Παρασκευή 30 Ιουνίου 2017

Ε.Α.Σ. : Υπέγραψαν συμβάσεις οι ντόπιοι βιοκαλλιεργητές




        Ο Ε.Α.Σ. Κεφαλληνίας & Ιθάκης ενημερώνει ότι, σύμφωνα με τo Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων εγκρίθηκαν οι φάκελοι που υποβλήθηκαν από ντόπιους νεοεισερχόμενους βιοκαλλιεργητές στα πλαίσια του Μέτρου 11 «Βιολογικές Καλλιέργειες» του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020 και τους οποίους είχε επιβλέψει ο Ε.Α.Σ.

      Συγκεκριμένα οι Kεφαλλονίτες και Θιακοί νεοεισερχόμενοι βιοκαλλιεργητές φυτικής παραγωγής που πληρούσαν το κριτήριο του να έχουν ποσοστό της εκμετάλλευσης τους σε περιοχές NATURA (ένα κριτήριο που εξασφαλίζει προτεραιότητα ένταξης με βάση το εγκεκριμένο από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή πρόγραμμα και την πρόσκληση του Μέτρου) που επέλεξαν να ενημερωθούν έγκαιρα, σωστά και υπεύθυνα από τον Ε.Α.Σ. Κεφαλληνίας & Ιθάκης υπέγραψαν ήδη σύμβαση με τον Οργανισμό  Ελέγχου και  Πιστοποίησης.
       Επισημαίνεται ότι ο Ε.Α.Σ., πάντα κοντά στον ντόπιο Παραγωγό και αναλογιζόμενος την τάση επιστροφής στην ύπαιθρο και τον πρωτογενή  τομέα και με αφορμή την αναμενόμενη προκήρυξη των Σχεδίων Βελτίωσης, παρέχει δωρεάν ενημέρωση σχετικά με το «ΠΟΤΕ» μπορεί να γίνει κάποιος δικαιούχος επιδοτήσεων και «ΓΙΑΤΙ» κάποιος να επενδύσει σε γεωργική εκμετάλλευση, επεξηγώντας του το «ΠΩΣ» θα την υλοποιήσει, στοχεύοντας πάντα στο «ΤΙ» θέλει να παράγει ο ωφελούμενος. 
      Πληροφορίες στο Κέντρο Εξυπηρέτησης Αγροτών (Κ.Ε.Α.) που λειτουργεί καθημερινά στο ιδιόκτητο κτιριακό συγκρότημα του Ε.Α.Σ., Λεωφ. Αντώνη Τρίτση 1, στο Αργοστόλι (υπεύθυνος Δρ. Σ.Α.Θεοτοκάτος).
                               Από τον Ε.Α.Σ. Κεφαλληνίας & Ιθάκης