Πέμπτη 8 Οκτωβρίου 2009

Τέσσερις Κεφαλλονίτες Υπουργοί και ένας βουλευτής στη νέα Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ!

Αν χάσουμε και αυτή την ευκαιρία, αν την υποτάξουμε σε στενά κομματικά συμφέροντα, αν μείνουμε μακριά από τις διεθνείς εξελίξεις στο τουρισμό, αν δεν αξιοποιήσουμε το ΕΣΠΑ, θα χάσουμε δια παντός το τρένο της ανάπτυξης της Κεφαλονιάς και της Ιθάκης.
Διαβάστε τις αρμοδιότητές τους και τα μεγάλα προβλήματα του Νομού μας...
Τέσσερις Υπουργοί μέλη της Κυβέρνησης του Γ. Παπανδρέου, που με τον έναν ή τον άλλο τρόπο συνδέονται πολύ στενά με τη Κεφαλονιά, δεν έχει ξανασυμβεί!!
Ποτέ άλλοτε στη πολιτική ιστορία του νησιού μας δεν είχαμε αυτή την «διείσδυση» σε Κυβέρνηση. Δεν είναι μόνο ο αριθμός των Κεφαλλήνων Υπουργών αλλά κυρίως τα «δυνατά» Υπουργεία που εκπροσωπούν!
Δεν μας εμποδίζει λοιπόν τίποτε να κάνουμε σχέδια. Η Νομαρχία πέρασε εν μια νυχτί στο Κυβερνητικό στρατόπεδο, ο νέος βουλευτής ανήκει στα Κυβερνητικά έδρανα, και τέσσερις Υπουργοί!
Ε, μας πήραν είδηση και τα μεγάλα κανάλια και μας ζητάνε δηλώσεις «τι θα τους κάνετε τόσους Υπουργούς;»
Μετά το Υπουργικό συμβούλιο, έχουμε μια πιο σαφή εικόνα των αρμοδιοτήτων και των Κεφαλλήνων Υπουργών : Η Υπερ-υπουργός Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, Λούκα Κατσέλη μεταξύ άλλων έχει το χαρτοφυλάκιο του ΕΣΠΑ , του χρηματοδοτικού πλαισίου που αφορά κυρίως έργα υποδομών. Ανάμεσα στα μεγάλα έργα του Νομού μας πρώτα από όλα είναι τα θέματα της Γέφυρας και του οδικού άξονα Αργοστολίου Πόρου προκειμένου να αξιοποιηθεί το νέο λιμάνι του Πόρου με την όλο και πιο αυξημένη κίνηση σε αυτοκίνητα και επιβάτες.Και έπεται συνέχεια. Ο νέος βουλευτής εξάλλου είναι ο καλύτερος γνώστης των αναγκών του νησιού σε έργα χάρη στη θέση του ως Αντινομάρχης Υποδομών.
Ο Υπουργός Απασχόλησης και Κοινωνικής Πολιτικής Ανδρέας Λοβέρδος επιφορτίστηκε με την αντιμετώπιση του δράκου της ανεργίας , κυρίως των νέων, και το τέλος εποχής (;) των stage στον δημόσιο τομέα (αν και όλοι διατηρούν μεγάλες επιφυλάξεις για αυτό).
Η Υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, θα βρει λυμένο το γραφειοκρατικό κομμάτι της δωρεάς Βεργωτή από τον πρ. βουλευτή Αλέξανδρο Παρίση, άρα δεν απομένει από το να συνεργαστεί με την Οικογένεια Βεργωτή για την πορεία και το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης του έργου. Εκτός αυτού έχει να αποφασίσει για τους νέους Διοικητές των Νοσοκομείων Αργοστολίου και Ληξουρίου, για τα Διοικητικά Συμβουλιά τους αλλά και για αρκετούς προέδρους ιδρυμάτων και οργανισμών (όπως το ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ) στα νησιά μας.
Ποτέ δεν θα είναι αρκετά όσα κάνει ένας / μια Υπουργός για τα θέματα της Υγείας των πολιτών, πάντα θα πρέπει να κάνει κάτι ακόμα περισσότερο και εδώ τα νοσοκομεία μας αντιμετωπίζουν θέμα και με γιατρούς αλλά και με το ανεπαρκές νοσηλευτικό προσωπικό.
Ο Υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Παύλος Γερουλάνος όσο αφορά τη Κεφαλονιά παρέλαβε δυο καυτές πατάτες : Την υπό κατάρρευση Γέφυρα και τη μαρίνα Αργοστολίου. Παρόλο που το έργο κατοχυρώθηκε στον Μπόμπολα -ένα χρόνο από τη κατοχύρωση- δεν βρήκε το δρόμο ο εργολάβος για να αρχίσει το έργο της ολοκλήρωσης της μαρίνας.
Ο Ληξιουριώτης Παύλος Γερουλάνος, παραλαμβάνει το Υπουργείο του σε κρίσιμη περίοδο για το αναπτυξιακό μέλλον του τουρισμού.
Οι εξελίξεις στο κλάδο είναι ραγδαίες σε παγκόσμια κλίμακα. Οι θέσεις του ΠΑΣΟΚ για τον τουρισμό εντελώς ανεπαρκείς και το αναμάσημα της «πράσινης τουριστικής ανάπτυξης» καμία σχέση δεν έχει με την άμεση πραγματικότητα της τουριστικής αγοράς που έχει σημάνει συναγερμό.
Όσο και να προσπαθούμε, δεν μπορούμε να δικαιολογήσουμε την υπουργοποίηση της κυρίας Α. Γκερέκου και την ανάθεση αυτού του σημαντικού για την οικονομική ανάπτυξη της χώρας μας, τομέα. Το ότι η κυρία Α. Γκερέκου ήταν υπεύθυνη του ΠΑΣΟΚ σε θέματα τουρισμού, ουδόλως πείθει περί των ικανοτήτων και των γνώσεών της για τον κλάδο. Άλλο να περιφέρεσαι ως αντιπολίτευση με μια εισήγηση περί διαγραμμάτων και άλλο να πρέπει να αντιμετωπίσεις μια παγκόσμια τουριστική κρίση που συμπίπτει με την αναπροσαρμογή του τουριστικού προϊόντος και την ανακατανομή των τουριστικών αγορών!
Δυστυχώς άλλη μια κυβέρνηση μας απογοητεύει με τις επιλογές της στο τουρισμό, άλλη μια κυβέρνηση θα πειραματιστεί με το τουρισμό, άλλη μια κυβέρνηση παραδίδει τον τουρισμό αμαχητί.
Ευχόμαστε να κάνουμε λάθος! Ευχόμαστε να έχει φροντίσει ο Πρωθυπουργός ή να φροντίσει ο συμπατριώτης μας Υπουργός Παύλος Γερουλάνος, στη πρόσληψη συμβούλων και ειδικών στα θέματα τουρισμού και διαχείρισης της κρίσης, γιατί διαφορετικά.. πάμε όλοι μαζί για φούντο στα ... ωραία γαλάζια μάτια της κυρίας Υπουργού.
Σύμφωνα πάντως με πληροφορίες μας από τον επιχειρηματικό κόσμο του τουρισμού ήταν έντονες οι αντιδράσεις κορυφαίων φορέων για το θέμα και κατά πάσα πιθανότητα τελικά η κυριά Γκερέκου θα αναλάβει τα θέματα του Αθλητισμού. Σε αναμονή λοιπόν.
Πηγή; 'http://kefaloniapress.gr/index.php?

Δεν υπάρχουν σχόλια: