Τρίτη 19 Δεκεμβρίου 2017

Η ελληνική απάτη διαβάζεται σαν εγκληματικό μυθιστόρημα

Tamara de Lempicka The refugees 1937


Η ιστοσελίδα "www.theautomaticearth.com", δημοσιεύει ένα πολύ ενδιαφέρον άρθρο, για το τι συμβαίνει στη χώρα, σχετικά με τα μνημόνια, την οικονομική κατάσταση και για το πως φτάσαμε ως εδώ. Το κείμενο είναι στην αγγλική, η μετάφραση έγινε στο «Google Translate» και νομίζουμε πως αξίζει να διαβαστεί.
Τάσος Καβαλλιεράτος.

"Σημείωση: Αισθάνομαι λυπηρό ότι αυτό έχει γίνει ένα τόσο μεγάλο δοκίμιο. Αλλά έμεινα τόσο μακριά. Γνωρίζετε ότι ενδιαφέρομαι πολύ για την Ελλάδα και είναι καιρός να κοιτάξουμε άλλη μια φορά και μια άλλη ενημέρωση και μια άλλη ευκαιρία για τους ανθρώπους να καταλάβουν τι συμβαίνει στη χώρα και γιατί. Για να καταλάβουμε ότι δεν είναι καθόλου αυτό γιατί οι Έλληνες είχαν τόσο μεγάλο χρέος και όλη αυτή την αφήγηση.
Η αλήθεια είναι ότι η Ελλάδα ήταν έτοιμη να αντιμετωπίσει την αποτυχία του ευρωπαϊκού χρηματοπιστωτικού συστήματος και τώρα αντιμετωπίζεται ως τουριστικό αξιοθέατο προς όφελος των ξένων επενδυτών που αγοράζουν ελληνικά περιουσιακά στοιχεία για πένες στο δολάριο και ως καταυλισμό διεθνοποίησης τους πρόσφυγες και τους μετανάστες που θεωρούν οι «ηγέτες» της Ευρώπης ως απειλή για την πολιτική τους σταδιοδρομία περισσότερο από οτιδήποτε άλλο.

Θα έλεγα σχεδόν: εδώ θα ξαναγυρίσουμε, αλλά στην πραγματικότητα δεν σταματήσαμε ποτέ. Είναι απλά ότι τα 15 λεπτά της φήμης της Ελλάδας μπορεί να έχουν περάσει πολύ, αλλά η δοκιμασία της δεν έχει τελειώσει. Εάν διαβάσετε αυτό, θα καταλάβετε γιατί είναι αυτό. Η ΕΕ, εσκεμμένα και χωρίς καμία οικονομική δικαιολογία, καταστρέφει ένα από τα κράτη μέλη της, καταστρέφοντας ολόκληρη την οικονομία της.
Ένα σύντομο άρθρο στην ελληνική εφημερίδα «Καθημερινή» την περασμένη εβδομάδα περιέγραψε τις τελευταίες νέες περικοπές στις συντάξεις που η Τρόικα έχει επιβάλει στην Ελλάδα και τώρα ξεπερνά το παράλογο. Για να λειτουργήσει μια οικονομία, χρειάζεστε ανθρώπους να δαπανούν χρήματα. Αυτό είναι που κρατά τις θέσεις εργασίας ζωντανές, θέσεις εργασίας που πληρώνουν τα χρήματα που χρειάζονται για να δαπανήσουν για τις βασικές ανάγκες τους. Εάν δεν το κάνετε τουλάχιστον αυτό, θα υπάρξουν όλο και λιγότερες θέσεις εργασίας ή / και λιγότερα χρήματα για να περάσετε. Είναι ένας φαύλος κύκλος.

Μπορούμε να υποθέσουμε ότι η Τρόικα γνωρίζει πολύ καλά αυτό και αυτό θα σήμαινε ότι σκόπιμα σκοτώνουν την ελληνική οικονομία. Κάτι που έχω πει χιλιάδες φορές νωρίτερα. Ακόμα, τόσο η ελληνική κυβέρνηση Τσίπρα όσο και οι εξωτερικές φωνές συνεχίζουν να ισχυρίζονται ότι η οικονομία ανακάμπτει. Ακόμα και αν αυτό είναι μαθηματικά αδύνατο. Υπάρχουν αναμφισβήτητα ενισχυμένοι τομείς της οικονομίας, αλλά μόνο αυτοί που ενδιαφέρονται για τα μέλη της τρόικας.

Η ίδρυση της οικονομίας, οι «φυσιολογικοί» άνθρωποι, οι οποίοι δουλεύουν δουλειές εάν είναι τυχεροί, δεν αναρρώνουν ή ενισχύονται. Το αντίθετο. Οι μισοί από τους νέους είναι άνεργοι και δεν λαμβάνουν καθόλου χρήματα. Οι περισσότεροι από αυτούς που έχουν θέσεις εργασίας λαμβάνουν λιγότερα από 500 ευρώ για ένα ολόκληρο μήνα εργασίας. Σας το απασχολεί αυτό, ενώ το κόστος ζωής είναι τόσο υψηλό όσο είναι στη Γερμανία ή την Ολλανδία, όπου οι άνθρωποι θα διαμαρτυρηθούν έντονα εάν μειωθούν ακόμη και τα επιδόματα ανεργίας τους. Τα οφέλη ανεργίας δεν υπάρχουν καθόλου στην Ελλάδα.
Αυτή η κατάσταση, όπως αναφέρθηκε και πριν, σημαίνει ότι ολόκληρες οικογένειες πρέπει να ζουν από τη σύνταξη που μια γιαγιά ή ο παππούς παίρνει. Από το επόμενο έτος, μια τέτοια σύνταξη θα μειωθεί στα καθαρά € 480. Εκ των οποίων οι περισσότεροι θα πάνε προς ενοικίαση. Και οι περικοπές δεν έχουν τελειώσει. Υπάρχουν πολυάριθμες γειτονιές στην Αθήνα, όπου υπάρχουν περισσότερα επιπλωμένα καταστήματα και στη συνέχεια υπάρχουν ανοικτά. Πρόκειται για φορολογικό νερό, είναι στραγγαλισμός μιας ολόκληρης κοινωνίας και δεν υπάρχει κανένας έγκυρος οικονομικός λόγος για αυτό, ούτε υπάρχει δικαιολογία.

Αν η Ελλάδα είχε πρόσβαση στις διεθνείς αγορές χρεών, αν θα πληρώσει ίσως ένα υψηλότερο επιτόκιο, αλλά οι επενδυτές θα αγοράσουν τα ομόλογα της. Η Τρόικα αρνείται στην Ελλάδα αυτή την πρόσβαση. Ομοίως, αν η ΕΚΤ δεν είχε αποκλείσει τη χώρα από τα προγράμματα αγοράς ομολόγων QE, η χώρα δεν θα έπεφτε κοντά στην παρούσα καταστροφική κατάσταση. Η απόφαση της ΕΚΤ να μην αγοράζει ελληνικά ομόλογα μπορεί να είναι μόνο πολιτική, δεν είναι οικονομική. Υπάρχει κάτι άλλο.

Εδώ είναι οι τελευταίες συνταξιοδοτικές ειδήσεις:
Η ελληνική συνταξιοδότηση μειώνει το 70% από την αρχή της διάσωσης

Η επόμενη παρτίδα συνταξιοδοτικών περικοπών, η οποία ψηφίστηκε τα τελευταία δύο χρόνια και θα τεθεί σε ισχύ μέσα στα επόμενα δύο χρόνια, θα έχει συνολικά ζημίες για τους συνταξιούχους από την έναρξη της περιόδου διάσωσης το 2010 έως 70%. Μια πρόσφατη έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σχετικά με την πορεία του προγράμματος διάσωσης της Ελλάδας αποκάλυψε ότι οι μεταρρυθμίσεις που πέρασαν από το 2015 θα μειωθούν στο 7% του ΑΕγχΠ της χώρας έως το 2030. Το δίκτυο United Pensioners έχει κάνει τους δικούς του υπολογισμούς και εκτιμά ότι οι επικείμενες περικοπές θα επιδεινωθούν ήδη δύσκολη θέση των συνταξιούχων, με 1,5 εκατομμύρια από αυτούς να απειλούνται με φτώχεια. Το δίκτυο υποστηρίζει ότι όταν οι περικοπές που αναμένονται το 2018 και το 2019 προστίθενται σε εκείνες που εφαρμόζονται από το 2010, η μείωση των συντάξεων θα φτάσει το 70%.

Ο επικεφαλής του Δικτύου Νίκος Χατζόπουλος σημειώνει ότι "χάρη στα πρόσθετα μέτρα μέχρι το 2019, η ευελιξία στην απασχόληση και η μείωση της κρατικής χρηματοδότησης από 18 δισ. Ευρώ σε 12 δισ. Ευρώ, μέχρι το 2021 ένας στους δύο συνταξιούχους θα έχει καθαρή σύνταξη ύψους 550 ευρώ [κάθε μήνα]. Αν ληφθεί υπόψη και η μείωση του αφορολόγητου ορίου, το καθαρό ποσό θα ανέλθει σε 480 ευρώ. "Οι συνταξιούχοι που συνταξιοδοτήθηκαν πριν από το 2016 θα χάνουν μέχρι και το 18% των βασικών και επικουρικών συντάξεων τους, ενώ οι νέες συντάξεις που εκδόθηκε βάσει του νόμου που θεσπίστηκε τον Μάιο του 2016, τότε ο υπουργός Γιώργος Κατρούγαλος θα είναι μέχρι και 30% χαμηλότερος.
Περισσότεροι από 140.000 συνταξιούχοι σε χαμηλές συντάξεις θα μειώσουν το συμπλήρωμα EKAS το 2018, καθώς άλλα 238 εκατομμύρια ευρώ ετησίως θα μειωθούν από τον προϋπολογισμό για παροχές για συνταξιούχους χαμηλού εισοδήματος. Ο αριθμός των παραληπτών θα μειωθεί από 210.000 σε 70.000 σε μόλις ένα χρόνο. Θα υπάρξει επίσης μείωση των νέων επικουρικών συντάξεων (με αιτήσεις από τον Ιανουάριο του 2015), μείωσης κατά 6% του κατ 'αποκοπή ποσού συνταξιοδότησης και παγώματος των υφιστάμενων συντάξεων για άλλα τέσσερα έτη, καθώς οι συνταξιούχοι δεν θα λάβουν την ονομαστική αύξηση λαμβάνουν κανονικά με βάση τον ρυθμό ανάπτυξης και τον πληθωρισμό.



Καθώς οι μισοί από τους συνταξιούχους βλέπουν τις συντάξεις τους να μειώνονται στα 480 ευρώ το μήνα, δεν είναι οι χειρότεροι στη χώρα. Υπάρχουν περίπου ένα εκατομμύριο άνεργοι που δεν παίρνουν τίποτα και 580.000 που έχουν «θέσεις εργασίας» αλλά «κερδίζουν» μόλις 407 ευρώ το μήνα. Και αυτό είναι αν είναι αρκετά τυχεροί για να πάρουν μια σύμβαση. Πολλοί δεν το κάνουν και δουλεύουν ακόμα λιγότερο. Ναι, έτσι διατηρείτε τους αριθμούς ανεργίας κάτω. Οι Αμερικανοί πρέπει να το γνωρίζουν.



Η ανεργία μειώνεται, όμως 580.000 εργαζόμενοι κερδίζουν μόλις € 407 το μήνα

Το ποσοστό ανεργίας στην Ελλάδα υποχώρησε στο 20,2% τον Ιούλιο-Σεπτέμβριο από 21,1% το δεύτερο τρίμηνο, σύμφωνα με στοιχεία της στατιστικής υπηρεσίας της χώρας ELSTAT. Περίπου το 75,6% των 970.000 ανέργων στην Ελλάδα είναι μακροχρόνια άνεργοι, πράγμα που σημαίνει ότι δεν εργάζονται για τουλάχιστον 12 μήνες, σύμφωνα με τα στοιχεία της Πέμπτης. Το υψηλότερο ποσοστό ανεργίας στην Ελλάδα καταγράφηκε το πρώτο τρίμηνο του 2014, όταν η ανεργία έφθασε το 27,8%.

Η Αθήνα έχει ήδη δημοσιεύσει μηνιαία στοιχεία για την ανεργία μέχρι τον Ιούνιο, τα οποία διαφέρουν από τα τριμηνιαία στοιχεία επειδή βασίζονται σε διαφορετικά δείγματα και προσαρμόζονται εποχιακά. Τα τριμηνιαία στοιχεία δεν προσαρμόζονται εποχιακά. Ταυτόχρονα, η μερική απασχόληση αυξάνεται διαρκώς. Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, 580.000 εργαζόμενοι κερδίζουν μόνο 407 ευρώ το μήνα. Ένα ποσό που σίγουρα δεν είναι αρκετό για να βοηθήσει τους ανθρώπους να έρθουν μέσα στο μήνα. Και αυτά τα δεδομένα αναφέρονται σε δηλωμένες συμβάσεις εργασίας. Στη λαθραία αγορά εργασίας οι άνθρωποι κερδίζουν ακόμη και 200 ​​ή 300 ευρώ.
Ενώ όλοι αυτοί οι Έλληνες δεν κάνουν αρκετά για να τροφοδοτήσουν τους εαυτούς τους και τις οικογένειές τους, οι αυξήσεις των φόρων που προκαλούνται από την Τρόικα συνεχίζουν να έρχονται σαν ένα τρένο με σπασμένα φρένα. Κάθε μέρα, περισσότεροι άνθρωποι προστίθενται στον κατάλογο όσων απλώς δεν μπορούν να πληρώσουν τους φόρους τους, με το πρόσχημα της μετάβασης από «στρατηγικούς απατεώνας». Δεν υπάρχει διέξοδος εάν αυτό εκτός από τη χονδρική συγχώρεση χρέους, την αναδιάρθρωση του χρέους, τις διαγραφές χρεών. Οι καταναλωτικές δαπάνες είναι αυτό που κρατάει τις οικονομίες ζωντανές, αλλά στην Ελλάδα αυτό είναι που συρρικνώνεται μέρα με τη μέρα.



Οι Έλληνες καταστρέφονται από φορολογικές επιβαρύνσεις

Οι φορολογικές αρχές έχουν κατασχέσει τους μισθούς, τις συντάξεις και τα περιουσιακά στοιχεία περισσότερων από 180.000 φορολογούμενων από την αρχή του έτους, αλλά οι ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το κράτος συνέχισαν να αυξάνονται, φτάνοντας σχεδόν τα € 100 δισ., Καθώς η φορολογική ικανότητα των Ελλήνων εξαντλείται . Τον Οκτώβριο, οι αρχές πραγματοποίησαν σχεδόν 1.000 δημεύσεις την ημέρα από άτομα με χρέη προς την κατάσταση άνω των 500 ευρώ. Κατά τους πρώτους 10 μήνες του έτους, το κράτος δήμευσε περίπου 4 δισεκατομμύρια ευρώ, ενώ τα σχέδια της Ανεξάρτητης Αρχής Δημόσιων Εσόδων προβλέπουν την επιβολή αναγκαστικών μέτρων σε 1,7 εκατομμύρια οφειλέτες του κράτους τον επόμενο χρόνο.

Τα στατιστικά στοιχεία του IAPR δείχνουν ότι μόνο τον Οκτώβριο οι μη καταβληθείσες φορολογικές υποχρεώσεις των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων ανήλθαν σε 1,2 δισ. Ευρώ. Οι μη καταβληθέντες φόροι από τον Ιανουάριο έως τον Οκτώβριο ανήλθαν σε 10,44 δισ. Ευρώ, γεγονός που συνεπάγεται ότι τα συνολικά ποσά συμπεριλαμβανομένων των μη καταβληθέντων χρεών από προηγούμενα έτη ανέρχονται σε περίπου 100 δισ. Ευρώ ή περίπου το 55% του ΑΕγχΠ της χώρας. Η αδυναμία των πολιτών και των επιχειρήσεων να εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους επιβεβαιώνεται και από την πορεία των δημόσιων εσόδων, τα οποία φέτος μειώθηκαν κατά περισσότερο από 2,5 δισ. Ευρώ. Η ίδια κατάσταση αναμένεται να συνεχιστεί και το επόμενο έτος, καθώς οι νέες φορολογικές επιβαρύνσεις και οι αυξημένες εισφορές κοινωνικής ασφάλισης φαίνονται να στείλουν χρέη προς το κράτος που αυξάνεται. Συγκεκριμένα, από το 2014, έχει υπάρξει μια ενοποιημένη τάση αύξησης 1 δισ. Ευρώ κάθε μήνα σε ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το κράτος.

Υπάρχουν σήμερα 4.17 εκατομμύρια φορολογούμενοι που οφείλουν τα κρατικά χρήματα. Αυτό σημαίνει ότι ένας στους δύο φορολογούμενους είναι σε καθυστέρηση προς το κράτος, με 1.724.708 φορολογούμενους που αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο μέτρων καταναγκαστικής είσπραξης. Από τα συνολικά χρέη των 99,8 δισ. Ευρώ, μόνο 10-15 δισ. Ευρώ θεωρούνται ακόμα συλλεκτικά, καθώς το μερίδιο του λέοντος αφορά τα χρέη των προηγούμενων ετών, σε πολλές περιπτώσεις επιχειρήσεις πτώχευσης και αποθανόντες.
Τον τελευταίο καιρό, μια αφηγηματική εξαναγκάζεται να τροφοδοτηθεί και από τα δυτικά μέσα μαζικής ενημέρωσης για την Ελλάδα να γίνει ένας παράδεισος για τους επενδυτές. Αλλά γιατί θα ήθελε κάποιος να επενδύσει σε μια οικονομία που σαφώς δεν λειτουργεί πλέον, ούτε και βιώσιμη; Λοιπόν, σε μια τέτοια οικονομία, όλα τα είδη των πραγμάτων μπορούν να αγοραστούν με το φθηνό. Και επειδή η Ελλάδα είναι πολύ όμορφη και έχει όμορφο καιρό, γιατί να μην το αγοράσει κανείς και να το μετατρέψει σε τουριστική αποικία που ανήκουν σε αλλοδαπούς και τους περίεργους Έλληνες;

Ένα μικρό πράγμα: θα προτιμούσαν μια διαφορετική, ακόμη πιο φιλική προς τις επιχειρήσεις κυβέρνηση. Όπως κι αν ο Τσίπρας δεν έχει ανιχνεύσει τον τόπο της Τρόικας, ποτέ δεν λάμπει αρκετά μέρη. Αυτό είναι το πλαίσιο στο οποίο πρέπει να τοποθετήσουμε για παράδειγμα τα σχόλια του Kyle Bass:



Kyle Bass: Επενδυτές να ρίξουν δισεκατομμύρια στην Ελλάδα μετά την πολιτική αλλαγή

Ο διευθυντής του hedge fund Kyle Bass πιστεύει ότι η Ελλάδα θα βγει από την κρίση και οι επενδυτές θα ρίξουν δισεκατομμύρια στην οικονομία της μόλις αλλάξει η κυβέρνηση, σύμφωνα με μια έκθεση του CNBC. Ο ιδρυτής και επικεφαλής επενδυτής της Hayman Capital Management. η οποία διαχειρίζεται περιουσιακά στοιχεία αξίας 815 εκατομμυρίων δολαρίων, παρακολουθεί στενά την πορεία της ελληνικής οικονομίας και την πολιτική κατάσταση και έχει επενδύσει σε ελληνικά τραπεζικά αποθέματα.

Ο Μπάις λέει ότι οι ξένοι επενδυτές περιμένουν στο περιθώριο για μια πολιτική αλλαγή που θα λάβει χώρα το 2018. "Η καλύτερη μου εικασία είναι ότι οι εκλογές για τον πρωθυπουργό θα καλούνται από τον Απρίλιο μέχρι τον Σεπτέμβριο του επόμενου έτους και ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας θα χάσει την εξουσία. Όταν συμβαίνει αυτό, θα υπάρξει μαζική κίνηση στην ελληνική χρηματιστηριακή αγορά. Τα μεγάλα χρήματα θα εισρεύσουν καθώς οι επενδυτές αισθάνονται πιο σίγουροι με μια πιο μετριοπαθής διοίκηση », δήλωσε ο Μπασ.

"Θα πάρει τον Κυριάκο Μητσοτάκη. πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, του ελληνικού συντηρητικού κόμματος, να ψηφιστεί ως πρωθυπουργός για να μεταρρυθμίσει τον πολιτισμό και να αναζωπυρώσει την εμπιστοσύνη των επενδυτών ", ανέφερε ο επενδυτής. "Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι 15 δισεκατομμύρια ευρώ σε τραπεζικές καταθέσεις θα επιστρέψουν στις ελληνικές τράπεζες αν εκλεγεί. Οι αγορές μετοχών και ομολόγων θα πηδήξουν και μετά τις εκλογές. "Η Bass λέει ότι οι παγκόσμιοι επενδυτές περιμένουν την πολιτική αλλαγή για να επενδύσουν σε ακίνητα, ενέργεια και τουρισμό.

Μέχρι στιγμής, ο διευθυντής του hedge fund δήλωσε ότι η Ελλάδα έχει προχωρήσει σε ιδιωτικοποιήσεις του κύριου λιμανιού της. περιφερειακών αερολιμένων · το σιδηροδρομικό της σύστημα · η μεγαλύτερη ασφαλιστική εταιρεία και υπάρχουν πιο σημαντικά που πρέπει να ολοκληρωθούν μέσα στα επόμενα δύο χρόνια. "Υπάρχει τόσο μεγάλο δυναμικό στην Ελλάδα", δήλωσε ο Μπάς, σημειώνοντας ότι οι επενδυτές περιμένουν την κατάλληλη στιγμή για να μπουν στην αγορά, καταλήγει η έκθεση του CNBC.

Ο Kyle Bass και όλος ο κόσμος του είναι ευθυγραμμισμένος με τα καλούδια για τις πένες στο δολάριο. Εάν μόνο οι απελπισμένοι συνταξιούχοι και οι άνεργοι νέοι είναι αρκετά απελπισμένοι για να το πιστέψουν και να ψηφίσουν, μια δεξιά κυβέρνηση είναι καλή, ταυτόχρονα, τόσο για τα συμφέροντά τους όσο και για τα διεθνή γύπες και τα hedge funds.
Ταμεία παίρνουν θέσεις εν όψει της αλλαγής της κυβέρνησης στην Ελλάδα

Η Brevan Howard Asset Management, ένα από τα μεγαλύτερα hedge funds της Ευρώπης, αποκάλυψε στο Bloomberg την Τρίτη ότι έχει συστήσει δύο επενδυτικά ταμεία, των οποίων οι αποκλειστικοί στόχοι είναι περιουσιακά στοιχεία στην Ελλάδα, όπως είναι τα ακίνητα, οι επιχειρήσεις και οι κινητές αξίες, και αποσκοπεί στη συλλογή 500 εκατομμυρίων ευρώ από ιδιωτικούς επενδυτές. Ο συνιδρυτής του Brevan Howard και επικεφαλής ενός από τα δύο ταμεία, Τρίφων Νάτσης, δήλωσε ότι έχουν ήδη συγκεντρωθεί περίπου 250 εκατομμύρια ευρώ. Η εταιρεία συνιδρυτήθηκε από άλλους τέσσερις, συμπεριλαμβανομένου του Alan Howard, το 2002. "Μετά από οκτώ χρόνια κρίσης και ύφεσης που έπληξε την Ελλάδα, βρισκόμαστε σε ένα σημείο όπου οι κίνδυνοι της ουράς έχουν εξαφανιστεί και η χώρα σταθεροποιείται σε χαμηλή βάση ," αυτός είπε.

«Αναμένουμε μια σημαντική άνοδο στην ελληνική οικονομία και στις τιμές των περιουσιακών στοιχείων». «Η πιθανή πολιτική μετάβαση τους επόμενους 12 έως 18 μήνες θα δώσει ώθηση και θα ενισχύσει αυτή τη διαδικασία», δήλωσε ο Νάτσης. Ο Brevan Howard φαίνεται να συμφωνεί με την Hayman Capital, της οποίας ο επικεφαλής Kyle Bass είπε πριν από λίγες εβδομάδες ότι η αλλαγή ζύθου στην κυβέρνηση στην Ελλάδα εντός των επόμενων 18 μηνών θα ωφελήσει την αγορά: «Αρχίζετε να βλέπετε πράσινους βλαστούς, να αρχίσετε να βλέπετε τις τράπεζες να κάνουν τα καλά πράγματα στην Ελλάδα και θα έχετε νέα ηγεσία »δήλωσε πρόσφατα.

Η προσωπική μου εκτίμηση, αφού πέρασα μεγάλο μέρος του χρόνου μου τα τελευταία 2,5 χρόνια στην Αθήνα, είναι ότι θα είναι απογοητευμένοι. Όχι μόνο μια χώρα, για να την κάνει ελκυστική για τους αλλοδαπούς, χρειάζεται μια οικονομία που λειτουργεί, η οποία η Ελλάδα δεν έχει πλέον ούτε μια «χαμηλή βάση», αλλά το θυμό που έχει χτίσει εδώ, το οποίο κρατήθηκε υπό έλεγχο από τη Syriza και τελικά άδειες υποσχέσεις, είναι έτοιμη να εκραγεί όταν κάποια δεξιά πτέρυγα κατορθώσει να καταλάβει την εξουσία.

Η Αθήνα είναι η πιο ειρηνική πόλη που μπορείτε να φανταστείτε, η μόνη βία που υπάρχει ανάμεσα στους «αναρχικούς» και την αστυνομία και γίνεται κυρίως σε συγκεκριμένες ημερομηνίες και τόπους. Η βία μεταξύ των ανθρώπων είναι σχεδόν ανύπαρκτη, παρά όλη την εξαπάτηση, την προδοσία, τη φτώχεια και την νεανική ενέργεια τεστοστερόνης που δεν έχει πουθενά να πάει. Αλλά αυτό δεν πρόκειται να διαρκέσει, φοβάμαι.
Και αυτό θα οφείλεται στο γεγονός ότι πολλοί Έλληνες κατανοούν το περιεχόμενο των παρακάτω, καταστροφικών, συνέντευξης του Μιχάλη Νεβραδάκη για το Mint Press News με τον Νικόλαο Λογοθέτη, πρώην μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ). Η Ελλάδα έχει δημιουργηθεί. Και πολλοί άνθρωποι εδώ το γνωρίζουν. Έβαλαν τις ελπίδες τους στη δημοκρατική διαδικασία, ψηφίζοντας στην εξουσία μια διαφορετική κυβέρνηση από την ίδια παλιά κλίκα που έχουν δει εδώ και πολλές δεκαετίες.

Ο πιθανός νικητής των επόμενων εκλογών είναι η Νέα Δημοκρατία, με επικεφαλής τον Κυριάκο Μητσοτάκη, τον άνθρωπο που επιθυμούν οι επενδυτές. Ο Μιτσωτάκης, τραπεζίτης, είναι πολύ μέρος της παλιάς ελληνικής ελίτ, ο πατέρας του ήταν πρωθυπουργός. Αν παίρνει εκλεγμένα τα πράγματα δεν είναι πολύ πιθανό να παραμείνουν ειρηνικά. Λέει το ένστικτό μου.



Ενημέρωση: ενώ έγραφα αυτό το άρθρο, βγήκαν τα εξής. Ο επικεφαλής της Eurogroup Dijsselbloem που παραδέχθηκε το πρώτο ελληνικό δημοψήφισμα δεν είχε καμία σχέση με την παροχή βοήθειας στην Ελλάδα, ο λόγος πάντα προέβλεπε γιατί συνέβη. Αντ 'αυτού, πάντα, όπως είπαμε πολλές φορές, είχε ως στόχο να σώσουμε γερμανικές και γαλλικές τράπεζες. Και τώρα που αφήνει τη δουλειά, ο Dijsselbloem, ο οποίος προφανώς αισθάνεται άθικτος, απλώς το βάζει εκεί έξω. Αφού διαδραμάτισε μεγάλο ρόλο στην καταστροφή της χώρας, της κοινωνίας και της οικονομίας. Είναι σχεδόν δύσκολο να πιστέψουμε. Αλλά μόνο σχεδόν. Επειδή η τρόικα δεν απαντά σε κανέναν. Και πάλι, η Ελλάδα διαθέτει ένα ανεξάρτητο δικαστικό σύστημα.
Ο στόχος του πρώτου μνημονίου ήταν να διασώσει τους επενδυτές εκτός Ελλάδας, παραδέχεται ο Dijsselbloem

Ο κύριος στόχος του πρώτου ελληνικού μνημονίου ήταν κυρίως η διάσωση επενδυτών εκτός Ελλάδας, ο εξερχόμενος επικεφαλής της Eurogroup Jeroen Dijsselbloem που έγινε δεκτός στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο την Πέμπτη. "Υπήρχαν λάθη στα πρώτα προγράμματα, αυτοσχεδιάσαμε. Ο τρόπος με τον οποίο αντιμετωπίσαμε τις τράπεζες ήταν δαπανηρός και αναποτελεσματικός. Είναι αλήθεια ότι ο στόχος μας ήταν να διασώσουμε επενδυτές εκτός Ελλάδας και για το λόγο αυτό υποστηρίζω τους κανόνες για τις εγγυήσεις, έτσι ώστε οι επενδυτές να μην διαφυλάσσονται με τα χρήματα των φορολογουμένων », δήλωσε ο Dijsselbloem σε απάντηση στον ανεξάρτητο Έλληνα ευρωβουλευτή Notis Marias .

Ο κ. Dijsselbloem σημείωσε ότι υπήρξε τεράστια κρίση επειδή ο φορολογικός τομέας αντιμετώπισε τον κίνδυνο μιας ολικής κατάρρευσης που θα άφηνε πολλές χώρες με υψηλό χρέος. Ωστόσο, επεσήμανε ότι οι τράπεζες χρειάστηκαν μόνο € 4,5 δισ. Για το τρίτο πρόγραμμα, επειδή ο ιδιωτικός τομέας είχε τεράστια συμμετοχή. Αναφερόμενος στα μη εξυπηρετούμενα δάνεια, δήλωσε ότι μια ιδιωτική λύση που δεν έφερε ξανά το βάρος στους φορολογούμενους ήταν κοντά. Τόνισε επίσης τα μέτρα που ελήφθησαν στην Ελλάδα για την προστασία των κοινωνικά ασθενέστερων ομάδων, για να βεβαιωθούν ότι δεν ήταν θύματα των δημοπρασιών.

Αναφερόμενος στην πρόωρη εξόφληση των δανείων του ΔΝΤ με τα υπόλοιπα χρήματα του προγράμματος, ο επικεφαλής της Eurogroup δήλωσε ότι αυτό είχε νόημα οικονομικά, δεδομένου ότι τα δάνεια του ΔΝΤ ήταν πιο ακριβά από αυτά των Ευρωπαίων. Ωστόσο, από πολιτική άποψη, η Ευρωομάδα υποστηρίζει ότι το ΔΝΤ εξακολουθεί να συμμετέχει πλήρως στο ελληνικό πρόγραμμα με τις δικές του ευθύνες, πρόσθεσε. Σε κάθε περίπτωση, σημείωσε ότι οι τελικές αποφάσεις για την ελάφρυνση του χρέους θα γίνουν αργότερα, όταν ολοκληρωθεί το πρόγραμμα και εξετάζεται η βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους.



Ως εισαγωγή, ένα κομμάτι αυτής της συνέντευξης με την πρώην Ελληνική Στατιστική Αρχή bioard Nicholas Logothetis (δείτε τα υπόλοιπα παρακάτω). Η Ελλάδα που έχει συσταθεί δεν είναι μόνο κάποια ιδέα φαντασίας.
Κατά τη γνώμη μου, η προσχώρηση σε αυτά τα μεσαιωνικά μνημόνια, τα οποία οδήγησαν στην οικονομική κρίση που εξακολουθεί να αντιμετωπίζει η Ελλάδα, ήταν πέρα ​​από κάθε αμφιβολία προκαθορισμένη και προκαθορισμένη. Αυτό προκύπτει όχι μόνο από την ίδια την ομολογία του Strauss-Kahn ότι το ΔΝΤ προετοίμαζε όλες τις λεπτομέρειες με τον Παπανδρέου, αλλά και για άλλους λόγους που αργότερα έγιναν γνωστοί - ότι η Ελλάδα επιλέχθηκε από τους σχεδιαστές της Ευρωπαϊκής Ένωσης για να γίνει ινδικό χοιρίδιο για την εφαρμογή αυστηρών λιτότητας και άλλων μορφών οικονομικής τιμωρίας, που δημιουργήθηκε για όλους ως παράδειγμα που πρέπει να αποφευχθεί, στο πλαίσιο μιας νέας οικονομικής πολιτικής της ΕΕ για τη διαχείριση των χωρών με δημοσιονομικά προβλήματα.

Πράγματι, η πολιτική των μνημονίων έδωσε την ευκαιρία όχι μόνο στο ΔΝΤ να βάλει ένα πόδι στην Ευρώπη - μέχρι τότε, οι δραστηριότητές του ήταν πάντοτε, με καταστροφικές συνέπειες, περιορισμένες στις αναπτυσσόμενες χώρες της Αφρικής και της Λατινικής Αμερικής - αλλά επίσης έδωσαν την ευκαιρία στο Γαλλικές και γερμανικές τράπεζες για να απαλλαγούν από τους λεγόμενους τοξικούς δεσμούς τους, οι οποίοι φορτώθηκαν στον ελληνικό λαό μετατρέποντας ένα ιδιωτικό χρέος σε κρατικό χρέος.

Για να επιτευχθούν όλα αυτά, φυσικά, έπρεπε να φυτέψουν το κατάλληλο πρόσωπο στην ΕΛ.ΣΤΑΤ., Σε μια εποχή που απαιτούνταν ορισμένες στατιστικές προσαρμογές, προκειμένου να στηρίξουν το ύπουλο σχέδιο τους. Από πού οδήγησε τελικά αυτό; Στην πτώχευση του ελληνικού κράτους.

Αυτή είναι μια ιστορία. Αρνούμαστε σε ό, τι συμβαίνει σε μια πλήρη εκστρατεία PR εκ μέρους πολλών από όσους συμμετέχουν στην πλευρά της τρόικας. Η αφήγησή τους είναι: πώς τολμούν οι Έλληνες να επιτεθούν και να σπρώξουν στο δικαστήριο, τον δικό τους αδιευκρυνόμενο πρώην στατιστικολόγο του ΔΝΤ (ο οποίος δεν είναι καν στατιστικός); Ενώ το πραγματικό ερώτημα θα πρέπει να είναι: πώς τολμάει η Τρόικα και οι αλόγοι στο ελληνικό δικαστικό σύστημα;

Φτάνουν μέχρι τώρα, αλλά υπάρχουν εκκρεμείς δικαστικές υποθέσεις. Και όπως λέει ο Νικόλαος Λογοθέτης, είναι πεπεισμένος ότι το ελληνικό δικαστικό σύστημα είναι το μόνο κόμμα που έχει τη δύναμη και την ανεξαρτησία να θέσει αυτό το ευθύ.

Ήθελα να βγάλω κομμάτια από αυτό, να τα συντομεύσω κ.λπ., αλλά είναι πάρα πολύ καλός. Συγνώμη, Μιχαήλ, συγγνώμη MintPress! Διαβάζει σαν μυθιστόρημα εγκλήματος. Και δεν μπορείς ποτέ να πεις ότι δεν ξέρεις. Μπορούμε μόνο να ελπίζουμε ότι το ελληνικό δικαστικό σύστημα θα κρατήσει την Ευρώπη σε αποστολή.

