Δευτέρα, 19 Ιουνίου 2017

Λονδίνο: Βαν έπεσε πάνω σε πεζούς κοντά σε τζαμίΝέο τρομοκρατικό χτύπημα αυτή τη φορά στο βόρειο Λονδίνο. Συνελήφθη ο 48χρονος οδηγός. Ένας νεκρός, οκτώ τραυματίες
Η αστυνομία στο Λονδίνου ανακοίνωσε ότι υπάρχει ένας νεκρός από το περιστατικό με το μικρό φορτηγό που έπεσε πάνω σε ανθρώπους στην περιοχή που βρίσκεται το μουσουλμανικό τέμενος, στα βόρεια της βρετανικής πρωτεύουσας.

Οι αρχές ανέφεραν ότι έλαβαν κλήση γύρω στις 12:20 π.μ. σήμερα τοπικής ώρας (2:00 π.μ. ώρα Ελλάδας) για σύγκρουση στην οδό Seven Sisters, η οποία τέμνει την περιοχή του πάρκου Φίνσμπερι του Λονδίνου. Η εφημερίδα Sun έγραψε ότι ένα ημιφορτηγό έπεσε πάνω σε πεζούς κοντά στο ισλαμικό τέμενος στην περιοχή του πάρκου.
"Υπάρχει ένας αριθμός θυμάτων στα οποία παρέχεται βοήθεια", είπε η αστυνομία του Λονδίνου, προσθέτοντας ότι "έχει συλληφθεί ένα άτομο".
Όπως αναφέρει το BBC υπάρχει ένας επιβεβαιωμένος νεκρός ενώ οκτώ άτομα έχουν μεταφερθεί στο νοσοκομείο.
Η πρωθυπουργός Τερέζα Μέι, δήλωσε ότι το περιστατικό με το βαν κοντά στο μουσουλμανικό τέμενος στο Βόρειο Λονδίνο, αντιμετωπίζεται από την αστυνομία, ως πιθανή τρομοκρατική επίθεση.
Παράλληλα, ανακοίνωσε ότι θα προεδρεύσει σε έκτακτο κυβερνητικό συμβούλιο, σήμερα το πρωί.
πηγή φωτογραφίας: AP/Tim Ireland