Τετάρτη 18 Οκτωβρίου 2017

ΣΥΣΚΕΨΗ ΓΟΝΕΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΣΤΟ ΛΗΞΟΥΡΙ

ΕΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ - ΙΘΑΚΗΣ (ΕΛΜΕ-ΚΙ)

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ –ΣΥΣΚΕΨΗ ΓΟΝΕΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΣΤΟ ΛΗΞΟΥΡΙ
Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ χαιρετίζει τη μαζική και δυναμική συγκέντρωση - σύσκεψη γονέων εκπαιδευτικών και μαθητών που πραγματοποιήθηκε στις 17/10 στο ΓΕΛ Ληξουρίου μετά από πρόσκληση της ΕΛΜΕ-ΚΙ, με ζητήματα αιχμής τις υποδομές και τις καταργήσεις τμημάτων. Στην σύσκεψη συμμετείχαν το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ, όλοι σχεδόν οι σύλλογοι γονέων και κηδεμόνων των σχολείων της Παλικής, το Δεκαπενταμελές και αρκετοί μαθητές του ΓΕΛ Ληξουρίου, εκπαιδευτικοί της Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης και αρκετοί γονείς.

Αντικείμενο της σύσκεψης ήταν:
·      η προετοιμασία της κινητοποίησης γονέων –μαθητών και εκπαιδευτικών στο υπουργείο παιδείας την Πέμπτη 19/10/2017
·      η προετοιμασία για μια μαζική συγκέντρωση έξω από το Δημαρχείο στο Ληξούρι όλων των μαθητών με παράλληλο κλείσιμο όλων των σχολείων στην Παλική την ίδια ημέρα Πέμπτη 19/10/2017
·      η προετοιμασία του παγκεφαλληνιακού συλλαλητηρίου τη Δευτέρα στις 30/10.
Στην συζήτηση που ακολούθησε υιοθετήθηκε ομόφωνα το πλαίσιο αιτημάτων αλλά και οι παραπάνω αγωνιστικοί σταθμοί που τέθηκαν εισηγητικά από την ΕΛΜΕ-ΚΙ και η εισήγηση εμπλουτίστηκε με διάφορες προτάσεις. Συζητήθηκε και αποφασίστηκε ο παραπέρα συντονισμός όλων των παραπάνω φορέων σε μόνιμη και σταθερή βάση ώστε να υπάρχει συνέχεια στις κινητοποιήσεις. Καταδικάστηκε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο η πρόθεση - απόφαση της κυβέρνησης να μην δώσει δεκάρα από τις δημόσιες επενδύσεις για την επισκευή των κατεστραμμένων σχολείων, τα προσκόμματα που βάζει για την κατασκευή του νέου σχολικού συγκροτήματος για το ΓΕΛ Ληξουρίου, καθώς και την επιδίωξη της κυβέρνησης να φορτώσει και τις επισκευές των τσακισμένων σχολικών κτιρίων στην αβέβαιη προοπτική του ΕΣΠΑ της ΠΙΝ . Διαβάστηκε η ομόφωνη απόφαση του συλλόγου διδασκόντων του ΓΕΛ Ληξουρίου που επαναβεβαιώνει παλαιότερη απόφασή του για την κατασκευή νέου σχολικού συγκροτήματος.
Τα αιτήματα που διεκδικούμε όλοι οι προαναφερθέντες είναι:
·       Να αρθούν όλα τα διαδικαστικά θέματα που «φρενάρουν» την ένταξη του νέου σχολικού συγκροτήματος για το νέο ΓΕΛ στον Άγιο Αντώνιο στο ΕΣΠΑ της ΠΙΝ και να δρομολογηθεί άμεσα η κατασκευή του.
·      Να ξεκινήσει, επιτέλους, η κατασκευή του νέου μηχανουργείου του ΕΠΑΛ αφού έχει εξευρεθεί η χρηματοδότησή του.
·      Να δοθεί γενναία κρατική επιχορήγηση για να αρχίσουν άμεσα οι επισκευές των υπόλοιπων σχολείων (2ο Δημοτικό, Γυμνάσιο κλπ).
·      Να τελειώσουν όλα τα έργα στο οδικό δίκτυο που βάζουν σε κίνδυνο τις ζωές των μαθητών.
·      Να μην γίνει καμιά περικοπή ολιγομελών τμημάτων και  ειδικοτήτων στα ΕΠΑΛ αφού καμιά κανονικότητα δεν έχει επέλθει πλην των τεσσάρων χρόνων που έχουν περάσει από τους σεισμούς.
Φυσικά στην Αθήνα θα τεθούν ανάλογα αιτήματα για το σύνολο των σχολείων του Νομού.
Στην σύσκεψη δήλωσαν πρόθεση για μετάβαση στην Αθήνα μαθητές και γονείς και καλούνται όσοι μέχρι αύριο το μεσημέρι θέλουν να οριστικοποιήσουν τη συμμετοχή τους στην παρέμβαση στο υπουργείο παιδείας να το δηλώσουν στο τηλ 6973537700. Η παράσταση στο υπουργείο θα πραγματοποιηθεί στις 10 το πρωί της Πέμπτης 19/10/2017. Προσυγκέντρωση στο 9.30 στο σταθμό του Ηλεκτρικού Νερατζιώτισσα.

Αργοστόλι 18/10/2017
Το Διοικητικό Συμβούλιο