Αλλά ενώ μάλλον μπορούν να καλέσουν τον Παπανδρέου να δικαστεί, τι γίνεται με τον Strauss-Kahn ή τον Lagarde; Ή Schäuble και Dijsselbloem; Τι γίνεται αν μπορούν να αποδείξουν ότι η Ελλάδα έχει δημιουργηθεί, ποιος θα πληρώσει για μια δεκαετία τις ζημίες που υπέστη ο ελληνικός πληθυσμός, η κοινωνία και η ελληνική οικονομία;

Θα χρειαστούν πολλές δεκαετίες για να ανακάμψει η χώρα από αυτό που έχει διαπραχθεί. Και αυτό θα μπορούσε να συμβεί μόνο επειδή τα δυτικά μέσα ενημέρωσης ήταν πολύ τεμπέληδες και συμμορφωμένα για να αναρωτηθούν τι συνέβη. Το 90% + από αυτά που έχετε διαβάσει για την Ελλάδα ήταν ψεύτικα νέα. Σημείωση: Βάζω πάντα τα στοιχεία που παραθέτω με πλάγιους χαρακτήρες, αλλά αυτή είναι μια εξαίρεση σε αυτόν τον κανόνα:

Ορίστε:
Οι Δοκιμές του Ανδρέα Γεωργίου και η Απάτη που οδήγησε την Ελλάδα σε λιτότητα

Η κυρίαρχη αφήγηση σχετικά με την αιτία της σοβαρής οικονομικής κρίσης που βίωσε η Ελλάδα είναι ότι ο ελληνικός λαός και το ελληνικό κράτος ήταν ανεύθυνοι με τα οικονομικά τους, ζούσαν "πέρα από τα μέσα τους" εις βάρος των φορολογουμένων της ΕΕ και παρείχαν υπερβολικά γενναιόδωρες κοινωνικές παροχές και συντάξεις έναν υποπαραγωγικό, μη ανταγωνιστικό και τεμπέληλο πληθυσμό.

Αυτοί οι χαρακτηρισμοί στη συνέχεια χρησιμοποιήθηκαν για να δικαιολογήσουν τις διαδοχικές συμφωνίες μνημονίων ή τα «μέτρα διάσωσης» και τα μέτρα λιτότητας που έχουν επιβληθεί στην Ελλάδα από το 2010, όπως οι "δίκαιες έρημοι" της χώρας - το «πικρό φάρμακο» που πρέπει να συνταγογραφηθεί για να διορθώσει Τα προηγούμενα δεινά της Ελλάδας.

Ωστόσο, υπάρχει μια διαφορετική άποψη - η οποία βασίζεται σε ισχυρισμούς ότι η Ελλάδα οδηγήθηκε στο μνημόνιο και το καθεστώς λιτότητας όχι από την οικονομική ανεπάρκεια και τις πολιτισμικές ελλείψεις αλλά από μια απάτη που διαπράχθηκε εναντίον του ελληνικού λαού και της χώρας της Ελλάδας.

Σε αυτή τη συνέντευξη, η οποία προβλήθηκε τον Νοέμβριο στο ραδιόφωνο Dialogos, ο Νικόλαος Λογοθέτης, πρώην μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ), περιγράφει καταγγελίες που έγιναν κατά του Ανδρέα Γεωργίου, πρώην προέδρου της ΕΛΣΤΑΤ, και κατά της στατιστικής υπηρεσίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης , σχετικά με το πώς τα ελλείμματα και το χρέος της Ελλάδας είχαν διογκωθεί παράνομα το 2010, παρέχοντας το σκεπτικό για να σύρετε την Ελλάδα κάτω από ένα καθεστώς λιτότητας και ακραίας οικονομικής επιτήρησης.
Ο Λογοθέτης αναφέρει λεπτομερώς τον τρόπο με τον οποίο προστέθηκαν χρέη και άλλες αμφισβητήσιμες οικονομικές συναλλαγές στο χρέος και το έλλειμμα της Ελλάδας, καθώς και τις συνέπειες αυτών των πράξεων, τις ποινικές και πολιτικές πεποιθήσεις κατά του Γεωργίου και τις εκκρεμείς δικαστικές υποθέσεις.



MPN: Ας αρχίσουμε με μια συζήτηση για τον Ανδρέα Γεωργίου, τον παλαίμαχο πρώην πρόεδρο της ΕΛΣΤΑΤ, ο οποίος επέβλεπε την αύξηση του ελληνικού ελλείμματος και χρέους. Περιγράψτε για μας την ιστορία του Γεωργίου πριν αναλάβετε το ρόλο του προέδρου της ΕΛΣΤΑΤ. Ήταν και ο Γεωργίου ο ίδιος στατιστικός;

NL: Όχι, δεν ήταν. Η λειτουργία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛ.ΣΤΑΤ.), Ως συνέχεια της αρχικής Εθνικής Στατιστικής Αρχής, όπως την αποκαλούμε, ξεκίνησε επίσημα στα τέλη Ιουνίου του 2010. Αυτή ήταν η περίοδος κατά την οποία τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου της ΕΛΣΤΑΤ επελέγησαν και εγκρίθηκαν από τη διάσκεψη των κοινοβουλευτικών προέδρων, με την απαιτούμενη υπεροχή των τεσσάρων πέμπτων.

Ο Γκεόργιος εργάζεται στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο από τα τέλη της δεκαετίας του '80. Για μερικά χρόνια πριν έφτασε στην Ελλάδα, ήταν αναπληρωτής επικεφαλής τμήματος της στατιστικής υπηρεσίας του ΔΝΤ, του τμήματος χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων. Ωστόσο, το Υπουργείο Οικονομικών της Ελλάδας ανακοίνωσε το διορισμό του διοικητικού συμβουλίου της ΕΛΣΤΑΤ μέσω δελτίου τύπου σε όλες τις ελληνικές εφημερίδες. Σε αυτό το δελτίο τύπου, παρουσίασε τον Γεώργιο ως αναπληρωτή επικεφαλής ολόκληρου του τμήματος στατιστικών του ΔΝΤ, ένα πολύ μεγάλο τμήμα στο ΔΝΤ και ένα πολύ σημαντικό τμήμα, κρύβοντας την πραγματική οργανωτική του θέση στο ΔΝΤ, θέση οικονομικού χαρακτήρα και όχι στατιστική φύση, σε υποδιαιρεμένο τμήμα του τμήματος στατιστικών.

Προφανώς, ο στόχος του Υπουργού Οικονομικών ήταν να παρουσιάσει τον Γκεόργκι ως έμπειρο στατιστικολόγο με σημαντική διοικητική θέση στο ΔΝΤ, ο οποίος υποτίθεται ότι εγκατέλειψε την Αμερική και ήρθε εδώ για να «σώσει» την Ελλάδα με την τακτοποίηση όλων των στατιστικών της. Στην πραγματικότητα, αυτός ο κύριος δεν ήταν μόνο ανίκανος να διαχειριστεί ένα σημαντικό ίδρυμα όπως η ΕΛΣΤΑΤ, με περισσότερους από 1.000 υπαλλήλους, αλλά δεν ήταν καν στατιστικός, χωρίς ακαδημαϊκές δημοσιεύσεις και καμία γνώση στατιστικών.

Επιπλέον, για τουλάχιστον έξι μήνες μετά την ανάληψη της προεδρίας του ΕΛ.ΣΤΑΤ, ο Γ. Γεωργίου εξακολουθούσε να κατέχει την οργανωτική του θέση στο ΔΝΤ, κάτι που ρητά απαγορεύτηκε από τον ιδρυτικό νόμο της ΕΛΣΤΑΤ.
MPN: Ποιες ήταν οι ενέργειες του Γεωργίου ως πρόεδρος της ΕΛΣΤΑΤ; Με άλλα λόγια, πώς χειρίστηκαν τα στοιχεία του ελλείμματος και του χρέους της Ελλάδας και με ποιον άλλο τρόπο άλλαξαν τα επίσημα οικονομικά μεγέθη της Ελλάδας;

NL: Πρώτα απ 'όλα, οι πρώτες κινήσεις του Γεωργίου ήταν να αφαιρέσουν από τα υπόλοιπα μέλη του διοικητικού συμβουλίου οποιαδήποτε ικανότητα και πρωτοβουλία να προτείνουν θέματα συζήτησης ή να συμμετέχουν στον υπολογισμό του ελλείμματος ή του χρέους. Απαγορεύτηκαν ακόμη και να επικοινωνούν με το υπόλοιπο προσωπικό της ΕΛΣΤΑΤ! Αυτή η συμπεριφορά του Γεωργίου δεν οφειλόταν μόνο στην αδυναμία του να διαχειριστεί, αλλά και στο γεγονός ότι κατανόησε από την αρχή, ακόμη και από τη δεύτερη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου τον Σεπτέμβριο του 2010, την άρνησή μας να εγκρίνουμε το έλλειμμα και το χρέος διαδικασίες υπολογισμού που ήθελε να ακολουθήσει. Ήξερε ότι τελικά, η πλειοψηφία των μελών του διοικητικού συμβουλίου δεν θα εγκρίνει τα στοιχεία για το έλλειμμα που θα δημοσιεύσει επισήμως πριν από το τέλος Οκτωβρίου 2010.
Λίγο μετά την τελευταία συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου στις αρχές Οκτωβρίου 2010, ακολουθήθηκε η τελική σιγή του συνόλου του διοικητικού συμβουλίου και δεν είχαμε ποτέ ξανασυγκληθεί, αφήνοντας έτσι τον ελεύθερο τρόπο για τον Γεωργίου, πάντα υπό την αιγίδα των ανώτερων στελεχών της Eurostat, αφενός, να αλλάξει τον ιδρυτικό νόμο - όπως πάντα ήθελε - να μετατρέψει την ΕΛΣΤΑΤ σε αρχή ενός ατόμου και από την άλλη να φουσκώνει τα στοιχεία του 2009. Ακριβώς πώς το έκανε αυτό έγινε σαφές αργότερα, αλλά υποψιαζόμασταν αρκετά σύντομα τι θα έκανε.

Η πρώτη διαφωνία μου με τον ίδιο ήταν όταν συνειδητοποίησα ότι θα προστεθεί στα αριθμητικά στοιχεία του ελλείμματος και στο εθνικό χρέος της Ελλάδας οι συμφωνίες ανταλλαγής Simitis - δηλαδή οι ανταλλαγές που ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης είχε χρησιμοποιήσει το 2001 προκειμένου η Ελλάδα να να γίνουν αποδεκτά στην Ευρωζώνη. Επιτρέψτε μου να εξηγήσω εν συντομία τι είναι αυτές οι συμφωνίες ανταλλαγής, καθώς δείχνουν σαφώς μια δραστηριότητα χαρακτηριστική των στατιστικών παρερμηνειών που είχαν χρησιμοποιηθεί και εξακολουθούν να συμβαίνουν στη χώρα μας κάθε φορά που οι ηγέτες της κυβέρνησης θέλουν να επιτύχουν κάτι με επικοινωνία ή οικονομικά οφέλη οι ίδιοι ή για τρίτους. Οι ανταλλαγές είναι ένας τύπος ενός ομολόγου, ενός τραπεζικού παραγώγου ή απλά ενός χρηματιστηρίου, ενός στοιχήματος ανταλλαγής νομισμάτων. Πολλές χώρες το κάνουν ακόμα και τώρα το κάνουν μετατρέποντας το υφιστάμενο χρέος σε νομίσματα άλλων χωρών, για παράδειγμα σε ελβετικά φράγκα ή γιεν Ιαπωνίας, στοιχηματίζοντας ότι η αξία αυτού του νομίσματος θα αυξηθεί και κατά τη λήξη αυτού του χρέους ο ιδιοκτήτης κέρδος από τη διαφορά στην αξία των νομισμάτων.

