Τετάρτη 7 Μαρτίου 2018

Δασικοί χάρτες: Στα 20 ευρω το παράβολο για τις ενστάσεις

 Πηγή: dikaiologitika.gr

Δημοσιεύτηκε σήμερα στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως απόφαση των αναπληρωτών υπουργών Οικονομικών και Περιβάλλοντος που αφορούν τους δασικούς χάρτες και πιο συγκεκριμένα, τον καθορισμό (α) του ύψους και του τρόπου καταβολής, είσπραξης και διάθεσης των τελών για την έκδοση πιστοποιητικών βεβαίωσης χαρακτήρα έκτασης του δασικού χάρτη και του ειδικού τέλους για την άσκηση αντιρρήσεων κατά του περιεχομένου αναρτημένου δασικού χάρτη.

Το ύψος των τελών για την έκδοση των πιστοποιητικών της παραγράφου 4 άρθρου 20 ν. 3889/2010 , με τα οποία βεβαιώνεται ο δασικός ή μη χαρακτήρας των εκτάσεων που περιλαμβάνονται στον οριστικό δασικό χάρτη, καθορίζεται στα 20 ευρω.
Το σχετικό πιστοποιητικό εκδίδεται από το Τμήμα Δασικών Χαρτογραφήσεων της οικείας Διεύθυνσης Δασών.
Τα ανωτέρω τέλη καταβάλλονται, είτε στις Δ.Ο.Υ., στον κωδικό ΚΑΕ 83894 και αφορά έσοδα του Πράσινου Ταμείου – Ειδικού φορέα Δασών, είτε στην Τράπεζα της Ελλάδος.
Σε όλα τα τριπλότυπα είσπραξης θα τίθεται υποχρεωτικά η ένδειξη «Ειδικός φορέας Δασών». Γ. Τα ποσά από την είσπραξη του ανωτέρω τέλους διατίθενται στις οικείες Δ/νσεις Δασών, κυρίως για την κάλυψη της δαπάνης κατάρτισης έως και την κύρωση των δασικών χαρτών. Μετά την ολοκλήρωση της κύρωσης των δασικών χαρτών τυχόν διαθέσιμο υπόλοιπο του τέλους διατίθεται για τους λοιπούς σκοπούς του Ειδικού φορέα Δασών.