Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2017

Παράταση σύμβασης φωτοβολταϊκών, Ορθογραφία!



12 ΙΑΝ 2017

Υπάρχουν περίπου 42.000 στέγες στην Ελλάδα με εγκατεστημένο διασυνδεδεμένο φωτοβολταϊκό σύστημα και ενταγμένες στο Ειδικό πρόγραμμα «Φ/Β σε στέγες κτηρίων» από το 2009 έως και σήμερα.

Από τον Απρίλιο του 2014 πολλοί ιδιοκτήτες είδαν δυστυχώς μια μονομερή μείωση της προσφερόμενης τιμής πώλησης, βάσει του νόμου 4254/2014, που σε πάρα πολλούς έγινε αντιληπτή στους επόμενους εκκαθαριστικούς λογαριασμούς και η οποία ισχύει από τότε για όλους όσους συνδέθηκαν στο δίκτυο από την 1η Ιουλίου 2011 και έπειτα.
Ταυτόχρονα όμως, για όσα συστήματα έχουν υποστεί μείωση ταρίφας, ο ίδιος νόμος αναφέρει χαρακτηριστικά ότι παρατείνονται σύμβαση πώλησης και συμψηφισμού κατά 7 έτη! Δηλαδή, από 25 έτη τα συμβόλαια επεκτείνονται στα 32!

Λόγω άγνοιας ή ελλιπούς ενημέρωσης των ιδιοκτητών οικιακών φωτοβολταϊκών, αυτή η σημαντική παράμετρος (και όχι μόνο) είναι άγνωστη στους περισσότερους και για αυτόν τον λόγο η τεχνική εταιρεία Ionian Eco, πήρε την πρωτοβουλία υπευθύνως να ενημερώσει σχετικώς. Ούτε ένας από τους ιδιοκτήτες φωτοβολταϊκών που συζήτησα γνώριζε τη διάταξη,  και αυτός είναι  ο λόγος που με ώθησε να την θέσω δημοσίως.
Τελειώνοντας, θα ήθελα να στηλιτεύσω για ακόμα μία φορά, το τραγελαφικό που παρατηρώ σε δελτία τύπου φορέων (ακόμα και δημοσίων) και αφορά στην απαράδεκτη ορθογραφία, στην κατακρεούργηση της Ελληνικής γλώσσας!!
ΠΟΤΈ  τελειώνουν τα ρήματα της παθητικής φωνής  σε ε !!!! Μα ΠΟΤΕ!! ΠΑΝΤΑ σε αι.
Τάσσεται κάποιος, δεν τάσετε !!!!!!!!!!!!!!!!
Μπορώ να συγχωρήσω το ένα σίγμα στο τάσσομαι, ή το ένα λάμδα στο βάλλεται, αν και δεν το συγχωρώ, όμως ΔΕΝ γράφεις Δημοσίως ΤΟΣΟ ανορθόγραφα. Αν δεν μπορείς, δώσε σε κάποιον Φιλόλογο το κείμενό σου να το διορθώσει πριν το δημοσιεύσεις.!!!!  Άσε που διόλου απίθανο, αύριο – μεθαύριο, όλοι αυτοί να έρθουν και να δηλώσουν πως έρχονται να σε σώσουν, έρχονται να γίνουν εκπρόσωποί σου …………….., εκεί έχουμε καταντήσει!!

Κωνσταντίνος Πρέντζας
Ηλεκτρολόγος Μηχανικός Τ.Ε.