Τετάρτη 21 Ιουνίου 2017

Ε.Α.Σ. :Από φέτος η επιστροφή μισθωμένων δικαιωμάτων


    Ο Ε.Α.Σ. Κεφαλληνίας & Ιθάκης ενημερώνει ότι έρχεται η ώρα της μισής δικαίωσης με επιστροφή των χαμένων δικαιωμάτων για τους Παραγωγούς που εκμίσθωσαν όλα τους τα δικαιώματα το 2014 ή και νωρίτερα και δεν υπέβαλαν Αίτηση Αγροτικών Επιδοτήσεων το 2015, με αποτέλεσμα να τα απολέσουν. 

    Αυτό γνωστοποίησε το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων,  σημειώνοντας ωστόσο, ότι οι θιγόμενοι Παραγωγοί, δεν θα λάβουν αναδρομικά τα ποσά που τους αντιστοιχούν για το 2015 και το 2016, αλλά από το 2017 κι έπειτα. 
     Σύμφωνα με τη λύση που δόθηκε σε συνεργασία με τις υπηρεσίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στους εν λόγω Παραγωγούς – ενοικιαστές στους οποίους χορηγήθηκαν δικαιώματα το έτος 2015 και η μοναδιαία αξία των δικαιωμάτων τους το 2017 υπολείπεται του περιφερειακού μέσου όρου, θα γίνει προσαύξηση της αξίας των δικαιωμάτων τους έως τον περιφερειακό μέσο όρο του εθνικού αποθέματος του έτους 2017.
    Οι Kεφαλλονίτες και Θιακοί Παραγωγοί τους οποίους αφορά η παραπάνω ρύθμιση πρέπει άμεσα να προσέλθουν στο πιστοποιημένο Κέντρο Υποβολής Δηλώσεων Αγροτικών Επιδοτήσεων που λειτουργεί καθημερινά (8:00-16:00) στο κτιριακό συγκρότημα του Ε.Α.Σ. , λεωφόρος Αντώνη Τρίτση 1, στο Αργοστόλι.
Από τον Ε.Α.Σ. Κεφαλληνίας & Ιθάκης