Παρασκευή 7 Απριλίου 2017

Τι θα γίνει με τα σκουπίδια στον Καραβόμυλο;

Σ' ένα μεγάλο σκουπιδότοπο έχει μετατραπεί ο Καραβόμυλος! Στο παραλιακό, στο κεντρικό αλλά και  σε εσωτερικούς δρόμους του χωριού, η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο!!! Χόρτα, στρώματα, έπιπλα από ανακαινίσεις ενοικιαζομένων δωματίων, ακόμα και τζάμια, παρατημένα στις άκρες των δρόμων,  συνιστούν ένα σκηνικό απαράδεκτο και συνάμα επικίνδυνο για τους κατοίκους.
Κάποιοι κάτοικοι, γνωρίζοντας πως δεν θα έχουν συνέπειες, αφήνουν τα σκουπίδια τους, όπου αυτοί θέλουν, χωρίς καμία προσυνεννόηση με την υπηρεσία καθαριότητας του Δήμου, με αποτέλεσμα, το σκηνικό που περιγράψαμε παραπάνω!! Παρά τις φιλότιμες προσπάθειες, των εργατών καθαριότητας, η κατάσταση.."έχει ξεφύγει" πλέον!!! Βέβαια, υπάρχουν και αυτοί, που φροντίζουν να απομακρύνουν τα σκουπίδια τους με ίδια μέσα, όταν ολοκληρώσουν τις εργασίες, προετοιμασίας ή ανακαίνισης των επιχειρήσεών τους,  Η πλειοψηφία όμως, πράττει το εντελώς αντίθετο!! Πιστεύουμε πως αν δεν παρθούν τολμηρές αποφάσεις, από τη μεριά της Δημοτικής Αρχής, το απαράδεκτο αυτό φαινόμενο, θα συνεχιστεί και τους επόμενους μήνες... όπως έγινε πέρυσι το καλοκαίρι, που ήταν τα ξερόχορτα πάνω στα πεζοδρόμια, σχεδόν όλη τη τουριστική περίοδο!!! Ένα άλλο θέμα που δεν αντιμετωπίζεται από τον Δήμο, ( τις προηγούμενες χρονιές το έκανε ), είναι ο καθαρισμός των δρόμων,  στις άκρες τους, από βάτα, ξερόχορτα, σκίνα κλπ. Χτες, συγκεκριμένα, ιδιώτες που δραστηριοποιούνται στην ενοικίαση τουριστικών ακινήτων, με δικά τους έξοδα, καθάρισαν δρόμους που οδηγούν, σε τέτοια καταλύματα!! Όμως ο καθαρισμός των δρόμων αυτών, πρέπει να γίνεται υπεύθυνα και από αυτούς που έχουν καθήκον να το κάνουν, διότι, εκτός από τα βάτα και λοιπά, υπάρχουν στροφές και σημεία τέτοια, που χρειάζονται ιδιαίτερης φροντίδας, για την αποφυγή ατυχημάτων!
Θεωρούμε πως άμεσα, πρέπει να δράσει ο Δήμος και για τα σκουπίδια και για τον καθαρισμό όλων των δρόμων , που οδηγούν σε τουριστικά καταλύματα!  Επιτέλους οι υπεύθυνοι..."αν θέλουν ομελέτα...ας σπάσουν αβγά" Δεν γίνεται διαφορετικά!!! Το χωριό πρέπει να καθαρίσει και να παραμείνει καθαρό!!! Να ορίσει ο Δήμος, ημέρα που θα μπορούν οι κάτοικοι να βγάζουν   βαριά πράγματα, χόρτα κλπ  και  με φορτηγά του Δήμου να μεταφέρονται στη νόμιμη χωματερή.  Όποιος δεν συμμορφώνεται, να υφίσταται  τις κυρώσεις που ο οργανισμός καθαριότητας του Δήμου περιγράφει.
Τάσος Καβαλλιεράτος.