Σάββατο 28 Απριλίου 2012

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ ΠΑΝΑΓΗ ΔΡΑΚΟΥΛΟΓΚΩΝΑ ΣΤΟ VLAHATA SAMIS.‏

Μια μικρή συζήτηση ( όσο το επέτρεπε το πρόγραμμά του ) είχα με τον Παναγή Δρακουλόγκωνα, υποψήφιο βουλευτή με τον ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ στην Κεφαλονιά και την Ιθάκη. Παραθέτω τα κυριότερα σημεία αυτής.
  
Β.Σ. Τι ήταν αυτό που σας ώθησε να συμμετέχετε στο συγκεκριμένο ψηφοδέλτιο;

Π.Δ. O Μιχάλης Χαραλαμπίδης σε πρόσφατη ομιλία του στη Νάουσα, μεταξύ άλλων είπε: «Στο λαό ειδικά τον κομματοποιημένο  που από λαός έγινε πλήθος, αντί πολίτες έγιναν, τους έκαναν κρατίτες, θα αφιερώσω ένα κομμάτι του Διόδωρου - Αλλά (το πλήθος) είχε διαφθαρεί, με δωροδοκίες, εναντίον του κι έτσι είχε στερηθεί την ελευθερία της έκφρασης της γνώμης του εναντίον του κακού- και συμπλήρωσε «Το πρώτο στάδιο της παρακμής, ο προάγγελος της χρεωκοπίας ήταν η κατάργηση της Δημοκρατίας. Η ιστορία και η πολιτική αλλά και οι νόμοι, γραπτοί και άγραπτοι, λένε ότι οι ένοχοι πρέπει να τιμωρηθούν, να εξοστρακισθούν. Όσοι δολοφόνησαν τα οράματά μας τιμωρούνται. Αυτός είναι ο δρόμος της κάθαρσης και της αναγέννησης».
Πορεύθηκα μέχρι σήμερα στη ζωή μου ως πολίτης και όχι ως κρατίτης, αρνούμενος να «εξαγορασθώ», εργαζόμενος καθημερινά ως μάχιμος δικηγόρος, συμμετέχοντας στην τοπική αυτοδιοίκηση πάντα με πραγματικά ανεξάρτητα ψηφοδέλτια, ενάντια στα επίσημα ψηφοδέλτια του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ. Βίωσα, μαζί με την αγωνιζόμενη Ελληνική κοινωνία, τη δολοφονία των οραμάτων μας, το «θάψιμο» του μέλλοντος των παιδιών μου. Μόνη ρεαλιστική πρόταση, που δεν οδηγεί,  απλά, στον εξοστρακισμό των ενόχων, αλλά, συγχρόνως, και στην αναγέννηση της κοινωνίας, την αποκατάσταση, ανθρωποκεντρικά, του διαλυμένου κοινωνικού ιστού, έκρινα ότι είναι η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ. Από τη στιγμή την οποία τα μέλη της κομματικής οργάνωσης του ΣΥΡΙΖΑ, τα οποία και ευχαριστώ βαθύτατα για την τιμή που μου έκαναν, μου πρότειναν να συστρατευθώ και να συμμετέχω στο ψηφοδέλτιο, προφανέστατα, με μεγάλη μου χαρά αποδέχθηκα. Κατ’ αυτό τον τρόπο βρίσκομαι τώρα ως υποψήφιος απέναντί σας και απέναντι, για άλλη μια φορά στην κρίση του Κεφαλλονίτικου και Θιακού λαού.


Β.Σ.-Πιστεύετε ότι η Ελλάδα μπορεί να σταθεί στα πόδια της χωρίς δάνεια; Αν γίνει καταγγελία της σύμβασης και των μνημονίων πως θα πληρωθούν μισθοί και συντάξεις;

Π.Δ. Πρέπει όλοι να αντιληφθούν ότι το χρέος δεν είναι διαχειρίσιμο και εκτός αυτού είναι προϊόν τοκογλυφικών πρακτικών. Γι’ αυτό το λόγο δεν το αναγνωρίζουμε ως χρέος της Ελληνικής κοινωνίας. Μόνη λύση είναι η διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του και η εξυπηρέτηση του υπολοίπου με ευνοϊκούς όρους και ρήτρα ανάπτυξης της χώρας. Στη θέση του PSI, αντιπροτείνουμε αναστολή πληρωμών για εύλογο χρονικό διάστημα. Αν δεν το αποδεχθούν, η μονομερής αναστολή πληρωμών είναι αναγκαία. Χρήματα για μισθούς και συντάξεις περισσεύουν, αν παύσουμε να καταβάλλουμε τοκογλυφικά δήθεν χρωστούμενα.
Οι υπογραφές στο μνημόνιο των κ.κ. Παπανδρέου και Σαμαρά  δεσμεύουν μόνο τα κόμματά τους και όχι την πατρίδα. Έχετε αναρωτηθεί γιατί οι Τροϊκανοί, κατά τη στιγμή την οποία είχε ήδη ψηφισθεί το Μνημόνιο II και υπογραφεί από τον πρωθυπουργό, επέμεναν να το υπογράψει και ο κ. Σαμαράς; κάτι το οποίο τελικά έπραξε. Αν ίσχυαν όσα διατείνονται τα μνημονιακά κόμματα γιατί δεν τους αρκούσε η απόφαση της Βουλής και η υπογραφή του πρωθυπουργού για να δεσμεύεται η πατρίδα για πάντα; Γιατί επιδίωξαν (και φυσικά πέτυχαν) να πάρουν και την υπογραφή του κ. Σαμαρά, στο πρόσωπο του οποίου έβλεπαν τον μελλοντικό πρωθυπουργό; Φυσικά, ο Ελληνικός λαός δεν θα κάνει το χατίρι των Τροϊκανών να επιλέξει ως πρωθυπουργό τον κ. Σαμαρά για να δεσμεύεται η πατρίδα, από το Μνημόνιο II, καθ’ όλη τη διάρκεια της πρωθυπουργίας του. Έχετε αναρωτηθεί γιατί, όταν ψέλλισε κάτι σχετικά με δημοψήφισμα ο πρώην πρωθυπουργός, μετά από 3 ώρες κατέρρευσε το χρηματιστήριο στο Τόκυο και τον «έπαψαν» από πρωθυπουργό (οι Τροϊκανοί) αυθημερόν; Έχετε αναρωτηθεί γιατί ο κ. Ολάντ (υποψήφιος πρόεδρος της Γαλλίας) δήλωσε πριν από τρεις μέρες ότι αν εκλεγεί θα απαλύνει το φορτίο της Ελλάδας;
Η απάντηση είναι ότι οι μνημονιακές συμβάσεις είναι παράνομες, η κυβέρνηση της Ελλάδας δεν χρησιμοποίησε την ισότιμη θέση της χώρας μας στην ΟΝΕ και πιθανή άρνηση όλου του χρέους  οδηγεί σε κατάρρευση το τοκογλυφικό δημιούργημα του παγκόσμιου τραπεζικού συστήματος και την Ευρωζώνη.


