Τρίτη 20 Ιουνίου 2017

«Μόνιμη και σταθερή εργασία με πλήρης δικαιώματα για όλους»

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ        Αργοστόλι 20/06/2017

 ΔΗΜΟΥ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ   



Ο σύλλογος Δημοτικών Υπαλλήλων  Δήμου Κεφαλονιάς σε  έκτακτη συνεδρίαση του την  Δευτέρα  19  Ιουνίου , συζήτησε το θέμα της συμπαράστασης στους  συναδέλφους συμβασιούχους και κατά πλειοψηφία αποφάσισε  την έκδοση ψηφίσματος  όπως παρακάτω  :

             «Μόνιμη και σταθερή εργασία με πλήρης δικαιώματα για όλους»



Το Διοικητικό Συμβούλιο του συλλόγου Δημοτικών Υπαλλήλων Κεφαλονιάς  ρητά και κατηγορηματικά αναγνωρίζει  και επισημαίνει το μεγάλο έργο που επιτελούν οι  συνάδελφοι συμβασιούχοι,  αφού αποδεικνύεται  τα αυτονόητα και αυταπόδεικτα ότι δηλαδή  καλύπτουν  πάγιες και διαρκείς ανάγκες,  ότι  πρέπει να σταματήσει ο εμπαιγμός και η κοροϊδία που δέχονται από όλες τις κυβερνήσεις τα τελευταία χρόνια και καταγγέλλει  την υποκριτική στάση της πλειοψηφίας της ΚΕΔΕ.   
Στον Δήμο μας εργάζονται στον τομέα κυρίως  της Καθαριότητας είκοσι ένας (21) εργαζόμενοι με συμβάσεις Ιδιωτικού Δικαίου Ορισμένου Χρόνου που παρατάθηκαν διαδοχικά έως τις 31/12/2017 .Οι εν λόγω εργαζόμενοι δεν ήρθαν στον Δήμο μέσα από αδιαφανείς διαδικασίες, αλλά μέσα από τον δρόμο της μακροχρόνιας ανεργίας τους και διαδικασίες του ΑΣΕΠ. Εργάζονται στον ευαίσθητο τομέα της καθαριότητας και πολλές φορές κάτω από αντίξοες συνθήκες προσπαθούν να κρατήσουν την πόλη καθαρή. Καλύπτουν αποδεδειγμένα πάγιες και διαρκείς ανάγκες του Δήμου και εξυπηρετούν τις αυξημένες ανάγκες της κοινωνίας.
·         Εκφράζει τη συμπαράστασή του στους εργαζομένους των οποίων οι συμβάσεις έχουν παραταθεί μέχρι τις 31/12/2017, οι οποίοι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες, διασφαλίζοντας έτσι τον Δημόσιο και Κοινωνικό χαρακτήρα της Υπηρεσίας Καθαριότητας του Δήμου.
·         Απορρίπτει κάθε ενδεχόμενο απόλυσης εργαζομένου και θεωρεί ότι δεν μπορεί ούτε ως φήμη να διαχέεται το σενάριο επιστροφής χρημάτων για την παρασχεθείσα εργασία.

Απαιτεί από την Κυβέρνηση να λάβει όλες τις απαραίτητες νομοθετικές πρωτοβουλίες και να προχωρήσει σε μετατροπή των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου των συμβασιούχων στους τομείς της Καθαριότητας , Παιδικούς Σταθμούς, ΚΔΑΠ ΜΕΑ ,ΚΔΑΠ, Βοήθεια στο Σπίτι και σε όλες τις δομές χωρίς όρους και προϋποθέσεις, οι οποίοι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες, διασφαλίζοντας έτσι τον δημόσιο και κοινωνικό χαρακτήρα των Υπηρεσιών του Δήμου μας .

Ζητάμε  από το Δημοτικό Συμβούλιο να Αποφασίσει Θετικά  να ταχτεί στο πλευρό των εργαζομένων και να απαιτήσει  από την κυβέρνηση να προχωρήσει άμεσα σε νομοθετική ρύθμιση για την μετατροπή όλων των συμβάσεων ορισμένου χρόνου σε αορίστου χρόνου για όλους τους εργαζόμενους, σε όλες τις υπηρεσίες του Δήμου, που εξυπηρετούν τις ανάγκες της κοινωνίας και καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες και να προασπίσει  την μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους, ώστε να λήξουν παρόμοια φαινόμενα εργασιακής ομηρίας και αβεβαιότητας.  

         

           Ο  ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                               Η ΓΕΝΙΚΗ  ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

     Ιωάννης  Μικελάτος                                 Σταματούλα   Τσιμάρα