Τετάρτη 18 Οκτωβρίου 2017

Βράβευση Πρωτοετών Φοιτητών & Διακεκριμένων Νέων των Νησιών μας



Σε κλίμα χαράς & συγκίνησης πραγματοποιήθηκε  το Σάββατο 14 Οκτωβρίου στο Πολιτιστικό Κέντρο της Αδελφότητας  η βράβευση των Πρωτοετών Φοιτητών των νησιών μας καθώς και των διακεκριμένων νέων - αθλητών , Βαγγέλη Γαλιατσάτου & Γεράσιμου Λιγνού.

Ξεκινώντας με προβολή των δράσεων του τμήματος Νεολαίας της Αδελφότητας &  επτανησιακές μελωδίες από τους δασκάλους μας, κ.κ. Μαντούδη Βασίλη (καθηγητή ακορντεόν), Μέντη Σταυρούλα (καθηγήτρια βιολιού) & Ματούλα Φιοράτου (καθηγήτρια μαντολίνου), καθώς και μέρους της Μαντολινάτας μας (Γρηγοράτος Νίκος, Γρηγοράτος Σπύρος, Τσετσέκου Σπυριδούλα) εφτάσαμε, με τη μελωδική φωνή του μέλους της νεολαίας μας, Γεράσιμου Ιλινόϊου - Τσουρούφλη, "γυαλό - γυαλό" ... στο καλωσόρισμα της υπεύθυνης νεολαίας, κ. Ρεγγίνας Μπαλτσαβιά & στον χαιρετισμό της Προέδρου της Αδελφότητας, κ. Μαριολένης Νεοφύτου, η οποία πάντα βρίσκεται κοντά στη νεολαία μας & την ωθεί μπροστά! Η πρόεδρος της Αδελφότητας συνεχάρη όλους τους νέους φοιτητές  που πέτυχαν τον στόχο τους καθώς και τους αθλητές του νησιού μας που μας έκαναν περήφανους & αναφέρθηκε στη σπουδαιότητα που έχει να πορεύεται κάποιος στη ζωή του με όραμα, γνώση της ιστορίας του τόπου του & της παράδοσής του. 


Ακολούθησε η βράβευση των δύο αθλητών: του Βαγγέλη Γαλιατσάτου ο οποίος κατέκτησε φέτος το χρυσό μετάλλιο στο Πανευρωπαϊκό της Άρσης Βαρών U-17, στην κατηγορία των 94 κιλών που διεξάγεται στο Κόσοβο ενώ  στο παρελθόν έχει κατακτήσει & δύο αργυρά μετάλλια στο παγκόσμιο πρωτάθλημα άρσης βαρών παίδων στην Μπανγκόγκ της Ταϋλάνδης, & του Γεράσιμου Λιγνού ο οποίος κατέκτησε την 6η θέση στους Παραολυμπιακούς Αγώνες (πρόσθιο) στο Ρίο το 2016.
Στην όμορφη αυτή στιγμή, κοντά μας ήταν & ο πατέρας του Βαγγέλη καθώς και ο προπονητής του , 
κ. Νίκος Γαλιατσάτος. 
Οι δύο αθλητές ευχαρίστησαν όλους για τη θερμή υποδοχή & προέτρεψαν τους φοιτητές να μην σταματήσουν να αγωνίζονται -με τις όποιες δύσκολες συνθήκες- για να πετύχουν αυτό που επιθυμούν !

Ιδιαίτερη στιγμή αποτέλεσε και η ομιλία  δύο  μελών της νεολαίας μας , της Ζωής Σπετσιέρη, διδακτορικής φοιτήτριας στο τμήμα Φυσικής του ΕΚΠΑ στον τομέα Αστροφυσικής, Αστρονομίας & Μηχανικής & υπότροφος της Ευρωπαϊκής διαστημικής εταιρείας "ESA" & του Δημήτρη Πετρούνια, ψυχολόγου & στελέχους της Εθνικής Ομάδας Ελλάδας Ακρωτηριασμένων Αθλητών.

Στη συνέχεια , είχαμε την χαρά & την τιμή οι Ακαδημαϊκοί κ.Τσελέντης Βασίλης, καθηγητής Πανεπιστημίου Πειραιά στο τμήμα Ναυτιλιακών Σπουδών, ο κ. Χριστόπουλος Μενέλαος, καθηγητής αρχαίας ελληνικής φιλολογίας στο τμήμα Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών & πρόεδρος του Κέντρου Οδυσσειακών Σπουδών , η κ.Μαρκάτου Δώρα, ιστορικός της τέχνης και αναπληρώτρια καθηγήτρια νεότερης ευρωπαϊκής τέχνης στο τμήμα Ιστορίας - Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων &  ο κ. Μοσχονάς Νίκος, ιστορικός, ομότιμος διευθυντής ερευνών του εθνικού ιδρύματος ερευνών και πρόεδρος του κέντρου μελετών Ιονίου να χαιρετίσουν την εκδήλωσή μας & να δώσουν χρήσιμες συμβουλές στους πρωτοετείς φοιτητές των νησιών μας.

Ακολούθησε ανά σχολείο & περιοχή των νησιών μας η βράβευση των νέων μας σε κλίμα ενθουσιασμού ενώ κάποιοι από αυτούς φάνηκαν ιδιαίτερα ... δημοφιλείς ! 

