Παρασκευή, 16 Ιουνίου 2017

Φωτιά στο μηχανοστάσιο πλοίου ανοιχτά της Ρόδου


φώτο: Φίλιππος Φιλίππου

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται αυτή την ώρα ( 22.15 στις 15/6/17 ), δύο μίλια ανοιχτά του ενυδρείου Ρόδου, επιχείρηση διάσωσης του πληρώματος φορτηγού πλοίου στο μηχανοστάσιο του οποίου εκδηλώθηκε πυρκαγιά.Πρόκειται για το φορτηγό πλοίο MED STAR το οποίο μεταφέρει φορτηγά αυτοκίνητα .
Εκτός από το πλήρωμα, στο σκάφος επιβαίνει και ένας επιβάτης ως οδηγός φορτηγού οχήματος. Όλοι είναι καλά στην υγεία τους και αυτό που προέχει είναι να απομακρυνθούν με ασφάλεια χωρίς να κινδυνεύσουν και στη συνέχεια να γίνει διάσωση του πλοίου.
Για την υπόθεση που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη έχει ενημερωθεί το Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας αξιωματικοί του οποίου  σε συνεργασία με τους τοπικούς αξιωματικούς του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ρόδου συντονίζουν την επιχείρηση.
Στην επιχείρηση παίρνει μέρος από τις 10 το βράδυ και ελικόπτερο διάσωσης.
ώρα 22:39

Στο πλοίο εκτός από τους 20 που διασώθηκαν και θα μεταφερθούν σε λίγο στο λιμάνι της Ρόδου, επιβαίνουν ακόμα άλλα 12 άτομα, τα οποία μαζί με τον καπετάνιο του σκάφους, δίνουν ηρωϊκή μάχη προκειμένου να μπορέσουν να διασώσουν το πλοίο.

Όπως δήλωσε πριν από λίγο μιλώντας στη ΡΟΔΙΑΚΗ αξιωματικός του Λιμενικού σώματος, οι πάντες βρίσκονται σε ετοιμότητα έτσι ώστε αν χρειαστεί να εγκαταλείψουν άμεσα και με ασφάλεια το σκάφος και τα υπόλοιπα 12 άτομα.

00:00

Με μέριμνα του λιμενικού σώματος, τα 20 άτομα που διασώθηκαν μεταφέρονται σε ξενοδοχεία του νησιού μας ενώ τα υπόλοιπα 11 μαζίμε τον καπετάνιο του πλοίου παραμένουν προκειμένου να κατασβεσθεί πλήρως η φωτιά αλλά και να διασφαλιστεί η μη αναζωπύρωση της. 

Άμεσα αναμένεται να διενεργηθεί και έρευνα για τα ακριβή αίτια της πυρκαγιας. 

Ανώτεροι αξιωματικοί του λιμενικού, μιλώντας στην "Ροδιακή" ανέφεραν πως αύριο θα γνωρίζουν σίγουρα το αν θα ρυμουλκηθεί ή οχι το πλοίο στο λιμάνι της Ρόδου.

Η επίσημη ανακοίνωση του Υπουργείου 

"Σε εγκατάλειψη του φορτηγού οχηματαγωγού πλοίου «med star» σημαίας Κύπρου, στο οποίο εκδηλώθηκε πυρκαγιά υπό αδιευκρίνιστη αιτία σε μία από τις κύριες μηχανές ,προχωρούν οι 31 επιβαίνοντές του, δύο ναυτικά μίλια βορειοδυτικά της Ρόδου. Το πλοίο είχε αναχωρήσει με 29 άτομα πλήρωμα και ένα οδηγό από τη Ρόδο με προορισμό τη Σαντορίνη φορτωμένο με φορτηγά οχήματα. Στο σημείο όπου βρίσκεται το φλεγόμενο πλοίο σπεύδουν τρία πλωτά σκάφη του λιμενικού , τέσσερα παραπλέοντα πλοία και ελικόπτερο super puma της πολεμικής αεροπορίας."