Τετάρτη 11 Οκτωβρίου 2017

Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν οι στάσεις εργασίας στην Πορθμειακή γραμμή Κέρκυρας – Ηγουμενίτσας – Παξών – Διαποντίων νήσων στις 10-11 Οκτώβρη 2017




Δελτίο Τύπου

Με καθολική συμμετοχή των Ναυτεργατών πραγματοποιήθηκαν οι προγραμματισμένες 4ωρες στάσεις εργασίας που έγιναν στο Πορθμείο Κέρκυρας – Ηγουμενίτσας που είχε αποφασίσει το τοπικό Σωματείο Ναυτεργατών για τις 10-11 Οκτώβρη 2017.
Η εξαιρετική οργάνωση και περιφρούρηση της κινητοποίησης, τα δίκαια αιτήματα του διεκδικητικού πλαισίου συνάντησαν την μαζική αποδοχή των Ναυτεργατών οι οποίοι έκαναν δική τους υπόθεση την επιτυχία της αγωνιστικής αυτής κινητοποίησης.

Στην διάρκεια των στάσεων εργασίας έγιναν δύο Γενικές Συνελεύσεις των Ναυτεργατών στην Κέρκυρα με σκοπό την ενημέρωσή τους από την Διοίκηση του τοπικού Σωματείου.
Κλιμάκιο της ΠΕΝΕΝ με επικεφαλής τον Γενικό Γραμματέα της Ένωσης Νίκο Κροκίδη είχε μεταβεί στην Κέρκυρα με σκοπό να συμβάλει στην καλύτερη οργάνωση αλλά και στην επιτυχία των στάσεων εργασίας.
Σημειώνουμε ότι το πλαίσιο των αιτημάτων αφορούσε τις διεκδικήσεις για την ανανέωση των ΣΣΕ στα Πορθμεία, ειδικότερους στόχους που αφορούν την συγκεκριμένη Πορθμειακή γραμμή αλλά και θεσμικά θέματα την αρμοδιότητα των οποίων έχει το ΥΕΝ και οι υπηρεσίες του.
Οι Ναυτεργάτες στην Πορθμειακή γραμμή μετά από διάλογο στα πλαίσια των Συνελεύσεων αποφάσισαν να κλιμακώσουν τις απεργιακές τους κινητοποιήσεις εάν δεν δοθούν θετικές απαντήσεις και λύσεις στα δίκαια αιτήματά τους.
Ταυτόχρονα οι Ναυτεργάτες εξέφρασαν ομόφωνα την απόφασή τους να μην υπογραφεί ΣΣΕ από την ΠΝΟ στα Πορθμεία εάν δεν επιλυθούν μέσα από αυτήν μια σειρά αιτήματα που αφορούν τα πληρώματα της Πορθμειακής γραμμής.


Η Διοίκηση της ΠΕΝΕΝ