Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2019

Η 3η Συνεδρίαση του Συμβουλίου της Τ.Κ. Σάμης.

Πραγματοποιήθηκε χτες, η 3η τακτική συνεδρίαση του Συμβουλίου της Τ.Κ. Σάμης.
Τρία ήταν τα θέματα που συζητήθηκαν.
Α) Η επιστολή του Συλλόγου Εμπόρων & καταστηματαρχών Σάμης, προς τα Τ.Σ. Σάμης και Καραβομύλου, την οποία και επισυνάπτουμε .




Β) Ο χριστουγεννιάτικος διάκοσμος της Τ.Κ. Σάμης.

Γ) Θέματα λειτουργίας παραλιακής ζώνης, λιμένα Σάμης.
Όπως ήταν φυσικό, το πρώτο θέμα, κυριάρχησε στη Συνεδρίαση.
Ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Σάμης, Διονύσης Αρτελάρης, που παραβρέθηκε στο Συμβούλιο, διάβασε την Επιστολή και εξήγησε, τους λόγους, που ο Σύλλογος προέβηκε σε αυτή την ενέργεια.
Διάβασε  τη σχετική διάταξη, που επιβάλει, 1,40 μέτρα ελεύθερου πεζοδρομίου για χρήση των πεζών, αναφέρθηκε στον ελεύθερο χώρο που θα πρέπει να έχουν οι στοές,  για τους πεζούς, στις γλάστρες του Δήμου, στα τραπεζοκαθίσματα , στις πινακίδες στις κολώνες της ΔΕΗ και σε ό,τι άλλο αποτελεί εμπόδιο στην απρόσκοπτη διάβαση ντόπιων και επισκεπτών της Σάμης, από τα πεζοδρόμια και τις στοές.
Ζήτησε επίσης, τη δημιουργία ραμπών για ΑΜΕΑ, όπου δεν υπάρχουν.
Ακολούθησαν, τοποθετήσεις επαγγελματιών που παρευρίσκονταν στο Συμβούλιο, ανταλλαγή απόψεων, τοποθετήσεις Συμβούλων.
Βασικός πυρήνας των τοποθετήσεων των επαγγελματιών, ήταν η σύσταση μελέτης, για τη παραλιακή ζώνη της Σάμης, έτσι ώστε να λυθεί οριστικά το πρόβλημα και να μην είναι και οι ίδιοι,  στην ανασφάλεια που βιώνουν χρόνια...
Σύσταση μελέτης, ζήτησε και ο Δημοτικός Σύμβουλος Σάμης, με τη ΛΑ.ΣΥ., Νίκος Αθανασάτος και πρόσθεσε πως χρειάζεται να γίνει μια επιτροπή από τον Δήμο, τους επαγγελματίες, συγκοινωνιολόγο κλπ, να μελετήσουν το πρόβλημα και να δοθούν οι λύσεις που χρειάζονται.
Σ.Σ. Θεωρούμε πως για να μπορεί κάποιος να περπατάει στα πεζοδρόμια και στις στοές της Σάμης, όπως το δικαιούται, δεν χρειάζεται μελέτη!!!
Η μελέτη χρειάζεται για τη χωροταξία των τραπεζοκαθισμάτων,  το κυκλοφοριακό, την εξυπηρέτηση των επιβατών των τουριστικών σκαφών, το πάρκινγκ κλπ...
Κλείνοντας το θέμα, ο Πρόεδρος του Τ.Σ., Ζήσιμος Βαγγελάτος, τόνισε, πως η Τ.Κ. θα πράξει ό,τι είναι δυνατόν για το θέμα, με βασικό γνώμονα, να το συμφέρον των επαγγελματιών,των πολιτών της Περιοχής και των επισκεπτών.
Πριν πάμε στα επόμενα θέματα, επιτρέψτε μας να συγχαρούμε το Δ.Σ. του Εμπορικού Συλλόγου Σάμης, για το θέμα που "άγγιξε" και προέβαλε, ένα θέμα που απασχολεί αρκετά χρόνια τώρα τη Σάμη και εκτός των άλλων, άπτεται του Πολιτισμού και της Παιδείας μας!!!
Μπράβο και πάλι μπράβο!!!
Η Συνεδρίαση συνεχίστηκε με τα επόμενα θέματα της Ημερήσιας Διάταξης.
Στο τρίτο θέμα, προσήλθε και ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Σάμης, Γεράσιμος Ποδαράς.
Αφού άκουσε την εισήγηση από τον Πρόεδρο του Συμβουλίου ( τοποθέτηση πίλαρ για τα κότερα και το πλοίο της γραμμής, παροχής νερού κ.αλ. ), τόνισε πως σαν μέλος του Δ.Σ. του Λιμενικού Ταμείου, θα πράξει ό,τι είναι δυνατόν, για την επίλυση των προβλημάτων του λιμανιού της Σάμης και της παραλιακής ζώνης.
Στα βίντεο που ακολουθούν, μπορείτε να παρακολουθήσετε, ολόκληρη τη χτεσινή συνεδρίαση, του Συμβουλίου της Τ.Κ. Σάμης.
Τάσος Καβαλλιεράτος.




























Δεν υπάρχουν σχόλια: