσα στα σχολεία είναι αδιαπραγμάτευτη. Ο κλάδος θα υπερασπιστεί το δικαίωμα στη συνδικαλιστική λειτουργία και δράση. Καλούμε το Δημοτικό Συμβούλιο Κεφαλονιάς να καταψηφίσει την κατάπτυστη απόφαση της Σχολικής Επιτροπής και να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του απέναντι στα συνδικάτα των εκπαιδευτικών.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ




ΜΑΡΙΟΣ
ΧΑΔΟΥΛΗΣ ΓΙΑ ΤΟ  Δ.Σ.

Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ




ΣΩΤΗΡΗΣ 
ΚΑΡΛΗΣ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠ/ΚΩΝ Π.Ε. ΗΜΑΘΙΑΣ: 
Καταδικάζουμε απερίφραστα την απόφαση 59/25-11-2016 της Σχολικής Επιτροπής Β΄θμιας του Δήμου Κεφαλλονιάς, που απαγορεύει τη μόνιμη στέγαση των ΕΛΜΕ και των ΣΕΠΕ σε σχολικά κτίρια.
Το ΔΣ του Συλλόγου Εκπ/κών Π.Ε Ημαθίας καταδικάζει απερίφραστα την απόφαση 59/25-11-2016 της Σχολικής Επιτροπής Β΄Βάθμιας του Δήμου Κεφαλλονιάς, που απαγορεύει τη μόνιμη στέγαση των ΕΛΜΕ και των ΣΕΠΕ σε σχολικά κτίρια, καταστρατηγεί ακόμη και την υφισταμένη κουτσουρεμένη εργατική νομοθεσία και οδηγεί σε «ντε φάκτο» δίωξη του δικαιώματος των εκπαιδευτικών να συνδικαλίζονται.
Η απόφαση αυτή επιπλέον, θέτει ως όρο για την όποια περιοδική χρήση των σχολείων από τους φορείς το να εναρμονίζεται το περιεχόμενο της χρήσης με «δημιουργικές δραστηριότητες»!!! Η απόφαση αυτή ουσιαστικά αναπαράγει πρακτικές και αντιλήψεις αποκλεισμού των ΕΛΜΕ και όλων των ΣΕΠΕ από τα σχολεία τόσο όσο αφορά τη στέγασή τους όσο και όσον αφορά τη γενικότερη δράση τους.
Το ΔΣ του Συλλόγου Εκπ/κών Π.Ε. Ημαθίας θεωρεί την απόφαση αυτή αντιδραστική και επικίνδυνη που κινείται στο πλαίσιο μιας πολιτικής που επιδιώκει την συρρίκνωση έως και εξαφάνιση των συνδικαλιστικών κατακτήσεων και δικαιωμάτων. Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στην ΕΛΜΕ Κεφαλλονιάς – Ιθάκης απέναντι στην επίθεση που δέχεται, θεωρώντας την ως επίθεση ενάντια στο συνδικαλιστικό κίνημα.
Η δράση των σωματείων των εκπαιδευτικών μέσα στα σχολεία είναι αδιαπραγμάτευτη. Ο κλάδος θα υπερασπιστεί το δικαίωμα στη συνδικαλιστική λειτουργία και δράση. Καλούμε το Δημοτικό Συμβούλιο Κεφαλλονιάς να καταψηφίσει την απόφαση της Σχολικής Επιτροπής και να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του απέναντι στα συνδικάτα των εκπαιδευτικών.



ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ          
ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΛΗΜΝΟΥ       «ΑΡΓΥΡΙΟΣ ΜΟΣΧΙΔΗΣ»
ΤΗΛ:6938180514-2254022559
81400 Μύρινα Λήμνου

sepelimnou@gmail.com