Τρίτη 20 Ιουνίου 2017

Συνάντηση του Δ.Σ. του ΝΑΟΚ με τον Περιφερειάρχη για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Όμιλος

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                       
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ                                              
ΑΛΥΚΕΣ ΠΟΤΑΜΟΥ        Κέρκυρα, 20-6-2017
Τηλ.: 26613.61572
email: press@pin.gov.gr     
  
        ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Συνάντηση του Δ.Σ. του ΝΑΟΚ με τον Περιφερειάρχη
για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Όμιλος
Το ΤΑΙΠΕΔ δεν τήρησε τις δεσμεύσεις του, βοήθεια
από τον Περιφερειάρχη, σύσκεψη για εξεύρεση λύσεων   




Τον Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων Θεόδωρο Γαλιατσάτο επισκέφθηκαν σήμερα ο πρόεδρος Τηλέμαχος Γαβαλάς και τα μέλη του Δ.Σ. του ΝΑΟΚ, προκειμένου να ζητήσουν τη στήριξή του και την ενεργή βοήθειά του στα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Όμιλος, κυρίως από την εμπλοκή του ΤΑΙΠΕΔ στη λειτουργία των εγκαταστάσεών του.


Ο κ. Γαβαλάς ενημέρωσε ότι ο ΝΑΟΚ λειτουργεί έξι αθλητικά τμήματα, συμμετέχει ανελλιπώς στα πρωταθλήματα και πραγματοποιεί αποστολές με δυσβάστακτο κόστος. “Καλύπτουμε τις υποχρεώσεις μας με την ψυχή στο στόμα”, είπε χαρακτηριστικά και υπογράμμισε ότι η ασφυκτική οικονομική κατάσταση από την μια πλευρά και οι διαρκείς πιέσεις του ΤΑΙΠΕΔ, δια του ΟΛΚΕ, έχουν φτάσει την κατάσταση στον Όμιλο προ αδιεξόδου.

Οι άνθρωποι του ΝΑΟΚ ζητούν άμεσες λύσεις και βοήθεια κι όπως δήλωσαν “να ανοίξουμε όλοι τα χαρτιά μας, να δούμε θέλουμε τον ΝΑΟΚ ή όχι”, εξηγώντας στον Περιφερειάρχη ότι έχουν πάρει υποσχέσεις από το ΤΑΙΠΕΔ (επί προεδρίας Πιτσιόρλα) και από το Υπουργείο Ναυτιλίας, ότι θα προχωρήσει άμεσα το θέμα παραχώρησης των εγκαταστάσεων – όπου ο ΝΑΟΚ - στο Δήμο Κέρκυρας. “Περιμένουμε επί μήνες και δεν έχει γίνει τίποτα”, δήλωσαν.

“Να γίνει κατανοητό ότι ο ΝΑΟΚ αυτή τη στιγμή είναι η τελευταία λαϊκή πλαζ στην πόλη, μετά την λειτουργία του Μον Ρεπό από ιδιώτη” είπε ο κ. Παυλογιάννης, εξηγώντας ότι από τις λειτουργίες αυτές καλύπτονται τα 80% των εξόδων του ομίλου.

“Γνωρίζω πολύ καλά το ρόλο του ΤΑΙΠΕΔ” δήλωσε ο Περιφερειάρχης Θ. Γαλιατσάτος, θέτοντας εαυτόν στη διάθεση του ΝΑΟΚ, ώστε να υπάρξει άμεση εξέλιξη για τα θέματα που βρίσκονται σε εκκρεμότητα κι απασχολούν το Δ.Σ. Τόνισε ότι το θέμα είναι εξαιρετικά σύνθετο καθώς θα χρειαστεί συναίνεση ΤΑΙΠΕΔ, Υπ. Οικονομικών κλπ για να αποδοθούν οι εγκαταστάσεις στο Δήμο Κέρκυρας κι εν συνεχεία, με προγραμματική σύμβαση, στο ΝΑΟΚ για τη λειτουργία τους. Σε κάθε περίπτωση ο Περιφερειάρχης δήλωσε ότι κατανοεί το μέγεθος του προβλήματος και την αναγκαιότητα εξεύρεσης λύσης ώστε να ξεκαθαριστεί η κατάσταση αβεβαιότητας που επικρατεί.

Τέλος ο κ. Γαλιατσάτος απάντησε θετικά στο αίτημα του Ομίλου για την πραγματοποίηση σύσκεψης, με τη συμμετοχή όλων των εμπλεκόμενων και την αποστολή επιστολής προς το ΤΑΙΠΕΔ και το Υπουργείο Οικονομικών. “Είμαι στη διάθεσή σας για κάθε βοήθεια”, είπε, “κι ως προς τη σύσκεψη, αφού ενημερώσουμε πρώτα το Δήμαρχο Κέρκυρας ώστε να προχωρήσουμε μαζί, κι ως προς την σύνταξη επιστολής”.