Κατά κάποιο τρόπο, αυτό που συνέβη το 2001 είναι ότι μεγάλο μέρος του χρέους της Ελλάδας μετατράπηκε σε γιεν, αλλά στην αξία που είχε το γιεν το 1995, το οποίο ήταν υψηλότερο από το αντίστοιχο του 2001! Να θυμάστε ότι οι συμφωνίες ανταλλαγής έγιναν το 2001, αλλά η τιμή του γιεν το 1995 ήταν αυτή που χρησιμοποιήθηκε για την ανταλλαγή αυτή. Μπορούμε να θέσουμε εδώ ένα μεγάλο ερωτηματικό διότι δεν ξέρω πόσο νόμιμο αυτό είναι, να θεωρήσουμε έγκυρη την αξία ανταλλαγής του γιεν πριν από έξι χρόνια. Αλλά ούτως ή άλλως, αυτό συνέβη.

Από αυτή τη δράση, η Ελλάδα κέρδισε θεωρητικά ποσό 2,8 δισ. Ευρώ, το οποίο θεωρητικά μείωσε το χρέος μας με το ποσό αυτό, αλλά και μείωσε το ετήσιο έλλειμμα κάτω από το 3% ικανοποιώντας έτσι την απαίτηση της Συνθήκης του Μάαστριχτ για την ένταξη της Ελλάδας στην Ευρωζώνη. Ας μην ξεχνάμε όμως ότι αυτό ήταν ένα στοίχημα. Δεν είναι αντίθετο, ας πούμε, ένας δεσμός που ωριμάζει και είναι εξαγοράσιμος μετά από 30 χρόνια: κατά τη στιγμή της ανταλλαγής, δεν υπήρχε εφαρμόσιμος ευρωπαϊκός κανονισμός που να επιτρέπει την είσπραξη του "ομολόγου" πριν από την ωριμότητα και ως εκ τούτου οι ανταλλαγές ήταν αόριστες αξία.

Ωστόσο, ο γενικός διευθυντής της Eurostat, η στατιστική αρχή της ΕΕ, Walter Radermacher, αποφάσισε μόνο για την Ελλάδα και μόνο για εκείνη την εποχή και ενώ η αξία του γιεν είχε καταρρεύσει, αυτή η τιμή swap έπρεπε να συμπεριληφθεί στο συνολικό χρέος , αυξάνοντας έτσι το δημόσιο χρέος μας κατά 21 δισ. ευρώ λόγω των ζημιών του γιεν. Έτσι βρήκαμε ένα πρόσθετο δημοσιονομικό χρέος 21 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Η πρόσθετη πράξη του Radermacher ήταν να δώσει εντολή στον Γ. Γεωργίου να διαιρέσει το ποσό αυτό κατά τέσσερις και να συμπεριλάβει όσα προέκυψαν από τα ελλείμματα για τα έτη 2009, 2008, 2007 και 2006. Έτσι τελικά, για το 2009 και τα τρία προηγούμενα χρόνια, βρήκαμε οι ίδιοι με ένα πρόσθετο έλλειμμα περίπου 5,5 δισ. ευρώ. Αλλά επισημαίνω ξανά ότι οι συμφωνίες ανταλλαγής δεν πρέπει να χρησιμοποιηθούν καθ 'οιονδήποτε τρόπο πριν από τη λήξη τους, προκειμένου να χειραγωγήσουν αρνητικά ή θετικά το δημοσιονομικό χρέος, πόσο μάλλον το ετήσιο έλλειμμα.

Μια άλλη παράνομη αύξηση του ελλείμματος που πραγματοποίησε ο Γ. Γεωργίου περιλάμβανε την προσθήκη των δαπανών νοσοκομείων ύψους 3,6 δισ. Ευρώ, τα οποία ούτε καν εγκρίθηκαν από το Ελεγκτικό Συνέδριο. Το Ελεγκτικό Συνέδριο είναι ένα από τα τρία θεσμικά όργανα της ελληνικής δικαιοσύνης, μαζί με το Ανώτατο Δικαστήριο και το Συμβούλιο της Επικρατείας. Όσον αφορά αυτό το κόστος, όπως αποδείχθηκε αργότερα, κανείς δεν δεσμεύτηκε γι 'αυτό και κανείς δεν την πληρώνει. Τέλος, η μεγάλη διόγκωση του ελλείμματος του προϋπολογισμού ολοκληρώθηκε με τη συμπερίληψη των ελλειμμάτων 17 δημόσιων υπηρεσιών κοινής ωφέλειας κατά τη διάρκεια μιας νύχτας, παραβιάζοντας πολλά κριτήρια και κανόνες της Eurostat. Αυτό μόνο πρόσθεσε 18,2 δισ. Ευρώ, που ισοδυναμούν με 20 δισ. Δολάρια, με το δημοσιονομικό χρέος της Ελλάδας.

Ως αποτέλεσμα όλων αυτών, η Ελλάδα κατέληξε σε τεράστιο έλλειμμα για το 2009 - 36 δισ. Ευρώ, ή ισοδύναμα, 15,4% του ΑΕΠ. Αυτό το νομιμοποίησε το πρώτο μνημόνιο, προετοίμασε το δρόμο για το δεύτερο και χειρότερο μνημόνιο και δικαιολόγησε την επιβολή αυτών των δυσκίνητων μέτρων λιτότητας, όπως οι περικοπές των συντάξεων, η κοινωνική ασφάλιση και η υγειονομική περίθαλψη, και οι αυξήσεις φόρων - τεράστιες φορολογικές αυξήσεις - ακόμα υποφέρουν σήμερα.
MPN: Ο ίδιος ο Dominique Strauss-Kahn, ο πρώην πρόεδρος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, δήλωσε ότι συναντήθηκε με τον Γιώργο Παπανδρέου για να συζητήσει μια «διάσωση» του ΔΝΤ στην Ελλάδα τον Απρίλιο του 2009. Ήταν αρκετοί μήνες πριν ο Παπανδρέου εξελέγη πρωθυπουργός και σε μια εποχή που ο Παπανδρέου είπε, ενώ εκστρατεύει, ότι υπήρχαν πολλά χρήματα για τη χρηματοδότηση των κοινωνικών προγραμμάτων που υπόσχεται στους Έλληνες ψηφοφόρους. Πιστεύετε ότι η οικονομική "κρίση" στην Ελλάδα ήταν προκαθορισμένη ή προκαθορισμένη;
NL: Ναι, το κάνω. Κατά τη γνώμη μου, η προσχώρηση σε αυτά τα μεσαιωνικά μνημόνια, τα οποία οδήγησαν στην οικονομική κρίση που εξακολουθεί να αντιμετωπίζει η Ελλάδα, ήταν πέρα ​​από κάθε αμφιβολία προκαθορισμένη και προκαθορισμένη. Αυτό προκύπτει όχι μόνο από την δήλωση του Strauss-Kahn ότι το ΔΝΤ προετοίμαζε κάθε λεπτομέρεια με τον Παπανδρέου, αλλά και για άλλους λόγους που αργότερα έγιναν γνωστοί - ότι η Ελλάδα επιλέχθηκε από τους σχεδιαστές της Ευρωπαϊκής Ένωσης για να γίνει ινδικό χοιρίδιο για την εφαρμογή αυστηρών λιτότητας και άλλων μορφών οικονομικής τιμωρίας, που δημιουργήθηκε για όλους ως παράδειγμα που πρέπει να αποφευχθεί, στο πλαίσιο μιας νέας οικονομικής πολιτικής της ΕΕ για τη διαχείριση των χωρών με δημοσιονομικά προβλήματα.

Πράγματι, η πολιτική των μνημονίων έδωσε την ευκαιρία όχι μόνο στο ΔΝΤ να βάλει ένα πόδι στην Ευρώπη - μέχρι τότε, οι δραστηριότητές του ήταν πάντοτε, με καταστροφικές συνέπειες, περιορισμένες στις αναπτυσσόμενες χώρες της Αφρικής και της Λατινικής Αμερικής - αλλά επίσης έδωσαν την ευκαιρία στο Γαλλικές και γερμανικές τράπεζες για να απαλλαγούν από τους λεγόμενους τοξικούς δεσμούς τους, οι οποίοι φορτώθηκαν στον ελληνικό λαό μετατρέποντας ένα ιδιωτικό χρέος σε κρατικό χρέος.

Για να επιτευχθούν όλα αυτά, φυσικά, έπρεπε να φυτέψουν το κατάλληλο πρόσωπο στην ΕΛ.ΣΤΑΤ., Σε μια εποχή που απαιτούνταν ορισμένες στατιστικές προσαρμογές, προκειμένου να στηρίξουν το ύπουλο σχέδιο τους. Από πού οδήγησε τελικά αυτό; Στην πτώχευση του ελληνικού κράτους.



MPN: Ο Ανδρέας Γεωργίου δεν βρίσκεται πλέον στην Ελλάδα, παρά το γεγονός ότι διάφορες νομικές υποθέσεις και δικαστικές αποφάσεις εκκρεμούν εναντίον του. Πού βρίσκεται σήμερα ο Γκεόργου και με ποιον ρόλο ασχολείται σήμερα;

NL: Είναι μακριά, επειδή ξέρει τι έχει να αντιμετωπίσει, με δίκες και νομικές υποθέσεις. Ο Γιώργος βρίσκεται στην άνετη βίλα του στο Μέριλαντ. Έφυγε από την Ελλάδα το καλοκαίρι του 2015, ένα μήνα πριν από το τέλος της πενταετούς θητείας του ως προέδρου της ΕΛΣΤΑΤ. Συμπτωματικά, αυτό συνέβη λίγο μετά την έκκληση από το Σώμα του Κοινοβουλίου να καταθέσει ενώπιον της εξεταστικής επιτροπής που συγκροτήθηκε εκείνη τη στιγμή για να διερευνήσει τους λόγους της προσχώρησής μας στο πρώτο μνημόνιο. Ποτέ δεν ήρθε στην αίθουσα εξετάσεων, προσποιούμενος ότι ήταν στο νοσοκομείο με «πνευμονία». Ποιος στη γη έχει ακούσει για μια περίπτωση πνευμονίας στη μέση του ελληνικού καλοκαιριού;

Εν πάση περιπτώσει, αμέσως μετά την «έξοδο» του από το νοσοκομείο, έφυγε για την Αμερική. Επαναλαμβάνω, ένα μήνα πριν από τη λήξη της θητείας του και χωρίς να ζητήσω την ανανέωση της θέσης της προεδρίας για άλλα πέντε χρόνια. Θα μπορούσε να το κάνει αυτό, αλλά δεν το έκανε, προφανώς έχοντας συνειδητοποιήσει ότι δεν θα μπορούσε να αποφύγει την επικείμενη ακροαματική διαδικασία σχετικά με τις διώξεις λόγω παραβίασης του καθήκοντος και για το κακούργημα της διόγκωσης των ελλειμμάτων - που στη νομική γλώσσα εκφράζεται "Κακούργημα ψευδούς πιστοποίησης εις βάρος του κράτους" μαζί με την "επιβαρυντική εντολή για τους δημόσιους κακοποιούς", μια πολύ εντυπωσιακή νομική φράση. Πρόκειται για μια νομική κατηγορία που οδηγεί σε φυλάκιση κατά τη διάρκεια της ζωής.

Υποθέτω ότι εμπλέκεται αυτή τη στιγμή στην προετοιμασία της υπεράσπισής του, μέσω δηλώσεων μέσω των δικηγόρων του στην Ελλάδα, ενώ παραμένει απούσα, λείπει από κάθε δίκη που έγινε γι 'αυτόν.
MPN: Πριν από μερικούς μήνες ο Γκεόργκι βρέθηκε ένοχος από το ελληνικό δικαστικό σύστημα. Ποιες ήταν οι κατηγορίες για τις οποίες καταδικάστηκε και καταδικάστηκε ο Γ. Γεωργίου;

NL: Υπάρχουν δύο πεποιθήσεις που ο Γκεόργιος είχε φέτος. Τον Μάρτιο, σε ποινικό δικαστήριο, καταδικάστηκε για δυσφήμηση και γραπτή δυσφήμιση και του δόθηκε φυλάκιση ενός έτους με αναστολή τριών ετών. Απέτρεψε τους δικηγόρους του, αλλά το Ποινικό Εφετείο καταδίκασε και πάλι τον Γιώργο, δίνοντάς του την ίδια ποινή.

