Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2017

ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΠΡΟΣΦΥΓΟΠΟΥΛΑ ΣΤΟ ΠΕΡΑΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΝΕΟΝΑΖΙΣΤΙΚΗ ΣΥΜΜΟΡΙΑ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ




Δελτίο Τύπου

Η νεοναζιστική Χρυσή Αυγή ξαναχτύπησε! Αυτή την φορά στόχο της φασιστικής επίθεσης απετέλεσε το Α΄ Δημοτικό Σχολείο Νέου Ικονίου στο Πέραμα και η συμμετοχή σε αυτό 25 προσφυγόπουλων να φοιτήσουν στο συγκεκριμένο συγκρότημα.

Νεοναζιστική ομάδα εφόδου με επικεφαλής τον υπόδικο Γιάννη Λαγό πραγματοποίησε εισβολή στο σχολείο την ώρα που συνεδρίαζε ο Σύλλογος Γονέων και οι εκπαιδευτικοί μετατρέποντας τον χώρο του σχολείου σε αρένα πολιτικής και τραμπουκικής επίθεσης με σκοπό την αποβολή και απομάκρυνση των προσφυγόπουλων!!!
Η φασιστική αυτή εισβολή και επιδρομή με επικεφαλής το πρωτοπαλίκαρο της Χρυσαυγίτικης συμμορίας που φέρεται ως οργανωτής των ταγμάτων εφόδου στην Β΄ Πειραιά και των επιθέσεων ενάντια στο ΠΑΜΕ στο Πέραμα, ενάντια των μεταναστών στην ιχθυόσκαλα με αποκορύφωμα την δολοφονία του αντιφασίστα Παύλου Φύσσα, δείχνει ότι το νεοναζιστικό μόρφωμα εξακολουθεί να παίζει το επικίνδυνο παιχνίδι της ξενοφοβίας, του ρατσισμού στοχοποιώντας τους πρόσφυγες, τα παιδιά τους και την συμμετοχή αυτών στο δημόσιο σύστημα εκπαίδευσης της χώρας μας.
Το εργατικό και συνδικαλιστικό κίνημα πρέπει να κόψει κάθε διάδρομο και πρόσβαση της Χρυσαυγίτικης συμμορίας με τους δεσμούς και τους θεσμούς της εκπαίδευσης. Να αποκόψουν τους Χρυσαυγίτες και την φασιστική προπαγάνδα τους που δηλητηριάζουν την ελληνική κοινωνία με τα εμετικά συνθήματα και την άθλια προπαγάνδα τους.
Το εργατικό, συνδικαλιστικό και αντιφασιστικό κίνημα πρέπει να εντείνει την επαγρύπνηση και την δράση του, να ξεκόψει ακόμα πιο αποφασιστικά το νεοναζιστικό μόρφωμα από τις λαϊκές γειτονιές και συνοικίες, να τους απομονώσει και να τους περιθωριοποιήσει από κάθε λαϊκό και κοινωνικό έρεισμα.
Η κυβέρνηση, τα συστημικά πολιτικά κόμματα και το μεγάλο κεφάλαιο έχουν τις δικές τους ευθύνες για την εμφάνιση και ανάπτυξη του νεοναζισμού στην χώρα μας και την εγκληματική του δράση!!
Η κυβέρνηση οφείλει άμεσα να πάρει όλα εκείνα τα μέτρα για να ολοκληρωθεί η δικαστική διαδικασία της δίκης και καταδίκης της δολοφονικής οργάνωσης.
Η ΠΕΝΕΝ καλεί τα εργατικά σωματεία να καταδικάσουν την φασιστική εισβολή στο σχολείο του Περάματος και να ορθώσουν τοίχο προστασίας για τους πρόσφυγες και τα παιδιά τους οι οποίοι πρέπει να έχουν τα ίδια δικαιώματα με τους εργαζόμενους της χώρας μας στην μόρφωση, στην εκπαίδευση, στην υγεία, να καταργηθούν επιτέλους τα στρατόπεδα συγκέντρωσης!
Η προσπάθεια των Χρυσαυγιτών να αποβάλουν, να ματαιώσουν και να εξοστρακίσουν τα προσφυγόπουλα από το δημόσιο σύστημα εκπαίδευσης δεν θα περάσει!

Με εντολή Διοίκησης
Ο Πρόεδρος                                                                 Ο Γεν. Γραμματέας
Νταλακογεώργος Αντώνης                                            Κροκίδης Νικόλαος