Σάββατο 29 Απριλίου 2017

«Επίσκεψη του κυβερνήτη του πλοίου HMS DARING, D32 στην Κεφαλονιά»


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ

Στα πλαίσια της προγραμματισμένης επίσημης επίσκεψης του κυβερνήτη του πλοίου HMS DARING, D32, του Βρετανικού Βασιλικού Πολεμικού Ναυτικού θα πραγματοποιηθεί τις 2/5/2017 στο Αργοστόλι, συνέντευξη τύπου αλλά και παρουσίαση οπτικοακουστικού υλικού με την επιμέλεια του συλλόγου «Ριφόρτσο» στο ισόγειο του θεάτρου Κέφαλος ώρα 10.30 το πρωί.

Θα ακολουθήσει παραδοσιακό κέρασμα των επισκεπτών, από το Λύκειο Ελληνίδων καθώς και κατάθεση στεφάνων, στην μαρμάρινη επιγραφή στο περίβολο της Παναγίας Ρακαντζή, πλησίον της Ιεράς Μητροπόλεως Κεφαλληνίας.
Σύμφωνα με την Βρετανική Πρεσβεία στην Αθήνα: Το πλοίο HMS DARING, D32, αποτελεί τη ναυαρχίδα του Τύπου-45 αντιτορπιλικού του Βρετανικού Βασιλικού Πολεμικού Ναυτικού (Type 45 destroyer). Το πλήρωμά του, αυτή τη στιγμή, ανέρχεται περίπου σε 250 άτομα, συμπεριλαμβανομένων ατόμων από την αεροπορία και ομάδας Πεζοναυτών των Βρετανικών Ενόπλων Δυνάμεων, και συνιστά μια υψηλού επιπέδου μονάδα αεράμυνας, ικανή να φέρει εις πέρας μεγάλο εύρος αποστολών. Αυτή τη στιγμή το πλοίο πλησιάζει στο τέλος μιας εννεάμηνης περιόδου αποστολής κυρίως στην περιοχή της Μέσης Ανατολής. Έχοντας επισκεφθεί τα λιμάνια της Βάρνας και της Κωνστάντας, στη Μαύρη Θάλασσα, το DARING τώρα διασχίζει τη Μεσόγειο, επιστρέφοντας στον λιμένα νηολόγησής του, στο Portsmouth της Βρετανίας.
            Το HMS DARING  εντάχθηκε στο Βασιλικό Ναυτικό 2009, και αυτή θα είναι η πρώτη φορά που το συγκεκριμένο πλοίο θα έχει την ευκαιρία να επισκεφθεί το νησί της Κεφαλονιάς. Ένα προηγούμενο μοντέλο HMS DARING, το D05, ήταν το πρώτο πλοίο που έφτασε στο νησί μετά τον καταστροφικό σεισμό του Αυγούστου 1953.
            Η επίσκεψη του HMS DARING στην Κεφαλονιά λαμβάνει χώρα προκειμένου να αποταθεί φόρος τιμής στη μνήμη των ναυτών για την πολύτιμη προσφορά τους, την επαύριο του σεισμού, και να κατατεθεί στεφάνι προς τιμήν τους. Επιθυμούμε, ακόμα, να ενισχύσουμε τους ιστορικούς και αδιάλειπτους δεσμούς που συνδέουν το HMS DARING με το νησί της Κεφαλονιάς.



ΑΠΟ ΤΗΝ Π.Ε. ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