Τετάρτη 21 Ιουνίου 2017

Ο αγώνας των συμβασιούχων στους ΟΤΑ είναι και δικός μας!!!

ΕΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ - ΙΘΑΚΗΣ (ΕΛΜΕ-ΚΙ)
elme_ki@yahoo.gr
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ καταγγέλλει τον εμπαιγμό της κυβέρνησης απέναντι στους συμβασιούχους των ΟΤΑ. Είναι απαράδεκτο να παρουσιάζει ο υπουργός, ως «αντιστάθμισμα» στις απολύσεις των συμβασιούχων τις 2μηνες συμβάσεις για να καλυφθούν οι ανάγκες των Δήμων, αντί να προχωρήσει σε κάλυψη όλων των κενών. Επί της ουσίας, με αυτή την πρόταση της κυβέρνησης απολύονται όλοι οι συμβασιούχοι, πράγμα που παραδέχτηκε και ο ίδιος ο υπουργός.
Δεν πρέπει να περάσει η κοροϊδία της κυβέρνησης, ότι δήθεν δεν μπορεί να νομοθετήσει για τη μονιμοποίηση των συναδέλφων. Αν ήθελε, μπορούσε να νομοθετήσει την κατάργηση όλων των ελαστικών μορφών εργασίας με ταυτόχρονη μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις! Δεν είναι τυχαίο ότι έχει αφήσει ανέγγιχτη τη νομοθεσία που δίνει το δικαίωμα στους δημάρχους να ιδιωτικοποιούν μια σειρά  υπηρεσίες με πρόσχημα την έλλειψη προσωπικού.
Οι ΕΛΜΕ και οι Σύλλογοι Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (ΣΕΠΕ) έχουμε ιδιαίτερη ευθύνη να συμπαρασταθούμε στους συμβασιούχους των ΟΤΑ. Τέσσερις χιλιάδες αναπληρωτές εκπαιδευτικοί λιγότεροι από πέρσι δούλεψαν φέτος ενώ δεκάδες χιλιάδες άλλοι περιδιαβαίνουν τη χώρα, καλύπτοντας για χρόνια τα κενά των σχολείων. Όλοι οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί απολύονται κάθε καλοκαίρι και δεν ξέρουν αν θα δουλέψουν, πότε και πού την επόμενη σχολική χρονιά. Ίδια είναι η πολιτική κυβερνήσεων – κεφαλαίου – ΕΕ, ίδιος είναι ο εμπαιγμός των υπουργείων. Κοινός πρέπει να είναι κι ο αγώνας μας. Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στην ΑΠΕΡΓΙΑ του κλάδου των ΟΤΑ και θεωρούμε πως η έκβαση του αγώνα αφορά κάθε εργαζόμενο. 
Το αίτημα προς την κυβέρνηση είναι :
1. Καμιά απόλυση συμβασιούχου.
2. Να έρθει τώρα στη Βουλή νομοθετική ρύθμιση που να κατοχυρώνει το δικαίωμα στη μόνιμη σταθερή εργασία. 
Αργοστόλι 21 Ιούνη 2017
Για το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ
Ο Πρόεδρος
Η Γενική Γραμματέας
Γεωργόπουλος Διονύσης Ποταμιάνου Σοφία