Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2017

Σχετικά με επιστροφή φ/φου της αίτησης του Προέδρου για συνδικαλιστική άδεια με αποδεικτικό επίδοσης

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ          Αργοστόλι   18/01/2017
 ΔΗΜΟΥ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ   
      
Ο σύλλογος Δημοτικών Υπαλλήλων  Δήμου Κεφαλονιάς σε τακτική συνεδρίαση του την Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2017 στο χώρο του Εργατικού  Κέντρου  και συζήτησε  το θέμα της επιστροφής φ/φου αίτησης του Προέδρου  Ιωάννη Μικελάτου για χορήγηση συνδικαλιστικής άδειας με αποδεικτικό επίδοσης και ομόφωνα  αποφάσισε τα παρακάτω: 

Με έκπληξη  ενημερωθήκαμε  ότι την Παρασκευή 13/Ιανουαρίου , ημέρα που επέστρεψε μετά από άδεια συμπεριλαμβανομένης και της συνδικαλιστικής που δικαιούται ως πρόεδρος του συλλόγου μας ο Γιάννης Μικελάτος , του επιδόθηκε με αποδεικτικό  επίδοσης  από την διοίκηση του Δήμου φάκελος  ,ο οποίος περιείχε  αντίγραφο της αίτησης του για την  συνδικαλιστική άδεια ,πάνω στο οποίο αναγράφεται από την Γενική Γραμματέα του Δήμου η επισήμανση , για βεβαίωση ότι ο σύλλογος είναι μέλος της ΠΟΕ-ΟΤΑ καθώς και σημείωμα από τις συνέπειες  σε αρνητική περίπτωση
Καταγγέλλουμε την Ταπεινωτική Προσβλητική συμπεριφορά της διοίκησης προς τον εκλεγμένο εκπρόσωπο των εργαζομένων ,που δεν μπήκε καν στον κόπο να στείλει  έγγραφο  στο σύλλογο και να ζητά να ενημερωθεί αν είναι μέλος της ΠΟΕ -ΟΤΑ ή όχι , αλλά επέστρεψε με αυτόν τον απαξιωτικό αντιθεσμικό τρόπο  την αίτηση του ,με την έγκριση και την  υπογραφή της Γενικής Γραμματέας του Δήμου  . Για μια ακόμη φορά επισημαίνουμε ότι ο σύλλογος είναι συνδικαλιστικός φορέας και όχι υπηρεσία του Δήμου για να προσκομίζει δικαιολογητικά ,  που η ίδια η υπηρεσία υποχρεούται  να διαπιστώσει  .                                      Δεν δεχόμαστε ΕΝΤΟΛΕΣ !!!       ΔΕΝ ΕΚΒΙΑΖΟΜΑΣΤΕ !!! και κυρίως   ΔΕΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΟΥΜΑΣΤΕ !!!                                                  Καταδικάζουμε  την  αντιφατική και αλαζονική  στάση της  διοίκησης του Δήμου που  ενώ ζητά από Εμάς την τήρηση της Νομιμότητας ,η ίδια είναι αυτή που παραβιάζει τους όρους της συλλογικής σύμβασης που  επικαλείται ,   αφειδώς δε   την εφαρμόζει σε βάρος των εργαζομένων , αφού ακόμη εκκρεμεί η χορήγηση γάλατος για τα έτη 2012 -2013- 2014 και το ήμισυ του 2015   καθώς και των ειδών ατομικής προστασίας που  διατίθενται πλημμελώς και  σποραδικώς .                                                                                  Δηλώνουμε ότι θα σταθούμε στο πλευρό των συναδέλφων μας θα διεκδικήσουμε από κοινού και με κάθε τρόπο τα κεκτημένα δικαιώματα  της συλλογικής σύμβασης ,που οι εργαζόμενοι στερήθηκαν εξ αιτίας της διοίκησης τα προηγούμενα χρόνια .  Οι συνδικαλιστικές άδειες απορρέουν από το Ν1264/ 1982  που αποτελεί κατάκτηση του συνδικαλιστικού κινήματος και καμιά σχέση δεν έχει αν ο σύλλογος μας είναι μέλος ή όχι της ΠΟΕ-ΟΤΑ.                                           Ενημερώνουμε  τους συναδέλφους μας  και  τους λοιπούς ενδιαφερόμενους  ότι ο σύλλογος μας  , είναι μέλος της ΠΟΕ- ΟΤΑ με   αριθμό μητρώου μέλους  46 .                                                                  Καλούμε τους συναδέλφους να πλαισιώσουν το σύλλογο  και να παλέψουν για την  τήρηση όλων των κανόνων υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους εργασίας, την κανονική παροχή όλων των Μέσων Ατομικής Προστασίας και του γάλακτος  σ’ όσους τα δικαιούνται από την Δημοτική Αρχή .
       Ο  ΠΡΟΕΔΡΟΣ                            Η ΓΕΝΙΚΗ  ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ 

        Ιωάννης  Μικελάτος                          Σταματούλα   Τσιμάρα