Το έγκλημα του Γεωργίου ήταν ότι, σε επίσημο δελτίο τύπου της ΕΛΣΤΑΤ, κατηγόρησε το πρώην μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ΕΛΣΤΑΤ, Νικολά Στρομπλό, ότι ήταν στατιστικός απατεώνας, προφανώς προσπαθώντας να εκτρέψει την ενοχή του για στατιστική απάτη. Επισημαίνω εδώ ότι ο δρ Στροβλός είναι ο πρώην διευθυντής του τμήματος εθνικών λογαριασμών της ΕΛΣΤΑΤ, τον οποίο ο Γκεόργιος αντικατέστησε παράνομα με έναν από τους πλέον εναγόμενους. Κατά συνέπεια, ο Στρομπλός του άσκησε δίωξη τόσο σε ποινικά όσο και σε πολιτικά δικαστήρια και, εκτός από την ποινή φυλάκισης ενός έτους που επιβλήθηκε από το ποινικό δικαστήριο, το αστικό δικαστήριο επέβαλε πρόστιμο ύψους 10.000 ευρώ στη Γεωργία για ζημίες που προκλήθηκαν από δυσφήμηση.

Η πιο πρόσφατη καταδίκη του Γεωργίου αφορά μια από τις τρεις κατηγορίες που περιλαμβάνονται στη δίωξη για παράβαση καθήκοντος. Η πρώτη κατηγορία αφορούσε το γεγονός ότι ήταν παράλληλος για αρκετούς μήνες, από τον Ιούλιο μέχρι τον Νοέμβριο του 2010, ως επικεφαλής της στατιστικής υπηρεσίας στην Ελλάδα αλλά και ως υπάλληλος του ΔΝΤ, διπλασιασμό της απασχόλησης που απαγορεύεται ρητά από τον ιδρυτικό νόμο της ΕΛΣΤΑΤ 3832 του 2010. Ο νόμος αυτός του επέβαλε να εργάζεται αποκλειστικά και με πλήρη απασχόληση στο διοικητικό συμβούλιο της ΕΛΣΤΑΤ. Ο Γκεόργιος παραπλάνησε το ελληνικό κοινοβούλιο για τη συνεχιζόμενη θέση του με το ΔΝΤ - και σημειώνει ότι το ΔΝΤ είναι ένας από τους δανειστές της Ελλάδας - ενώ συγχρόνως αποδέχτηκε τη θέση του προέδρου του διοικητικού συμβουλίου της ΕΛΣΤΑΤ. Δεν θα είχε επιλεγεί ως πρόεδρος της ΕΛΣΤΑΤ, ούτε καν ως απλό μέλος του διοικητικού συμβουλίου, εάν το κοινοβούλιο ήταν γνωστό για τη διπλή του θέση.

Η δεύτερη κατηγορία αφορούσε το γεγονός ότι ο Γιώργος δεν συγκάλεσε το διοικητικό συμβούλιο της ΕΛΣΤΑΤ για ένα ολόκληρο έτος, παραβιάζοντας το νόμο που απαιτούσε συνεδριάσεις τουλάχιστον μία φορά το μήνα.
Η τρίτη κατηγορία και το πιο σημαντικό από τα τρία αφορούσε το γεγονός ότι η απόφαση να υιοθετηθούν τα αναθεωρημένα στοιχεία για το έλλειμμα του 2009 ελήφθη μόνο από τον Γεωργίου, χωρίς τη συμφωνία των άλλων μελών του διοικητικού συμβουλίου - τα οποία είχαν επιλεγεί, υπενθυμίζω εσείς και έχετε εγκρίνει ακριβώς για το σκοπό αυτό από τη διάσκεψη των κοινοβουλευτικών προέδρων με πλειοψηφία των τεσσάρων πέμπτων. Για αυτή την κατηγορία, καταδικάστηκε σε περίπτωση παραβίασης του καθήκοντος και αυτό είχε να κάνει με τη δημοσίευση στοιχείων ελλείμματος χωρίς την έγκρισή μας, όπως απαιτείται από το νόμο. Ο Γεώργιος άσκησε έφεση σε αυτό το ποινικό αδίκημα στο Ανώτατο Δικαστήριο και περιμένουμε να δούμε τι θα αποφασίσει το Ανώτατο Δικαστήριο.

Ο Γεώργιος απαλλάχθηκε από την κατηγορία ότι δεν συγκάλεσε έγκαιρα το διοικητικό συμβούλιο της ΕΛΣΤΑΤ, αν και αυτό συνδέεται στενά με τη μη σύγκληση του διοικητικού συμβουλίου για την έγκριση των δεδομένων για τα οποία καταδικάστηκε. Έτσι καταλήξαμε σε μια παράδοξη κατάσταση εδώ. Εξαιρέθηκε επίσης από την κατηγορία ότι ενώ ήταν μέλος του ΔΝΤ - δηλαδή υπάλληλος του δανειστή - ήταν επίσης πρόεδρος της ΕΛΣΤΑΤ - δηλαδή υπάλληλος του δανειολήπτη - κάτι που είναι αδιανόητο σε όλο τον κόσμο και αλλά συνέβη στη σημερινή κατεχόμενη και οικονομικά υποδουλωμένη Ελλάδα.
Φυσικά, οι άνθρωποι που ήταν παρόντες στην αίθουσα του δικαστηρίου ήταν ενοχλημένοι και διαμαρτυρήθηκαν αυτές τις αθωώσεις, αλλά όταν άκουσαν την ανακοίνωση της καταδίκης τους για την τρίτη κατηγορία κατηγορήθηκαν, βεβαίως, και για την κατηγορία αυτή κατηγορήθηκε σε φυλάκιση δύο ετών μια τριετή αναστολή - χωρίς, φυσικά, να χορηγηθεί οποιοδήποτε μετριασμό.

Εγώ, μαζί με τον συνήγορο καταγγέλλοντα και τον πρώην μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ΕΛΣΤΑΤ, Ζωή Γεωργαντά, κατέθεσα ένσταση κατά της δικαστικής απόφασης για τις δύο κατηγορίες για τις οποίες αθωώθηκε και αναμένουμε απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου για το κατά πόσον ο Γεωργίου θα πάει σε νέα δίκη για αυτές τις νέες κατηγορίες. Προς το παρόν, οι δύο αθωώσεις δεν μπορούν να θεωρηθούν αμετάκλητες. Αλλά είναι αλήθεια ότι η πιο σημαντική κατηγορία, για την οποία ο Γκεόργκι ήθελε απεγνωσμένα να αθωωθεί, ήταν αυτός για τον οποίο καταδικάστηκε.

Πράγματι, το γεγονός ότι ο Γεώργιος δημοσίευσε τα διογκωμένα στοιχεία του ελλείμματος χωρίς έγκριση από το διοικητικό συμβούλιο της ΕΛΣΤΑΤ δεν αποδεικνύει μόνο την ενοχή του για τη δεύτερη κατηγορία, ότι δεν συγκάλεσε το διοικητικό συμβούλιο όπως θα έπρεπε, αλλά υπονοεί και μια εξαπάτηση, διότι γνώριζε τα πρησμένα στοιχεία του ελλείμματος δεν θα γίνουν δεκτά από την πλειοψηφία των μελών του διοικητικού συμβουλίου. Αναγνωρίζει περαιτέρω ότι μια τέτοια διαφωνία θα γινόταν αργά ή γρήγορα δημόσια και θα αποκάλυπτε τις παρατυπίες που χρησιμοποίησε με τη βοήθεια της ίδιας της Eurostat. Μια τέτοια αποκάλυψη θα οδηγούσε στην αποτυχία του σχεδίου να νομιμοποιήσει το πρώτο μνημόνιο και, συνεπώς, να επιβάλει αυστηρά μέτρα λιτότητας στην Ελλάδα. Αυτό δεν ήταν αποδεκτό από τους εμπνευστές αυτού του σχεδίου, ο οποίος πιστεύω ότι έπρεπε να χρησιμοποιήσει τον Γεωργίου και τον έδωσε εντολή να σιωπά το υπόλοιπο συμβούλιο της ΕΛΣΤΑΤ.



MPN: Μετά τις ένοχες ετυμηγορίες εναντίον του Γεωργίου την περασμένη άνοιξη, εμφανίστηκε στα ελληνικά και διεθνή μέσα μαζικής ενημέρωσης ένα μπαράζ θετικής κάλυψης και PR υπέρ του Γεωργίου, όπως το Bloomberg, το Washington Post και το Politico. Ακούσαμε επίσης πολυάριθμες δηλώσεις υποστήριξης από μεγάλες πολιτικές προσωπικότητες στην Ελλάδα, την Ευρωπαϊκή Ένωση και αλλού. Αυτές οι δηλώσεις επικρίνουν την υποτιθέμενη έλλειψη ανεξαρτησίας του ελληνικού συστήματος δικαιοσύνης στις αποφάσεις εναντίον του Γεωργίου. Πώς θα περιγράφατε ή θα χαρακτηρίζατε το δίκτυο υποστήριξης του Γεωργίου εντός και εκτός της Ελλάδας, και αυτά τα επιχειρήματα έγιναν υπέρ του;
NL: Ναι, πράγματι, ακούστηκαν διάφορες δηλώσεις και συνεχίστηκαν να ακούγονται για τη στήριξη του Γεωργίου, προσπαθώντας να τον αγιάσουν, να τον αναδείξουν ως σοβαρή προσωπικότητα και ως έντιμο επιστήμονα. Όλα αυτά για να δικαιολογήσουν όλα όσα έκανε παράνομα ως πρόεδρος της ΕΛΣΤΑΤ. Όλα όσα ειπώθηκαν στηρίζονται σε μύθους που έχουν κυκλοφορήσει από τους εγχώριους και ξένους υποστηρικτές του Γεωργίου, οι οποίοι είναι απελπισμένοι ότι η υπόθεση δεν θα προσφύγει στο δικαστήριο - η κύρια περίπτωση του πληθωρισμού των ελλειμμάτων.

Αλλά αυτό αποδεικνύει επίσης τη δική τους ενοχή στο θέμα. Αν πιστεύουν πραγματικά ότι ο Γεωργίου είναι αθώος και ότι είμαστε οι συκοφαντίες και οι ψεύτες, γιατί δεν επιτρέπουν στην ελληνική δικαιοσύνη να κάνει τη δουλειά της και να αποδείξει την τεκμαιρόμενη αθωότητά της σε ακροαματική διαδικασία; Θα ήθελα ακόμη και ο ίδιος ο Γκεόργκι να είναι ο πρώτος που θα αρπάξει αυτή την ευκαιρία για να εξαργυρωθεί. Αυτή η εξοργιστική προσπάθεια όλων των υποστηρικτών της για την αποτροπή της εκδίκασης της υπόθεσης αποκαλύπτει τον πανικό και την ενοχή τους, διότι γνωρίζουν πολύ καλά ότι στην προσεχή ακροαματική διαδικασία θα αποδειχθούν όλα τα αποδεικτικά στοιχεία που αποδεικνύουν ότι η Ελλάδα υπέστη το μεγαλύτερο εθνικό προδοσία από την εποχή της προδοσίας των Θερμοπυλών, πριν από 2500 χρόνια, όταν ο Εφιάλτης πρόδωσε τον ελληνικό στρατό που πολεμούσε την περσική εισβολή.

