Πέμπτη 15 Ιουνίου 2017

Ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων έκανε απολογισμό στους αποδήμους της Αττικής

                                                                             Φωτογραφία του Τάσος Γερασίμου Καβαλλιεράτος.

                                                                    Την Τετάρτη 7 Ιουνίου ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων κ. Θεόδωρος Γαλιατσάτος παρουσίασε στους απόδημους επτανησίους της Αττικής τον απολογισμό δράσης της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων και τον προγραμματισμό για την περίοδο 2017-2019 στο Πολιτιστικό Κέντρο της Αδελφότητας Κεφαλλήνων & Ιθακησίων Πειραιά.


Η Αδελφότητα, ως ένα σωματείο με πολυετή δράση και προσφορά και με κύριο σημείο αναφοράς τα Νησιά μας, χαιρέτισε την πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη να πραγματοποιήσει απολογισμό ενώπιον των αποδήμων επτανησίων της Αττικής, οι οποίοι ζούμε μακριά από τον τόπο μας, αλλά έχουμε έντονο ενδιαφέρον για τα νησιά μας.

Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης, ο Περιφερειάρχης ενημέρωσε για τα έργα που εκτελούνται και όσα έχουν προγραμματιστεί, την πορεία του ΕΣΠΑ 2014 – 2020 στα Ιόνια Νησιά, τις ιδιωτικές επενδύσεις, το κοινωνικό πρόγραμμα της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων και τις δομές που χρηματοδοτεί η ΠΙΝ, την πορεία της τουριστικής πολιτικής, τις δράσεις για την ενίσχυση του πρωτογενούς τομέα και των τοπικών προϊόντων και τις ενέργειες δημοσίων σχέσεων και συνεργασιών με στόχο την προβολή των νησιών μας και την στήριξη της τοπικής οικονομίας.
Ο κ. Γαλιατσάτος ενημέρωσε επίσης για τον προγραμματισμό Διεθνούς Συνεδρίου Αποδήμων Επτανησίων το 2018, με στόχο την στενή συνεργασία της ΠΙΝ με τους απόδημους των νησιών μας καθώς και τη δημιουργία Γραφείου Αποδήμων, για την καλύτερη ενημέρωση των αποδήμων και την προώθηση θεμάτων που τους αφορούν.
Στη συνέχεια τόσο ο Περιφερειάρχης όσο και ο Αντιπεριφερειάρχης Κεφαλονιάς -Ιθάκης Παναγής Δρακουλόγκωνας και ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού και Νησιωτικής Πολιτικής Σπύρος Γαλιατσάτος απάντησαν σε ερωτήσεις των παρευρισκομένων και συζήτησαν μαζί τους θέματα και προβλήματα που τους απασχολούν, κυρίως για την πορεία έργων στα νησιά, για την τοπική οικονομία και τις ευκαιρίες απασχόλησης.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν Επτανήσιοι συμπατριώτες μας αλλά και εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων. Συγκεκριμένα, παρέστησαν οι εξής: Αφροδίτη Θεοπεφτάτου, βουλευτής Κεφαλληνίας, Ερνέστος Τζαννάτος Κοσμήτωρ Πανεπιστημίου Πειραιώς, Ιωάννης Δραγώνας, Πρόεδρος Διοικούσας Επιτροπής ΤΕΙ Ιονίων Νήσων. Εκ μέρους των Συλλόγων παρευρέθηκαν ο κ. Μιχαλάτος Πρ. ΟΚΙΣ, ο κ. Ζωχιός Πρ. ΟΚΕΣΑ, Η κα Μουστάκη Πρ. Ένωσης Πυλαρέων, ο κ. Κόκκινος Πρ. Συλλόγου Πυργιού «ΑΙΝΟΣ», η κα Βασιλάτου Γεν. Γρ. Συλλόγου Φαρσινών, η κα Μπαλτσαβιά Γεν. Γραμ. Συλλόγου Απανταχού Δειλινάδων, η κα Ζαμπέλη Γεν. Γραμ. Συλλόγου Κομιτάτων, ηκα Ματσούκη Γεν. Γραμ. Κεφαλλήνων Χαλανδρίου, η κα Μπουτσελάκου εκ μέρους Ένωσης απανταχού Ιθακησίων, η κα Βελισσαράτου εκ μέρους Συλλόγου ΚΟΘΡΕΑ και η κα Αλεξανδράτου εκ μέρους Συλλόγου «ΕΥΓΕΡΟΣ».

Οι παρευρισκόμενοι έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τα θέματα που εθίγησαν κατά τον απολογισμό και διατυπώθηκαν ενδιαφέρουσες τοποθετήσεις και ερωτήματα, γεγονός το οποίο επιβεβαιώνει το ενδιαφέρον των αποδήμων για τα νησιά μας.

Η εν λόγω πρωτοβουλία θα μπορούσε να αποτελέσει απαρχή ενός εποικοδομητικού διαλόγου με την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων αλλά και έναυσμα για αντίστοιχες πρωτοβουλίες θεσμικών φορέων των νησιών μας, ώστε να δίδεται και εμπράκτως η δυνατότητα στους αποδήμους να εκφράσουν τις ιδέες και τις απόψεις τους συμβάλλοντας με αυτόν τον τρόπο στην προαγωγή των συμφερόντων και στο «καλό» του τόπου μας.



Για το Δ.Σ.
Χρύσα Κοκκόση
Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων     Φωτογραφία του Τάσος Γερασίμου Καβαλλιεράτος.