Β.Σ-Ποια είναι η θέση του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ για τη  λαθρομετανάστευση;

ΠΑ.Δ. Κατ’ αρχήν από το 1989 μέχρι σήμερα η φύλαξη των συνόρων δεν ήταν ευθύνη των μελών του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά των εκάστοτε κυβερνήσεων. Η γκετοποίηση στις γειτονιές δεν είναι αποτέλεσμα της πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά των πολιτικών των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ και ΝΔ. Η φτώχια, η ανεργία, η εξαθλίωση, η εγκληματικότητα που οδηγούν στην ξενοφοβία, είναι αποτέλεσμα της πολιτικής του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ.
Η τακτική των κομμάτων αυτών είναι απλή: μετατρέπουν τους μετανάστες σε εύκολα θύματα της οργής και της απόγνωσης που προκαλεί η πολιτική τους, ενισχύουν την παραβατικότητα στις γειτονιές ώστε να εμπεδωθεί το κλίμα φόβου και τρομοκράτησης που επιδιώκουν και φυσικά ευνοούν επιχειρηματικά σχέδια real estate προς το σκοπό όπως αγορασθούν πάμφθηνα τα διαμερίσματα και τα μαγαζιά του καθενός, για να ακολουθήσει, μετά την εξαγορά αυτή, η αναβάθμιση και ανάπλαση της κάθε υποβαθμισμένης, σήμερα, περιοχής, πολλαπλασιάζοντας την αξία των ακινήτων που κάποιοι επιχειρηματίες θα έχουν αποκτήσει (σε συνεννόηση με τις ηγεσίες των κομμάτων αυτών) αντί «πινακίου φακής».
Τα κόμματα αυτά υπέγραψαν το «Ευρωπαϊκό Σύμφωνο για την Μετανάστευση» και το «Δουβλίνο II», μέσω των οποίων η πατρίδα μας απεμπόλησε το δικαίωμα να χορηγεί ταξιδιωτικά έγγραφα σε κάθε λαθρομετανάστη που εισέρχεται στη χώρα, για να μπορεί αυτός να συνεχίσει το ταξίδι του προς τη Βόρεια Ευρώπη. Έτσι απλά, κάθε λαθρομετανάστης που έρχεται στην Ελλάδα (που είναι μόνο το πέρασμά του προς την Ευρώπη) και φυσικά σήμερα δεν έχει σκοπό να παραμείνει εδώ, αλλά θέλει να συνεχίσει το ταξίδι του προς άλλες χώρες, υποχρεωτικά παραμένει στη χώρα μας και κατ’ αυτόν τον τρόπο οι κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ και ΝΔ μετέτρεψαν την Ελλάδα σε γκέτο της Ευρώπης.
Η λύση είναι απλή: ρήξη με το «Ευρωπαϊκό Σύμφωνο για την Μετανάστευση» και το «Δουβλίνο II», οικονομική στήριξη των περιοχών που εσκεμμένα έχουν εγκαταλειφθεί και μετατραπεί σε γκέτο, αξιοποίηση ευρωπαϊκών προγραμμάτων για τη δημιουργία ανοικτών κέντρων προσωρινής φιλοξενίας, όπου θα προσφέρονται αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης στους πρόσφυγες που φθάνουν στη χώρα μας.
Β.Σ. Ευχαριστώ πολύ και σου εύχομαι καλή επιτυχία!

1 σχόλιο:

Makis είπε...

Παναγή μου σέ φιλώ σταυρωτά και σε καλοσωρίζω..και σου ευχωμαι κάθε Επιτυχία....Μια μικρη διόρθωση.....Ο αγαπητος και πολυ εκτιμητέος FRANCOIS HOLLANDE τόν οποίον μαλλον απο Δευτερα θαχουμε για προεδρο ( και μάστενε ευτυχείς)....Δυστυχως.....λεω δυστυχως ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΚΑΜΜΙΑ ΜΑ ΚΑΜΜΙΑ ΔΕΣΜΕΥΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΤΗΣ ΓΑΛΛΙΑΣ και μιλαμε για 500 -650 ΔΙΣ .....το Ελληνικο χρεος μαλλον σεν θα του κοψει τον υπνο.......τελος παντων νασαι καλα και σιδεροκεφαλος ......Με αγαπη και εχτιμηση Γ ΒΟΥΤΣΙΝΑΣ ....