Θα αποκαλυφθεί επίσης η συμμετοχή όλων αυτών των μεγάλων πολιτικών προσωπικοτήτων στην Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση στην προδοσία του Γεωργίου. Πράγματι, ο πυρήνας αυτού του δικτύου υποστήριξης περιλαμβάνει πρωτίστως την Eurostat, της οποίας ο ανώτερος υπάλληλος ενημέρωσε τον Γ. Γεωργίου για τον τρόπο με τον οποίο θα διογκωθεί το έλλειμμα του 2009 καθώς και τον τρόπο αλλαγής των νόμων ίδρυσης της ΕΛΣΤΑΤ προκειμένου να εξουδετερωθεί το υπόλοιπο του διοικητικού συμβουλίου.

Φανταστείτε λοιπόν τι αντίκτυπο θα έχει η πεποίθηση του Γεωργίου στην εικόνα της Eurostat! Ο πολιτικός επικεφαλής της Eurostat είναι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, οι Βρυξέλλες - δηλαδή το ένα τρίτο της τρόικας - με όλα όσα προϋποθέτουν φυσικά πολλά υψηλού επιπέδου πολιτικά πρόσωπα στην Ευρωπαϊκή Ένωση και πέρα ​​από αυτήν. Έτσι μπορούμε να κατανοήσουμε ξεκάθαρα γιατί οι διευθυντές υψηλού επιπέδου της Eurostat και οι μεγάλες πολιτικές προσωπικότητες της ίδιας της ΕΕ συνεχίζουν να χτίζουν ένα τείχος προστασίας και υποστήριξης για τον Γιώργο - ελπίζοντας ότι η κυβέρνηση και το Ανώτατο Δικαστήριο της Ελλάδος θα πιστέψουν όλους αυτούς τους μύθους προωθούν.
Ο πρώτος μύθος είναι ότι τα τελευταία χρόνια ο Γεώργιος αθωώθηκε πολλές φορές, αλλά η δίωξη εναντίον του συνεχίζεται. Αυτό λένε. Οι υποστηρικτές του Γεωργίου ισχυρίζονται ξανά και ξανά ότι ο Γιώργος αθωώθηκε, αλλά δεν είναι αλήθεια. Η απαλλαγή μπορεί να γίνει μόνο μετά την αμετάκλητη οριστική απόφαση σε δικαστική δίκη ή μετά την αποδοχή απαλλακτικού δικαστικού διατάγματος από το Ανώτατο Δικαστήριο. Καθώς έχουν ασκηθεί προσφυγές ενώπιον του Ανωτάτου Δικαστηρίου, δεν έχει απαλλαγεί απεριόριστα από κάθε κατηγορία εναντίον του.

Αντιθέτως, είχε αμετάκλητη πεποίθηση για δυσφήμιση, όπως είπα προηγουμένως, και καταδίκη για μία από τις τρεις κατηγορίες για παράβαση καθήκοντος - για την οποία αναμένεται η απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου, είτε θα καταστεί αμετάκλητη είτε όχι. Αλλά οι άλλες δύο κατηγορίες για παραβίαση του καθήκοντος για τις οποίες έχει αθωωθεί, όπως ήδη ανέφερα, γι 'αυτές έχουμε καταθέσει μια καταγγελία και, ως εκ τούτου, δεν μπορούν να θεωρηθούν αμετάκλητες ή τελικές απαλλαγές. Επομένως, σύμφωνα με τη δέουσα διαδικασία, οι διώξεις εναντίον του συνεχίζονται.

Ο δεύτερος μύθος έχει ως εξής: Ο Γκεόργιος ανέλαβε την προεδρία της ΕΛΣΤΑΤ μετά το πρώτο μνημόνιο. Επομένως, δεν μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνος για το μνημόνιο και την οικονομική κρίση που ακολούθησε. Πράγματι, όταν ο Γ. Γεωργίου έλαβε μέτρα στην ΕΛΣΤΑΤ, βρισκόμασταν ήδη στο πρώτο μνημόνιο. Αν θυμάστε, η είσοδός μας στο πρώτο μνημόνιο ανακοινώθηκε από τον Γιώργο Παπανδρέου στην ομιλία του για το ελληνικό νησί Kasterllorizo ​​τον Απρίλιο του 2010 και ο λόγος γι 'αυτό ήταν το υψηλό επίπεδο του ελλείμματος του 2009, το οποίο έθεσε ο Παπανδρέου 13,6% του ΑΕΠ. Αυτό ισοδυναμεί με περίπου 30 δισεκατομμύρια ευρώ.

Ωστόσο, δεν ήταν το πραγματικό έλλειμμα, αλλά η πρόβλεψη του Παπανδρέου για το τι θα ήταν μετά από όλους τους σχετικούς υπολογισμούς πραγματοποιήθηκε. Ο Παπανδρέου δεν είχε το δικαίωμα να λάβει μια τόσο σημαντική απόφαση, η οποία θα επηρέαζε τόσο πολύ την ελληνική κοινωνία, με βάση μόνο μια πρόβλεψη που δεν είχε καν εγκριθεί από το Ελεγκτικό Συνέδριο. Θα είμαστε αυτοί, ως διοικητικό συμβούλιο της ΕΛΣΤΑΤ, να επιβλέπουμε τους υπολογισμούς του πραγματικού ελλείμματος, να το εγκρίνουμε και να το δημοσιεύσουμε τον Οκτώβριο του 2010, έξι μήνες αργότερα.

Στην πραγματικότητα, αν μας είχε δοθεί η ευκαιρία να το κάνουμε αυτό και βρήκαμε ότι τα στοιχεία για το έλλειμμα είναι μικρότερα του 10%, θα μπορούσαμε να καταγγείλουμε το πρώτο μνημόνιο και να το ακυρώσουμε! Και φυσικά, τα υπόλοιπα μνημόνια που ακολούθησαν. Αλλά προφανώς, αυτό δεν θα ήταν κάτι που οι σχεδιαστές του πρώτου μνημονίου επιθυμούσαν να συμβούν και πρέπει να βρεθεί ο κατάλληλος άνθρωπος ο οποίος, με συγκεκριμένες στατιστικές προσαρμογές, θα μπορούσε να καταστήσει το έλλειμμα του 2009 «επιβεβαίωση» της «εγκυρότητας» του ελλείμματος του Παπανδρέου "Πρόβλεψη" τον Απρίλιο του 2010, και δικαιολογούν πλήρως την είσοδό μας στο πρώτο μνημόνιο. Αυτό θέλουν.

Επιπλέον, προκειμένου να αποφευχθούν τυχόν διαμάχες με το υπόλοιπο διοικητικό συμβούλιο που θα μπορούσαν να θέσουν σε κίνδυνο το σχέδιό τους, αποφασίστηκε να εξουδετερωθούν όχι μόνο οι αντιφρονούντες στο διοικητικό συμβούλιο αλλά το σύνολο του διοικητικού συμβουλίου της ΕΛΣΤΑΤ. Ως αποτέλεσμα όλων αυτών των παράνομων ενεργειών, το πρώτο μνημόνιο νομιμοποιήθηκε - και η πόρτα άνοιξε για το δεύτερο και χειρότερο μνημόνιο και προφανώς τα υπόλοιπα μνημόνια που ακολούθησαν και για τα μέτρα λιτότητας που έχουν επιβληθεί έκτοτε. Ως εκ τούτου, είναι ίσως λάθος να πούμε ότι τα πρώτα μνημόνια οφείλονταν στον Γεωργία. Είναι πιο ενδεδειγμένο να πούμε ότι όλα τα μνημόνια και τα σχετικά μεσαιωνικά μέτρα λιτότητας που εξακολουθούμε να έχουμε στις πλάτες μας οφείλονται στην πραγματικότητα στον Γιώργο!
Ο τρίτος μύθος: δεδομένου ότι η Eurostat ενέκρινε τις πρακτικές και τα στοιχεία του Γεωργίου, πρέπει να έχει δίκιο, πρέπει να είναι σωστή. Θα μπορούσε όμως η Eurostat να μην εγκρίνει αυτές τις στατιστικές, που παρέσχε ο Γεωργίου, και τις μεθόδους διοίκησης που χρησιμοποίησε; Ήταν ο ίδιος ο διευθυντής της Eurostat, ο Walter Radermacher, ο οποίος έδωσε εντολές στον Γκεόργκι για τα στοιχεία που πρέπει να προστεθούν στο έλλειμμα. Η αλληλογραφία αποκαλύφθηκε από τη Radermacher στο Γεωργίου, η οποία δείχνει πώς να προσθέσετε αυτό το ποσό χρέους που προέκυψε από τις συμφωνίες ανταλλαγής Simitis, πώς να το προσθέσετε σε ελλείμματα τεσσάρων ετών μέχρι το 2009 - πριν από την ημερομηνία λήξης, όπως εξηγήσαμε προηγουμένως, και παρόλο που δεν υπήρχε κανένας ευρωπαϊκός κανονισμός εκείνη τη στιγμή που θα το επέτρεπε αυτό.

Επίσης, ήταν ο μόνιμος εκπρόσωπος της Eurostat στην ΕΛΣΤΑΤ, Hallgrimur Snorrason, ο οποίος - με τη βοήθεια του νομικού συμβούλου της Eurostat Per Samuelson - ενημέρωσε τον Γιώργη για το πώς να αλλάξει τον ιδρυτικό νόμο της ΕΛΣΤΑΤ προκειμένου να μεταμορφώσει την ΕΛΣΤΑΤ σε αρχή ενός ατόμου. Δεν προκαλεί λοιπόν έκπληξη το γεγονός ότι η Eurostat ενέκρινε τις πρακτικές και τα μεγέθη του ελλείμματος του Γεωργίου. Φυσικά, αυτό δεν σημαίνει ότι ήταν σωστές.

Ο τελευταίος μύθος που θέλω να αναφέρω είναι ότι οι υποστηρικτές του λένε ότι ο Γεωργίου εφάρμοσε όλους τους κατάλληλους ευρωπαϊκούς κανονισμούς. Αντίθετα, οι περισσότεροι ευρωπαϊκοί κανονισμοί και τα ίδια τα κριτήρια της Eurostat για τον υπολογισμό του ελλείμματος και του χρέους παραβιάστηκαν από τον Γιώργο και τους συμβούλους του από τη Eurostat, προκειμένου να δικαιολογηθεί η αδικαιολόγητη ενσωμάτωση των ελλειμμάτων πολλών επιχειρήσεων κοινής ωφέλειας στο έλλειμμα του 2009 - μια εμπεριστατωμένη μελέτη αρκετών μηνών για κάθε δημόσια υπηρεσία. Δεν μπορείτε απλώς να αποφασίσετε να συμπεριλάβετε το έλλειμμα μιας επιχείρησης στο δημόσιο χρέος. χρειάζεστε μια λεπτομερή μελέτη, για αρκετούς μήνες, έξι μήνες. Έτσι, τι είδους ευρωπαϊκές ρυθμίσεις εφαρμόστηκε στην πραγματικότητα ο Γεωργίου, αναρωτιέμαι; Κανείς δεν ξέρει.



MPN: Αυτό που είναι ξεκάθαρο είναι ότι υπάρχει ένα πολύ εκτεταμένο και πολύ ισχυρό δίκτυο υποστήριξης για όσους αρέσουν στον Ανδρέα Γεωργίου, ένα δίκτυο που περιλαμβάνει ισχυρές φωνές των μέσων ενημέρωσης, σημαντικούς πολιτικούς και πολιτικούς, μεγάλα κέντρα εξουσίας και επιρροής και λήψης αποφάσεων . Πώς μπορεί κανείς να αντιμετωπίσει ένα τόσο ισχυρό και φαινομενικά ενοποιημένο δίκτυο πολιτικών δυνάμεων και μέσων ενημέρωσης από τον ελληνικό λαό;

NL: Πράγματι, το δίκτυο υποστήριξης του Γεωργίου, το οποίο αποτελείται από υψηλού επιπέδου πολιτικά πρόσωπα - εγχώριους και ξένους - είναι ισχυρό. Αλλά ανεξάρτητα από το πόσο επηρεάζει το δίκτυο αυτό στις πολιτικές υποθέσεις στην Ελλάδα, νομίζω ότι δεν είναι σε θέση να επηρεάσει το ελληνικό δικαστικό σύστημα, το οποίο θεωρώ αμερόληπτο. Το γεγονός ότι η υπόθεση έχει φτάσει μέχρι το επίπεδο του Ανωτάτου Δικαστηρίου, το οποίο έως τώρα έχει δικαιολογήσει πολλές από τις αντιρρήσεις και τις εκκλήσεις μας εναντίον του Γεωργίου, μας δίνει την ελπίδα ότι τελικά θα μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε με επιτυχία το δίκτυο συστημικού δυναμικού που υποστηρίζει το Γεωργίου.