Το τιμητικό δίπλωμα που απονεμήθηκε στους φοιτητές αξίζει να σημειωθεί πως φιλοτέχνησε το 1992 για την Αδελφότητα Κεφαλλήνων & Ιθακησίων Πειραιά η Ντιάνα Αντωνακάτου, ενώ οι δύο πρώτοι σε βαθμολογία Κεφαλονιάς & Ιθάκης, Ρουμελιώτης Ιωάννης (Μηχανολόγων Μηχανικών ΕΜΠ)  & Τζενσίκα Κέντρο (Ιατρική Παν. Πάτρας) παρέλαβαν ως δώρο τη συλλεκτική έκδοση της Αδελφότητας "Κεφαλληνιακά Σύμμικτα" του Ηλία Τσιτσέλη.

Ευχαριστούμε όλους όσοι παρευρεθήκατε στην εκδήλωση για  να τιμήσετε τους νέους μας , τον πρόεδρο της πρωτοβάθμιας σχολικής επιτροπής κ. Νανόπουλο Αλέξανδρο , τον εκπρόσωπο κ. Λοφρέντα Γιάννη της βουλευτού των νησιών μας, κ. Θεοπεφτάτου Αφροδίτης η οποία μας απέστειλε χαιρετισμό ,  τους προέδρους & εκπροσώπους νεολαίας των τοπικών συλλόγων , τον κ. Γεράσιμο Ζαφειράτο Πρόεδρο Δαμουλιανάδων & την Γ.Γραμματέα κ. Ζαφειράτου Γεωργία, τον κ. Φωτεινό Κουνάδη Πρόεδρο Α.Δηλινάδων,  την Υπεύθυνη Νεολαίας κ.Ράνια Μπαλτσαβιά & το Μέλος κ.Μαρίκα Καππάτου, τον κ. Ηλία Γαλιατσάτο Πρόεδρο Καμιναράδων & Αντιπρόεδρο ΟΚΙΣ, την κ. Αντύπα Χρυσούλα Πρόεδρο Μεσοβουνιωτών & τον Έφορο Λευτέρη Γιαννάκη, την κ. Ευσταθία Μουστάκη Πρόεδρο Πυλαρινών, την κ. Σταματία Καρλή Υπεύθυνη Νεολαίας του Πυργιού, τον κ. Κώστα Βουτσινά Πρόεδρο Φαρσινών & τη Γ.Γραμματέα κ.Βασιλάτου Διονυσία , την έφορο του Πειραϊκού Συνδέσμου, κ. Δικαιάκου Αγγιολίνα , την φιλόλογο κ. Μοσχονά Πέγκυ, τη δασκάλα χορού της Αδελφότητας κ. Ελπίδα Κοσμάτου , οι οποίοι απένειμαν βραβεία στους φοιτητές όπως και ο Γ.Γραμματέας της Αδελφότητας κ.Παπαθεοδωράτος Νέστορας & η αν. Γραμματέας κ. Βλάχου Χριστίνα.

Επίσης, ευχαριστούμε πολύ για τη βοήθεια & άψογη συνεργασία τους Διευθυντές & Εκπαιδευτικούς των 1ου & 2ου Γενικού Λυκείου Αργοστολίου, Κεραμειών, Μεσοβουνίων, Σάμης, Πάστρας & Ιθάκης · τους ευχόμαστε καλή δύναμη στο παιδαγωγικό τους έργο 
& θερμά συγχαρητήρια για την επιτυχία των μαθητών τους!

Τέλος, ένα μεγάλο "ευχαριστώ" στον κ. Γεράσιμο Φωκά, πρόεδρο του ομίλου "Electra Hotels" για την ευγενική χορηγία του όσον αφορά την διαμονή στο "Electra Metropolis" του αθλητή του νησιού μας Βαγγέλη Γαλιατσάτου & του προπονητή του, την εταιρία "Kefalonian lines" & τον Εμπορικό Διευθυντή κ. Γιώργο Βασιλαρά  για την παροχή εισιτηρίων στον αθλητή από & προς το νησί , την κ. Χρύσα Κοκκόση, υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων της Αδελφότητας για τη συμπαρουσίαση της εκδήλωσης & τη βοήθειά της όπως επίσης  την έφορο της Αδελφότητας κ.Δήμητρα Βαλλιανάτου, τον ταμία κ.Μάκη Αγγελετάκη & τα μέλη της νεολαίας μας : Αικατερίνη Ζεππάτου, Αγγιολίνα Καβαλλιεράτου, Ελευθερία & Παναγιώτα Χρονοπούλου, Παναγιώτα & Σπυριδούλα Τσετσέκου, την Σοφία Τσαγγαράτου,  τον Νίκο & Σπύρο Γρηγοράτο, τον Κωνσταντίνο  Χρονόπουλο, τη Γραμματέα μας κ.Μάχη Αντύπα, τον κ. Νίκο Ζαφειράτο για την πολύτιμη πάντα βοήθειά του, την κ. Λίτσα Δρακονταειδή για τη βιντεοσκόπηση της εκδήλωσης & τον κ. Ηλία Γαλιατσάτο για τις όμορφες φωτογραφίες.

Να είμαστε καλά & του χρόνου !
Επιτυχίες πάντα για τον Βαγγέλη Γαλιατσάτο & Γεράσιμο Λιγνό !!!
Καλή σταδιοδρομία στους νεαρούς φοιτητές των νησιών μας !!!

Κι εμείς ... πορευόμαστε έχοντας κατά νου:  Citius, Altius, Fortius !

Για το Δ.Σ. 
Ρεγγίνα Μπαλτσαβιά
Υπεύθυνη Nεολαίας