Στο τέλος της ημέρας, το σύστημα δικαιοσύνης μας, ίσως το μόνο άψογο όργανο στη χώρα μας, φαίνεται να έχει φέρει το βάρος αυτού του θέματος. Πιστεύω ότι σύντομα θα αποκαλυφθεί η αλήθεια, ανεξάρτητα από το πόσο ισχυρές πολιτικές δυνάμεις και μέσα ενημέρωσης προσπαθούν να εξαναγκάσουν την αθώωση του Γεωργίου.
MPN: Ποιες είναι οι εκκρεμείς δικαστικές υποθέσεις σχετικά με την υπόθεση ΕΛΣΤΑΤ και τον Ανδρέα Γεωργίου; Ποιες είναι οι κατηγορίες που εξακολουθεί να αντιμετωπίζει ο Γιώργος; Και ποια είναι η προσδοκία σας για το αποτέλεσμα αυτών των περιπτώσεων;

NL: Το πιο σημαντικό είναι ότι οι περιπτώσεις ψευδούς πληθωρισμού των δεδομένων και παραβίασης του καθήκοντος από τον Γ. Γεωργίου περιλαμβάνουν εγκλήματα παραχάραξης δημόσιων εγγράφων και παραβίαση του ιδρυτικού νόμου της ΕΛΣΤΑΤ. Όπως ανέφερα ήδη, ο Γ. Γεωργίου καταδικάστηκε για μία από τις πιο σημαντικές κατηγορίες σχετικά με την παραβίαση του καθήκοντος - για τη δημοσίευση των στοιχείων για το έλλειμμα του 2009 χωρίς την έγκριση του συμβουλίου της ΕΛΣΤΑΤ. Απαλλάχθηκε από τις άλλες δύο κατηγορίες - την επανάληψη του διορισμού του στο ΔΝΤ και την ΕΛΣΤΑΤ και τη μη σύγκληση του διοικητικού συμβουλίου - αλλά άσκησαν έφεση στις δύο αυτές αποφάσεις και ελπίζουμε ότι το Ανώτατο Δικαστήριο θα αποφασίσει να επαναλάβει τη δίκη για αυτές τις δύο σχετικές χρεώσεις.

Εάν αυτή η υπόθεση παραπεμφθεί πίσω στα δικαστήρια της δίκης, σίγουρα αναμένουμε ότι ο Γιώργος θα καταδικαστεί, διότι τα αποδεικτικά στοιχεία που έχουμε εναντίον του είναι πετυχημένα και αναμφισβήτητα. Αυτό το υποστηρίζουν οι υποστηρικτές του Γεωργίου. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο πιέζουν όσο πιο σκληρά μπορούν, για να αποτρέψουν την υπόθεση να φτάσει στο ανώτερο δικαστήριο.



MPN: Με ποιο τρόπο πιστεύετε ότι οι αποφάσεις που θα επιτύχει το ελληνικό δικαστικό σύστημα σχετικά με τις υποθέσεις ΕΛΣΤΑΤ και Γεωργίου έχουν αντίκτυπο στο μέλλον της Ελλάδας, ιδιαίτερα όσον αφορά τις πολιτικές λιτότητας και τα μνημόνια που επιβάλλονται και το μη εξυπηρετούμενο κοινό χρέος της Ελλάδας;

NL: Συμφωνώ μαζί σας ότι το ελληνικό χρέος είναι μη λειτουργικό. Ακόμη και αν απομακρυνθούμε από τα μνημόνια, δεν απομακρύνουμε από τις σχετικές δανειακές συμβάσεις και θα συνεχίσουμε να είμαστε υπό την επίβλεψη της ΕΕ μέχρι να πληρώσουμε το 75% του χρέους μας, κάτι αδύνατο για τα επόμενα 60 χρόνια!

Εάν, όμως, όπως ελπίζουμε, υπάρχει μια αμετάκλητη πεποίθηση του Γεωργίου για την πράξη της διογκώσεως των ελλειμμάτων, αυτό θα αποδείξει ότι όλα αυτά τα μεσαιωνικά μνημόνια επιβλήθηκαν με βάση ψευδείς αριθμούς - που δίνει στην Ελλάδα το δικαίωμα να ζητήσει αποζημίωση από την Ευρωπαϊκή Ένωση για τις ζημίες που προκάλεσαν τα τελευταία επτά χρόνια της χρηματοπιστωτικής κρίσης.

Το άρθρο 340 της Συνθήκης για τη Λειτουργία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μας δίνει το δικαίωμα να διεκδικήσει την αποζημίωση αυτή, και έχουμε ακόμα εκτιμήσει την οικονομική ζημία αφού Γεωργίου πάτησε το πόδι του στην Ελλάδα, ένα κόστος που μπορεί να υπερβαίνει τα 210 δισεκατομμύρια ευρώ. Μια αντιστάθμιση αυτού του μεγέθους είναι βέβαιο ότι θα ανατρέψει την επαίσχυντη οικονομική κατάσταση που βιώνουμε σήμερα. Ωστόσο, τονίζω και πάλι ότι απαραίτητη προϋπόθεση αποτελεί αμετάκλητη καταδίκη του Γεωργίου σχετικά με το κακούργημα της διόγκωση των στοιχείων του ελλείμματος.

Και τι γίνεται με αυτούς τους υποκινητές που χρησιμοποίησαν τον Γκεόργκι για να εκτελέσουν τα ύπουλα σχέδια τους; Ακόμη και Γρηγόρης Πεπονής - η άψογη ερευνητής ο οποίος πρότεινε την ποινική δίωξη του Γεωργίου στην πρώτη θέση - πρότεινε ότι η πιθανή ύπαρξη ορισμένων ηθικών αυτουργών στην ελληνική και ευρωπαϊκή πολιτικά συστήματα, που απευθύνονται Γεωργίου για το τι πρέπει να κάνουμε, πρέπει να ληφθεί υπόψη . Αυτοί είναι εκείνοι που δεν θέλουν την υπόθεση να καταλήξει σε ανοικτή ακροαματική διαδικασία - αυτοί που είναι τόσο απελπισμένοι για την αθώωση του Γεωργίου όσο το δυνατόν νωρίτερα, προκειμένου να καλύψουν τις δικές τους συμμετοχή στην ανωτέρω έγκλημα, επειδή είναι καλά γνωρίζουν ότι έχουμε αποδείξεις για παράνομη παρέμβαση τους σε διόγκωση του ελλείμματος, αλλά και στη μετατροπή της ΕΛΣΤΑΤ από ανεξάρτητη αρχή σε one-man αρχή.
Εάν το Ανώτατο Δικαστήριο στείλει τον Γεώργιο σε δίκη στο ανώτατο δικαστήριο, όλοι οι υποστηρικτές του γνωρίζουν ότι αυτό θα σημαίνει μια πιθανή καταδίκη γι 'αυτόν. Στη συνέχεια, το δίκτυο υποστήριξης θα καταρρεύσει και θα κατηγορηθεί για την προδοσία της πατρίδας τους και τα εγκλήματα κατά των πολιτών του. Στη συνέχεια, η χώρα μας θα περάσει από μια υποβαθμισμένη θέση ενός ζητιάνος, στην ισχυρή θέση ενός αμφισβητία, με βάση συγκεκριμένα άρθρα της Συνθήκης για τη Λειτουργία της ίδιας της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Όσον αφορά εμάς, δεν μας νοιάζει πραγματικά η αυστηρή ή μη αυστηρή τιμωρία του Γεωργίου, ο οποίος τώρα είναι συνταξιούχος του ΔΝΤ. Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι να αποδείξουμε την ενοχή του και έτσι να εξαλείψουμε την αδικία που έχει διαπραχθεί κατά της Ελλάδας μέσω του ψευδούς πληθωρισμού του δημόσιου χρέους και του ελλείμματος του 2009 και επίσης να αποδείξουμε την εγκληματική συμμετοχή της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και της Eurostat. Αυτό θα γίνει μόνο όταν η υπόθεση παραπέμπεται σε ακροαματική διαδικασία, στην οποία θα πρέπει να παρίσταται η Eurostat και ο Γεωργίου, προκειμένου να καταθέσουν υπό τον όρκο εάν έχουν ψευδώς διογκώσει τα στατιστικά στοιχεία της Ελλάδας και τους λόγους για τους οποίους να το πράξει.

Δεν ξέρω πότε και αν αυτό θα συμβεί και πόσες μάχες πρέπει να δώσουμε από εδώ και στο εξής για να το πετύχουμε αυτό. Κάποιοι μας λένε ότι δεν έχει νόημα να συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε, καθώς φαίνεται ότι με ένα τέτοιο μέτωπο στήριξης του Γεωργίου από ισχυρά κέντρα λήψης αποφάσεων, η μάχη έχει ήδη κερδηθεί εναντίον μας. Απαντούμε λέγοντας ότι εάν σταματήσουμε να αγωνιζόμαστε, απλά δεν θα υπάρξει άλλη μάχη - κάτι που δεν θέλουμε, γιατί δεν πρέπει να ξεχνάμε τι είπε κάποτε ο Bertolt Brecht: «Αυτός που πολεμάει μπορεί να χάσει. Αυτός που δεν αγωνίζεται, έχει ήδη χάσει. "



MPN: Εξετάζοντας την κατάσταση στην Ελλάδα σήμερα και τους οικονομικούς ισχυρισμούς που κάνει η ελληνική κυβέρνηση - ότι η χώρα επέστρεψε στην οικονομική ανάπτυξη, ότι η Ελλάδα έχει γυρίσει μια γωνία - πιστεύετε ότι τα ελληνικά στατιστικά στοιχεία σήμερα είναι αξιόπιστα, ή μήπως εξακολουθούν να χειραγωγούνται;

NL: Δυστυχώς, τα στατιστικά στοιχεία έχουν ήδη χρησιμοποιηθεί από οποιαδήποτε κυβέρνηση στην εξουσία μέχρι τώρα στην Ελλάδα. Έχουμε δει αυτό να συμβαίνει με τις αλχημείες των ανταλλαγών για να μπουν στην Ευρωζώνη. Παρεμπιπτόντως, θα ήθελα να μην είχαμε πάρει ποτέ στην ευρωζώνη στην πρώτη θέση! Η οικονομία μας δεν ήταν σε θέση να χειριστεί ένα τόσο ισχυρό και ανταγωνιστικό νόμισμα. Είδαμε μια άλλη εκμετάλλευση των στατιστικών στοιχείων, του ελλείμματος, αυτή τη φορά. Έγινε λόγος για οικονομική κρίση των τελευταίων επτά ετών.

Δεν μπορώ να πω τι συμβαίνει αυτές τις μέρες με τα στατιστικά στοιχεία, καθώς δεν είμαι στην ΕΛΣΤΑΤ. Αλλά θα δούμε αργά ή γρήγορα τι συμβαίνει. Η αλήθεια πάντοτε βγαίνει για κάθε περίπτωση κακοδιοίκησης στατιστικών στοιχείων. Έχουμε δει αυτό να συμβεί. Δυστυχώς όμως, εφ 'όσον δεν υπάρχει αξιόπιστη ομάδα για τη σωστή διαχείριση του χειρισμού των στατιστικών στοιχείων στην Ελληνική Στατιστική Αρχή, φοβάμαι ότι θα πρέπει και πάλι να περιμένουμε παρατυπίες και αλχημεία των δεδομένων."
https://www.theautomaticearth.com/2017/12/the-greek-fraud-reads-like-a-crime-novel/